Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yukatel Adana Demirspor PFDK'dan 7 takıma ceza - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), PTT 1. Lig'den 7 takıma çeşitli cezalar verdi.

        TFF'den yapılan açıklamaya göre, lider Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan derbi karşılaşmasında her iki kulübe, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 17 bin 500'er lira para cezası veren kurul, aynı karşılaşmadaki tribün olayları nedeniyle Adanaspor'un maraton, kapalı ve güney kale arkası tribünlerindeki taraftarların bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişi ile Adana Demirspor seyircisinin bir sonraki misafir müsabakaya girişinin engellenmesini kararlaştırdı.

        Kurul, ayrıca Samsunspor'a 1 maç seyircisiz oynama ve 27 bin 500 lira, Giresunspor'a 10 bin lira para cezası ile maraton ve kapalı tribünlerdeki taraftarlarının bir sonraki müsabakaya girişinin engellenmesine karar verirken, Göztepe'ye 7 bin 500 lira, Kayseri Erciyesspor ve Denizlispor'a 4 bin 500'er lira para cezası uyguladı.

        Karşıyakalı futbolcu Erkan Kaş 2 maç men, Şanlıurfasporlu futbolcu El Hadjı Makhtar Thioune 3 maç men ve 6 bin 500 lira, Denizlispor Antrenörü Koray Palaz 1 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin 500 lira, Alima Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ise 21 gün hak mahrumiyeti ve 13 bin lira para cezası aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ