Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye İsveç maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Muhtemel 11'ler! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Türkiye İsveç maçı ile birlikte bugün A Milli takımımız rakibiyle 10. randevuya çıkacak. Peki Türkiye İsveç maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...

        Türkiye’nin İsveç ile oynayacağı hazırlık maçına büyük ilgi gösterildi. Antalyalı futbolseverler, 18 yıl sonra Antalya’da ilk maçına çıkacak olan Ay-Yıldızlı ekibi yalnız bırakmadı. 33 bin kapasiteli Arena Stadı’nda satışa sunulan tüm biletlerin bittiği belirtildi.

        TÜRKİYE - İSVEÇ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OYNANACAK?

        Ay-Yıldızlı takımımız, EURO 2016 öncesi İsveç ile hazırlık maçına çıkıyor. Türkiye İsveç maçı 24 Mart Perşembe(bugün) günü saat 20.45'te başlayacak. Antalya Arena'da oynanacak karşılaşmayı hakem Danny Makkelie yönetecek.

        TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Hakan Ç.), Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun

        İSVEÇ: Robin Olsen, Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Augustinsson, Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Kallström, Erkan Zengin, John Guidetti, Marcus Berg

        TURİZME DESTEK İÇİN KAMP YERİ ANTALYA

        Milli Takımımız’ın, EURO 2016 öncesi kamp yeri konusunda Antalya’ya sıcak baktığı öğrenildi. Böylece son dönemde yaşanan hain terör saldırıları yüzünden turizm anlamında şehrin azalan prestijinin de geri kazandırılması da düşünülüyor. Ay-Yıldızlılar, ikinci etap kamp çalışmaları için ise Slovenya’ya gitmeyi planlıyor.

        VOLKAN PATLAMASI

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in İsveç maçı öncesi düzenlediği basın toplantısına ‘Volkan Demirel’ bölümü damga vurdu. Tribünlerle yaşadığı polemik yüzünden Kazakistan maçında stadı terk eden ve uzun süredir Milli Takım’a davet edilmeyen Fenerbahçeli kaleci hakkında gelen soruya çok sinirlenen tecrübeli teknik adam, “Ahmet’i, Mehmet’i sormazsınız ama hep Volkan’ı soruyorsunuz” şeklinde sert bir çıkış yaptı.

        Terim,“Arkadaşlar, durum çok net. Bir milli takım var. Çağırmadığımız oyuncu sayısı çağırdığımızdan fazla. Yalnız Ahmet’i, Mehmet’i hiç sormuyorsunuz ama ısrarla Volkan’ı soruyorsunuz. Hiç kimseyi değil bunu soruyorsunuz. Çünkü siz bundan besleniyorsunuz. Buradan haber gönderirim ama o zaman sizin istediğiniz olacak. O yüzden medya üzerinden haber gönderecek değilim. Buna izin vermeyeceğim. Kusura bakmayın ama benim tarzım değil” ifadelerini kullandı.

        HAMREN: ZLATAN KARARI ÖZEL DEĞİL

        İsveç Teknik Direktörü Erik Hamren, Türkiye ile oynayacakları maç öncesi konuştu. Zlatan İbrahimovic’i sadece daha fazla verim almak için dinlendirdiğini belirten Hamren “Türkiye özelinde alınmış bir karar değil. Kadroda olmamasının arkasında başka gerekçe aranmamalı” dedi.

        "TERÖR PANKARTIYLA ÇIKACAĞIZ"

        Törende konuşan Federasyon Başkanı Demirören, Türkiye'de ve son olarak da Belçika'da terör olayları yaşandığını belirtiken şunları söyledi:

        "Terörü hep beraber lanetliyoruz ve üzülüyoruz. Milli takımımız terörü lanetleyen pankartla sahaya çıkacak. Tüm Avrupa'nın bunu görmesini istiyoruz. Bizim ne hissettiğimizi yaşadığımızı kendileri de anlamıştır. Çünkü biz şimdi onların neler hissettiğini anlıyoruz. Milli takımımıza Avrupa'da başarılar diliyorum."

        İmzalanan ek sponsorluk anlaşmalarıyla Türkiye A Milli Takımı'nın EURO 2016 bütçesini karşıladıklarını dile getiren Demirören, "Bu anlaşmalarla futbolumuzun değeri artıyor. Milli takımımızın Türk futbolunun marka değerinin artmasına öncülüğü sürecek. Zor zamanlar, birlik, beraberlik zamanıdır. DYO'ya böyle bir dönemde milli takıma destek olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

        Yıldırım Demirören, A milli takımın EURO 2016'ya katılım sürecinde uzun ve zorlu yoldan geçtiklerini söyledi. EURO 2016'ya katılma hakkı kazanarak A milli takımın inanılmazı başardığını kaydeden Demirören, şöyle devam etti:

        "Türkiye'nin ümidini kaybettiği anda hocamız ve futbolcular yüzümüzü güldürdü. Tererü hep beraber lanetliyoruz lanetlemeye devam edececeğiz kamuoyu şunu bilmeli bu vatan bölünmez."

        ‘AYNI DURUMDA OLSALAR BİZ DE İSVEÇ’E GİDERDİK’

        Türkiye ile İsveç’in bu maçı oynayarak tüm dünyaya örnek olduğunun altını çizen Fatih Terim, bu konuda sözlerine şöyle devam etti: “Açıkçası İsveç’in gelmemesi gibi hiçbir endişe duymadım. Terör dünyanın bir gerçeği. Ben, olağanüstü şartlar olmadıkça ertelemeye karşıyım. Hep beraber üstesinden geleceğimize inanıyorum. Keşke yaşamasaydık ama 80’leri, 90’ları yaşadık. Ben hiçbir maçın bu yüzden ertelendiğine şahit olmadım. İsveç’e de buradan çok teşekkür ederim. Gelerek çok çok önemli bir iş yaptılar. Şahsım ve ülkem adına çok teşekkür ederim. Emin olabilirler ki; aynı şekilde biz de giderdik. Bu yaptığımız maç teröre karşı çok önemli bir hamle. Bu maç, birlik ve beraberliğin göstergesidir. Her ülke, bir diğer ülkede olan hadiselere kendine oluyormuş gibi yaklaşsın. İnanıyorum ki o zaman çok daha rahat çözülecektir meseleler. Türkiye ve İsveç’in yaptığı bu maç tüm ülkelere örnek olmalıdır. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz.”

        ‘TÜM FUTBOLCULAR 6 HAZİRAN'A KADAR HAZIR OLMALILAR’

        EURO 2016 için son listeyi 6 Haziran’da vereceklerini belirten İmparator, o tarihe kadar tüm oyunculardan kendilerini hazır tutmalarını istedi. Terim, “Futbolcularımıza da birkaç kelime söylemek isterim. 6 Haziran’a kadar herkesin bu mücadeleyi bırakmadan, burada olmak için çabalamasını istiyorum. 20 oyuncu ve 3 kaleci ile gideceğiz. İnanın seçim yapmak çok zor. Kuyumcu terazisi bile bu kadar kolay adalet dağıtamaz. Çok ince düşünerek hareket edeceğiz. Ülkemizi mahcup etmeyen bir milli takım olarak Fransa’da yerimizi alacağız” diye konuştu.

        ‘TÜM SENARYOLARA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ’

        Fatih Terim, terör sebebiyle EURO 2016’da bazı maçların seyircisiz oynanması ihtimali üzerine şu yorumu yaptı: “Açıkçası bizim uzmanlık alanımız olan konular değil. Şu an tüm hazırlıkları huzur ve barış içinde geçecek bir EURO 2016’ya göre yapıyoruz. Ama emin olun her şeye karşı hazırlıklıyız. Müthiş bir takıma sahibiz. Federasyon yetkilileri ve tüm profesyoneller, kurayı çektiğimiz günden beri her türlü senaryoya karşı planını yaptı. Benim gönlüm rahat, sizinki de rahat olsun.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ