Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Arthur Zico: Neymar daha baskın olmalı - Futbol Haberleri

        1970 yılında Pele gibi Dünya Kupası zaferine ulaşamasa da Arthur Zico, milli forma ile 88 maçta kaydettiği 66 golle ve 1982 Dünya Kupası efsanelerinden biri olarak tüm taraftarların kalbini kazanmayı başardı.

        Futbol tarihinin en büyük oyuncularından biri olan Zico, FIFA Başkanlığı için adaylığını koysa da daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Flamengo'nun sembol ismi, buna rağmen Futbol Rebirth adlı proje altında futbol için çalışmalarına devam ediyor.

        Fenerbahçe ile Süper Lig Şampiyonluğu, CSKA Moskova ile Rusya Kupası ve Japonya ile Asya Şampiyonluğunu elde eden Zico, Brezilya Milli Takımı ve FIFA ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Brezilya Milli Takımı'nın bu yaz hem Olimpiyat Altın Madalyası hem de Copa America şampiyonluğu için mücadele etmesi gerektiği söyleyen Zico, ''Brezilya gibi bir ülke bu iki büyük turnuvaya da önem vermeli, Brezilya'nın Olimpiyat Altın Madalyası bulunmuyor. Copa America ise bu sene 100. yılını kutluyor. Dolayısıyla her iki kulvarda da zafere ulaşmak çok büyük bir önem taşıyor'' şeklinde konuştu.

        Zico, Dunga'nın Neymar için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade ettiği açıklama için ise, ''Eğer bir takımda sorumluluk duygusu varsa kısa bir süre sonra kalite olgusu da kendisini belli edecektir. Oyuncu kendi potansiyelinin farkına varmak ve ekstra birşeyler yapmak zorunda. İnsanlar bana güveniyordu çünkü ben onlara farklı şeyler sundum. Neymar, tam da bu ihtiyacı karşılayabilecek bir oyuncu ve takımda daha baskın olması gerekiyor. Fakat şampiyonluk sadece bir oyuncuyla kazanılamaz. Başarı için takım olgusu iyi bir şekilde oluşmalı'' ifadelerini kullandı.

        Zico, Brezilyalı ünlü futbolcuların Çin Ligi'ne transfer olmaları hakkında ise, ''Çin takımlarının Brezilya futbolunun ünlü isimlerini transfer ederek yola başlamaları mantıklı bir hareket. Bu sadece Brezilyalı oyuncular için geçerli bir şey değil. Dünyanın birçok ülkesinden futbolcu Çin Ligi ekiplerine transfer olmaya başladı. Bu tarz hamlelerin yeni yapılan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Daha önce Japonya'da da bu şekilde atılımlar yapılmıştı ancak asıl önemli olan şey Avrupa'daki gibi rekabetçi bir ortamın yaratılması'' dedi.

        Brezilyalı efsane oyuncu, Gianni Infantino'nun FIFA'nın yeni başkanı seçilmesi hakkında ise, ''Beklenen şey oldu. Infantino tek başına güçlü bir isim değildi fakat UEFA gibi bir kurumu arkasına alan kişinin seçimi kazanması pek de sürpriz olmadı. Infantino bu zamana kadar hep gölgede kaldı. Şimdi ise kendisini göstermesi için gerekli olan yetkiyi eline almış durumda. Artık sadece UEFA ile değil tüm dünya futbolu ile ilgileniyor. Infantino daha önce çok başarılı röportajlar verdi ve futbolun sorunları için yapılması gerekenleri iyi bir şekilde anlattı. Ben onun yönetiminin futbola gereken itibarı tekrar kazandıracağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

        (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ