Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muharrem Usta'dan Hakan Çalhanoğlu açıklaması! - Trabzonspor Haberleri

        A Spor'da katıldığı programda konuşan Usta; "Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'nun futboldan 4 ay men cezası almasını istemişti. FIFA bunu kabul etti. Ardından Hakan Çalhanoğlu cephesi CAS'a gitti ve ceza durduruldu. Biz ceza almasını istedik. Cezayı da aldı ama CAS'da ceza askıya alındı. O konuda bir şey yapamayız. İşin ekonomik boyutu da var. Biz bu anlaşma için 250 bin Euro para ödemiştik. Cezayı vermiyorsunuz ama bizim paramızı verin bari. Bu paramız için CAS'a itiraz ettik." dedi.

        "BABASI İMZAYI ATMIŞ..."

        Trabzonspor'un maddi kayıp yaşamasına izin vermeyeceğini belirten Usta; "Ortada bir de 1 milyon avroluk ceza var. Sözleşmede var bu. Hem babasına, hem menajerine para verilmiş. Sözleşmeye de taraflar sözleşmeden dönerse 1 milyon avro öder maddesi var. İmza atıldığı dönemde Hakan Çalhanoğlu 17 yaşında olduğu için imzayı babası atıyor. Mahkeme bu paranın iadesine gerek yok diyor.

        Trabzonspor para verdi. Biz bu parayı almayalım, Hakan iyi çocuk üzerine de gitmeyelim diyemeyiz. Kendisiyle bir görüşmemiz olmadı. Daha önce görüşme yapılmış olabilir. Ben şahsen babasının ya da kendisinin bizimle irtibat kurmalarını isterim. Ama ben Trabzonspor'un ekonomik hakkını gözetmek zorundayım. Ekonomik tarafta mağduriyetimiz var." diyerek bu konuya açıklık getirdi.

        İşte Muharrem Usta'nın sözlerinden satır başları...

        Her alanda dip yapmış bir Trabzonspor yaşadık. Her alanda nadiren yaşanacak bir durumu yaşadık. Gelecek seneyi planlayabilir bir durumdayız şu anda.

        Yeni stadımızı yeni bir başlangıç ve yeni bir hayat olarak görüyorum. Hami hoca ile devam ediyoruz. Sadi hoca altyapıya dönmek istediğini ısrarla söyleyince yolları altyapıya doğru ayırdık. Hami'ye çok iltifat vardı. Kendisi Trabzon'un evladı. Bu sebeple geldi.

        Gündemimiz elimizdeki oyuncularla birlikte Hami hoca önderliğinde iskeleti kurmak. Gelecek sezonun planlamasını çoktan yapmaya başladık. Hoca konusuna girmeyeceğim. Bugün o gün değil

        Trabzonsporlular rahat olsun. Yeni sezona, yeni stada ve yeni takıma yakışır bir hoca göreve gelecek.

        Başkan olmaktan pişman değilim. Artık yola çıktık, heyecanımızı da kaybedemeyiz. Başarıya odaklandık. Yüzleşme dönemindeyiz. Çok kısa sürede büyük sorunlar yaşadık. Takım da iyi gidiyordu Galatasaray maçı önümüze çıktık. İnanılmaz şeylerle karşılaştık. Olumsuzluk empoze etme durumunu sevmiyorum. Basına yansıyan olumsuzluklar mevcudun %5'idir.

        Şike sürecinin ilerletilmesinin yanı sıra şampiyonluklar için de mücadele etmeliyiz. Bu benim asli görevim. 2 ayda çok sorunlu dönemler geçirdik. Ben şöyle diyorum; Bu kısa sürede o kadar sorunu gördük ki Allah bize bundan sonrası için hazır olun mesajı veriyor. Ben taraftara olumsuz mesaj vermek istemiyorum. Gelecek seneyi planlayabilecek durumdayız şuanda. Yeni staddan, kadrosuna kadar, stadın nasıl dolacağına kadar planlamaya başladık.

        "TRABZONSPOR DİP YAPTI!"

        Trabzonspor her anlamda dibi gördü. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Büyük camiayız bu durumda kalkmasını biliriz diyerek yola devam ediyoruz Seçim döneminde benim geldiğimde kupa sürecinin yavaşlayacağını söyleyenler oluyordu. Bazı taraftarlarla oturup konuştuğumuzda bunun şüphesini bile ortada bırakmıyoruz. Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar savunmak benim asli görevimdir. Biz hakkımız olan o süreci sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

        Biz göreve geldiğimizde tamamen dibe çökmüş sportif ve ekonomik olarak bitmiş bir kulüp vardı. Büyük kulüp planlama yaparken, kadro mühendisliği ve teknik direktör konusunda dikkatli olmalıdır. Takım kötü giderken taraftar bağırıyor “Hami istifa etsin.” Bakın arkadaşlar sorun Hami, Sadi hoca veya başkası değil. Sorun hoca değil bunu anlamamız lazım artık.

        Biz Şenol hocaya da yanlış yaptık. Çok üzülüyorum. Milyonlarca taraftar olarak bu düşünceyi değiştirmemiz gerekiyor. Ersun hoca, Vahid Hoca, Şota Hoca vs. sorun hoca değil. Konu şu; sezona başlarken kadro mühendisliğiniz, teknik kadronuz, ödeme planlarınız, her şeyle bütün unsurlarla şampiyonluğa gidilir.

        Taraftarıyla bütünleşmeyen takımın şampiyonluğa gitmesi imkansız. Konyaspor’un bütçesi, Trabzonspor’un faizi kadar. Önemli olan doğru duruş. İşte böyle başarıya ulaşılıyor. Elimizdeki kadro, gelecek sezon alacağımız oyuncularla 35-40 kişiye ulaşacak. O zaman ne yapacağız bu oyuncuları kenara atmayacağız. Bunu yapa yapa zararımız artıyor. Ben başkan olarak bir takım bir şeylere tahammül ediyorsam, hesap yaptığımdandır.

        "SCOUT EKİBİ HAFTADA 40 MAÇ İZLİYOR!"

        Scout ekibini de anlatayım. Bize birisi sosyal medyadan bir isim dayattı. Van Staa mıdır, nedir. Tanımıyorum. Twitter'dan direkt mesaj attı bir arkadaş, bu dünyayı kurtaracak adam dedi. Haberler yapıldı, kamuoyu alınacak zannetti. Öyle bir şey yok. Baktık, ettik adamın alınır bir tarafı yok. Şimdi bir ekip kurduk haftada 40 maç izliyor. Bizim şu anda transfer sezonu olmamasına rağmen ön anlaşma imzaladığımız oyuncular var. Mesela sattığımız oyuncular var.

        Marin çok yaratıcı bir futbolcu fakat Marin gibi baskı yapamayan bir oyuncu... 10 tane baskılı oynayan oyuncunun arasında bir Marin olabilir. Haliyle Marin gibi bir oyuncu bazı takımlara lazım olabilir. Bizim kadromuzda Marin dışında da sorunlar olduğu için ileride top kayıpları olduğunda Trabzonspor'un ön bölgesi çöküyor. Trabzonspor'un sorunu ne biliyor musunuz, kadro mühendisliği diye bir konusu yok Trabzonspor'un. Kadro mühendisliği çok kötü. Kalıp, kalmayacağı konusu nasıl bir takım kurulacağıyla ilgili. Her an bir hareketle takıma katkı sağlayabilir.

        "BOSİNGWA BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLİR..."

        Bosingwa bundan sonraki hayatında faydalı olabilir. Bosingwa Trabzonspor'u çok seviyor. O'nun Chelsea ve Porto deneyimlerinden faydalanabiliriz. Yardımcı antrenörlükten çok Bosinwa Avrupa'da bizim bir uzantımız olabilir. İşin bir yönünde ondan faydalanabiliriz. İleride çok iyi bir teknik direktör olacağından eminim. Başkan danışmanı olabilir, başka bir pozisyon olabilir ama Bosingwa'dan faydalanmalıyız.

        "TRABZONSPOR WEB TV VE YOUTUBE KANALI OLACAK!"

        Biz iletişim alanında çok zayıfız. Değerli Trabzonspor taraftarları biz sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz. Trabzonspor'un sosyal medyadaki 500 bin takipçisini görünce fiyatlar yarı yarıya iniyor. Web sitemiz yeniden yapılıyor. Web üzerinden televizyon, youtube kanalı ve Trabzonspor radyosunu başlatacağız. Böylece televizyonun da bir anlamda altyapısını oluşturuyoruz.

        AKYAZI'YA DÜNYA DEVİ

        Akyazı olağanüstü bir şey olmazsa sezon sonu açılacak. Bir sponsorluk görüşmesi yapıyoruz. Sona da geldik. Anlaşacağız. Bu sponsorumuzun Avrupa'da takımı var demeyeyim ama bir şeyleri var. Bağlantıları var. Oradan bir takımla maç yaparak açılışını yapacağız. Stadyumun localarını isimlerine varıncaya kadar belirledik. Bundan sonrası Trabzon'un zenginlerine kalmış. Stad hibrit çim olacak. Teknoloji bu. Evet maaliyetli ama yapacağız. Hatta yandaki antrenman sahaların birinin de hibrit olmasını istiyoruz.

        "BU DÜZEN BÖYLE GİDEMEZ"

        Biz Galatasaray maçında sonra biliyorsunuz açıklama yapmıştık. Kulüpler Birliği toplantısında bütün kulüp başkanları bir araya geldiğinde bu sene Trabzonspor'un bu anlamda çok büyük mağduriyet yaşadığını konuşuyoruz. Başka kulüpler de var. Kasıtlı yapılıyor demek istemiyorum ama bazı kulüpler bununla çok karşılaşıyor. Örneğin Kasımpaşa. Bazı takımların da menfaatine oluyor bunlar. Rize başkanı diyor ki ''Bizim maçta yanlışlık oldu, ben 3 puanı size veriyorum'' diyor. Biz bundan çok çektik.

        Deniz Ateş konusu ise benim için ilgili hakemin adı ya da şahsı çok önemli değil. Benim oradaki amacım başka bir şeye işaret etmekti. Sistemden herkes mutsuz, o gün de söyledim bu sistemin değişmesi lazım. Gelecek seneden itibaren bir çok şeyin yeniden dizayn edileceğini ve bu düzenin devam edemeyeceğine kesinlikle inanıyorum. Benim bu inancım inşallah düzelir yönünde değil. Somut şeylere dayanıyor. Bu düzen böyle gidemez, mutlak manada düzeltici adımlar atıldığını gelecek sene konuşacağız. Gelecek sene değişmezse gelir bana hesap sorarsınız.

        Bu sistemin artık ayakta kalma şansı yok. Bu bina yıkılmak zorunda. Sene sonuna kadar idare edebilir ama yaşamaz.

        Ben burada nasıl olacağıyla ilgili şeyleri konuşabilirim ama bu benim işim değil. Konuşması gereken kişilerin konuşacaklarını ya da konuşmazlarsa pratik olarak konuşmadılar ama yaptılar dediğini göreceğiz. Ben Galatasaray maçından sonra işin içine daha çok girmeye başladım. Trabzonspor'un marka gücüyle lobisinin ters orantılı olduğunu gördüm. 4 büyük olarak Trabzonspor'un masada olmadığını gördüm. Bütün kulüplerin masada olması lazım. Ama Trabzonspor o masanın baş köşesinde olmalı. Ben bunu başarabilmek adına bir stratejik iş planı çizmiş durumdayım. Doğrular ortaya çıksın, hakkaniyetli olsun diye sistemin değişeceğine inanıyorum ve taraftara sesleniyorum bu işler değişecek.

        Deniz Ateş Avrupa'da maç yönetti, ne oldu dediler. Avrupa'daki maçlara UEFA karar veriyor. TFF karar vermiyor. Türkiye'deki hakeme görev vermeyebilirsiniz ama UEFA verebilir. Gelelim Türkiye'ye. Ben bir söz söyledim, doğrudur. Canımız çok yandı. Bundan sonra ne olur? İyi olur, bir şey olmaz. Ben Türkiye'de çok şeyin radikal düzeleceğini söylemiştim, Deniz Ateş Bitnel'in hakemliği de bu bahsettiğim şeyin içinde var.

        Türkiye'de büyük sıkıntılara neden olmuş kişiler. Bunu sadece hakemler için söylemiyorum. Bunlar ısrarla masaya sürülürse bu huzursuzluk doğurur, kimseye fayda sağlamaz. Ben söylediklerimizin bozulacağını sanmıyorum, negatif bir şey olacağınız sanmıyorum. Herkes müsterih olsun. Ben Galatasaray maçı sonrasında o hakem için söylediğm sözlerin arkasındayım, onlar duruyor.

        "ONUR'A ÇİN'DEN TEKLİF GELMEDİ"

        Çok girmek istemiyorum ama orada bir iletişim sorunu olmuş. Biz geldiğimizde hemen toparladık. Bu arada Onur'a Çin'den teklif olduğu konusu gerçek değil. Cavanda ve Aytaç'ın satılması gibi bir durum da yok. Burak Yılmaz'ı Galatasaray 8 Milyon Euro'ya sattı ama kasasına 7 Milyon Euro girecek. Biz de bunun 4/1'ini alacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ