Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Alman Teknik adam Jürgen Klopp’tan Mesut'a övgü! - Futbol Haberleri

        48 yaşındaki teknik adam, bu sezon 18 asist, 5 golle ligin yıldızlarından olan Alman orta sahanın teknik açıdan hünerli bir futbolcu olduğunu belirtti.

        Cumartesi günü Berlin'de oynanacak Almanya-İngiltere maçı öncesinde basına konuşan Klopp, Mesut, Marco Reus ve Andre Schurrle üçlüsünün dâhi derecesinde teknik yetenekleri olduğunu ve bunun milli takım için büyük bir koz olduğunu niteledi.

        ''Çabuk düşünen oyuncular ürettik''

        Bu oyuncuları yarattıklarını, gelişimlerine yardım ettiklerini, dar alanda oynadıklarını ve bunun çabuk düşünen oyuncuları çıkardığını söyleyen Alman teknik adam, Schurrle, Reus ve Mesut'un aynı zamanda uzun oyuncular olduklarını ve hücum oyuncusu için iyi bir fiziğe sahip olduklarını söyledi.

        Son dönemlerde Alman futbolunun ürettiği oyuncularının çoğunun ofansif ve teknik becerisi yüksem isimler olduğunu söyleyen Klopp, futbolun fiziksel yönünü de unutmamaları gerektiğini hatırlattı. Son dönemlerde hava hakimiyeti yüksek oyuncular yetiştiremediklerini söyleyen 48 yaşındaki teknik adam, oyunun bu noktasını unuttuklarını sözlerine ekledi.

        (Eurosport)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ