Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Vodafone Arena'nın maliyeti sponsorlardan çıkacak - Beşiktaş Haberleri

        Vodafone Arena için 350 milyon liralık bir harcama yapan siyah-beyazlı kulüp, arka arkaya yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla bu rakamın üzerinde bir gelir elde edecek.

        Beşiktaş Kulübü, Dolmabahçe'deki yeni stadının isim sponsorluğu için Vodafone ile 15 yıllığına 111 milyon dolara anlaşma sağlarken, İngiliz firması stadın teknolojik altyapısı için de 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu.

        Tribün sponsorlarından DenizBank'la 4,5 milyon dolara 5 yıllığına anlaşan siyah-beyazlı kulüp, yine aynı süre için Spor Toto'yla da 50 milyon lira karşılığında el sıkıştı.

        Beşiktaş'ın, bu anlaşmalarla sadece sponsorlardan elde edeceği gelir 380 milyon liranın üzerinde olacak.

        TRİBÜNLERDEN BÜYÜK GELİR

        Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena'daki loca, VIP koltuk ve kombine kartlardan da büyük gelir sağlayacak.

        Dolmabahçe'deki yeni statta yer alan 147 loca, 35 bin ila 300 bin dolara satıldı. Toplam bin 847 kişilik kapasiteye sahip loca ve 2 bin 150 VIP koltuktan 50 milyon liranın üzerinde gelir elde edilecek.

        Ayrıca kombine kart satışından da Beşiktaş'ın kasasına hatırı sayılır bir miktar girecek.

        ESKİ STADIN GELİRİNİ KATLAYACAK

        Beşiktaş Kulübü'nün, Vodafone Arena'dan kazanacağı yıllık gelir, eski stadın gelirini katlayacak.

        Dolmabahçe'deki eski stadından yıllık 10 milyon liraya yakın bir gelir elde eden siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da sadece loca ve VIP koltuk satışıyla söz konusu rakamın 5 katının üzerinde bir kazanca ulaşacak.

        Beşiktaş ayrıca, Avrupa'nın en modern statlarından biri olacak Vodafone Arena'nın loca, kafeterya, VIP ve yemek alanlarının işletmesinden de kira alacak.

        ÇATININ MASRAFI 50 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

        Vodafone Arena'da, Beşiktaş Kulübü'ne en fazla maliyet çıkaran alanlardan biri stadın çatısı oldu.

        Yeni stadın çatısı için siyah-beyazlıların kasasından 50 milyon liranın üzerinde para çıkarken, yine saha zemini için de 12 milyon lira civarında bir miktar harcandı.

        Beşiktaş'ın, stadın güvenliği için harcadığı tutar da 20 milyon liraya ulaştı.

        STADIN ÖZELLİKLERİ

        Toplam 41 bin 903 kişi kapasiteli stat, birçok yönden dikkati çekiyor. Beşiktaş'ın yeni evi, Avrupa ve Amerika'nın birçok yeni stadında hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatıldı.

        Vodafone Arena'da sadece futbol oynanmayacak. Stat aynı zamanda eğlence merkezi de olacak. Dolmabahçe'deki stat konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.

        Türkiye'nin en büyük Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak.

        MAÇLAR EKSİ 3.5 METREDE OYNANACAK

        Beşiktaş, Vodafone Arena'da karşılaşmalarını deniz seviyesinin altında oynayacak.

        Yeni statta saha zemini deniz seviyesinin altında bulunurken, siyah-beyazlı ekip karşılaşmalarını eksi 3,5 metrede yapacak.

        Vodafone Arena'da ayrıca tribünler ile saha zemini arasındaki mesafenin yakınlığı dikkati çekiyor. Saha zemini kale arkasındaki tribünlere 7,95, taç çizgisindeki tribünlere ise 6,15 metre uzaklıkta bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ