Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'tan Olimpiyat Stadı'na veda - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERDEM AKBAŞ

        2012 012-13 sezonun 33. haftasında G.Birliği ile oynanan maçla Siyah-Beyazlılar, nice zaferlere şahitlik eden İnönü Stadı’na veda etmişti...

        Ancak yeni rota belirsizdi, yönetim arayış içindeydi. F.Bahçe ve G.Saray’la yapılan görüşmelerden yanıt çıkmamış ‘yuvasız’ Kartal, mecburen Atatürk Olimpiyat Stadı’na kanatlanmıştı...

        AÇILIŞ-KAPANIŞ RİZE’YLE

        Gerek ulaşım sıkıntısı, gerek kale arkalarından esen şiddetli rüzgar, gerekse olimpiyatlar için yapılmış olması nedeniyle futbola elverişli olmayan atmosferi, Siyah-Beyazlı taraftarları bu süreçte bir hayli zorladı... 10 Ağustos 2013’te Çaykur Rize’yle oynanan hazırlık maçıyla başlayan İkitelli macerası, yine Karadeniz ekibiyle oynanan hazırlık müsabakasıyla sona erdi.

        İNGİLİZLER’E ÇIKIŞ YOK!

        11 Nisan’da açılacak Vodafone Arena için gün sayan Kartal, son 3 sezonda 42 kez sahne aldığı Olimpiyat’ta unutulmaz anlar yaşadı... İkitelli’de Arsenal, Liverpool ve Tottenham gibi İngiliz devlerine kök söktüren Beşiktaş, 2013-14’te Bilic önderliğinde Olimpiyat’ta 18 maça çıktı. 2014-15’te ise burada toplam 14 kez boy gösteren SiyahBeyazlılar, bu sezon da 10 Olimpiyat’ta 10 maç oynadı.

        UNUTULMAZ MAÇLAR

        ■ 2013-14’te Avrupa Ligi Play-Off turundaki Tromsö maçına saatler kala UEFA, Beşiktaş’ı Avrupa’dan men etti. Maça giden taraftarlar, kötü haberi Olimpiyat yolunda öğrendi.

        ■ 2013-14’ün 1. haftasında Olimpiyat’ta tarihi bir an yaşanmış, o zamanki Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Beşiktaş maçını Siyah-Beyazlı taraftarların arasında izlemişti.

        ■ 2014-15’te Olimpiyat Stadı’nda G.Saray’ın 2-0 kazandığı derbide tansiyon yükselmiş, Siyah-Beyazlı taraftalar sahaya inmişti.

        ■ Olimpiyat’ın en unutulmaz gecesiydi... Kartal, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiliz devi Liverpool’u dize getirip bir üst tura yükselmişti.

        ■ Devler Ligi Play-Off turu ilk maçında Beşiktaş’ın yıldızı Demba Ba’nın henüz 1. dakikada santradan rakip kaleye yolladığı top üst direkte patlamıştı.

        ■ 2014-15’te İngilizler’e kök söktüren Beşiktaş’ın Tottenham’la 1-1 berabere kaldığı maçta Olimpiyat’ta 2 kez elektrikler gitmişti, oyun 32 dakika durmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ