Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Euro 2016 Fatih Terim: "Cenk golü atmasaydı..." - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandığımız İsveç maçından sonra açıklamalarda bulundu.

        Orta sahada oynayan oyuncuların az olmasından yakınan Terim, maçtan sonra yayıncı kuruluş mikrofonlarına şu ifadeleri kullandı;

        "Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Seyircilerimiz de gayet iyiydi. Milli Takım olgusu yerleşti. Hazırlık maçı da olsa ciddi bir provaydı. Oyuncularımızın isteği anlayışımıza uyma görüntüleri dikkatli davranmaları beni mutlu ediyor. Oyunun genelinde düşüncelerimizi uyguladık."

        "Değişiklikler başlayınca daha ortaya başka şeyler çıkıyor. Ancak sonuç olarak kazanmak önemli bir şey. Eksiğimiz, fazlamız bunlar zaten maçtan sonra rahat rahat analiz edeceğimiz konular"

        "Oynadığımızdan zevk alıyoruz. Organize ataklar yapıyoruz. Oyun nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynuyoruz. Kaptırdığımız andaki preslerimiz önemli prensiplerden biri oldu"

        "YAVAŞ YAVAŞ HAZIRLANACAKLAR"

        "Hakan da sonradan stoper, Topal da. Ama ikisi de maşallah iyi oynuyorlar. İki tane genç de soktuk stoper için. Onlar da yavaş yavaş hazırlanacak.

        "Herkes her an çağırılabilir. Onun için yılmadan usanmadan formunu yükseltmek için uğraşmalı oyuncular. Gökhan Gönül'e bakacağım, Hakan Balta'ya bakacağız. Sonuçtan ben de memnunum. Kaybetmemek önemli bir şey."

        "Oyun içerisinde taktik değiştirme olgunluğuna erişmiş bir takımım var benim. Yunus'u bir atak oyuncusu olarak düşünüyorum. Maç 1-1 devam etseydi Yunus'u 4-1-3-2'ye sokacaktım. Kendi takımlarında nasıl oynarlar onlara saygı duyarım. Ancak burada bir plan var, felsefe var. Buna da alıştılar."

        "ORTA SAHA OYUNCUMUZ FAZLA OLMALI"

        "Ritmimiz düştü. Çünkü maalesef orta saha oyuncumuzun biraz daha fazla olması lazım. Kenar fazla onları orta saha olarak kullanıyorum. Burada bir sıkıntı çekiyoruz. Ancak topun kontrolünün bizde olması lehimize. Bunu sete çevirip birçok organizeyle rakip alanın arkasına gidecek varyasyonlar yapıyoruz.

        "Oynadıkça daha da iyi olacaklar. Gerçek orta saha olarak Ozan var, Selçuk var o kadar. Oğuzhan önde oynuyor. Genç oyuncuların oynadıkları mevkiiye adapte olmak gibi bir zorunluğu var. Bu benim kendi felsefemdir. Oğuzhan da alışacak."

        "JOHAN CRUYFF İÇİN HEPİMİZ ÇOK ÜZGÜNÜZ"

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollandalı dünyaca ünlü futbolcu Johan Cruyff'un hayatını kaybetmesine ilişkin, "Hakikaten dünya futbolu adına çok üzücü bir olay" dedi.

        Antalya Stadı'nda İsveç'le oynanan ve 2-1 kazandıkları maç sonrası basın toplantısı düzenlemeyen Terim, stattan ayrılırken gazetecilere Johan Cruyf'un hayatını kaybetmesine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Terim, "Hakikaten dünya futbolu adına çok üzücü bir olay. Gerek futbolcu olarak, gerek teknik adam olarak, gerek insan olarak bir döneme damgasını vurmuş, çok önemli bir futbol adamı. Hakikaten hepimiz futbol adına çok üzgünüz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ