Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Marcel Koller: Türkiye'ye karşı daha iyi olmamız lazım - Futbol Haberleri

        Yarınki karşılaşmanın kendileri için önemli ve iyi bir hazırlık karşılaşması olacağını belirten Marcel Koller; "Yarınki karşılaşmanın gerektiği kadar zor olacağını düşünüyorum. Türklerin çok iyi top oynadığını, topa iyi bastıklarını biliyorum ama yarınki maçta iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum" dedi.

        Türkiye'nin yükselen bir form grafiğinin olduğuna değinen İsviçreli teknik adam, "Kağıt üzerindeki durumlar bizim için önemli değil. Eleme maçlarında Türkiye'nin formunun yükseldiğini gördük. Organizasyon açısından kendilerini çok iyi düzelttiler. Bütün grupların en iyi üçüncüsü olarak şampiyonaya katıldılar. Son saniye frikik golüyle kendilerini şampiyonaya atabildiler. Güzel ve kendinden emin futbol oynadıklarını biliyoruz. Türkiye ile Avrupa Şampiyonası'nda gruplardan sonra karşılaşabiliriz. Türkiye, kendimizi ölçebilmek için iyi bir rakip" ifadelerini kullandı.

        Marcel Koller, İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan için ise "Arda, Türk futbolunda çok önemli bir isim. Türk Milli Takımı'nın orta sahadaki kilit oyuncusu. Biz de ona göre önlemlerimizi alacağız" şeklinde konuştu.

        Beşiktaş forması giyen Türk asıllı Avusturyalı oyuncu Veli Kavlak'ın kendileri için çok önemli bir isim olduğunu ve sakatlığı ile ilgili kendisi ile sürekli konuştuğunu söyledi. Koller "Veli Kavlak'ın ne kadar faydalı bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Kendisinin uzun süreli sakatlığı var. Kendisiyle telefonda görüşüyorum. Antrenmanlara başladığını biliyorum. Sakatlığı süresinde başka bir alternatif bulmamız gerekiyordu. O yönde çalışmalar yaptık. Veli'nin İyi ve doğru yolda olduğunu biliyorum. İyileştiğinde her zaman takımımızda yeri var ama şimdi başka alternatifler bulduk ve yola böyle devam edeceğiz."

        Koller, Avusturya Milli Takımı'nın bir diğer Türk asıllı ismi olan kaleci Ramazan Özcan için de şunları söyledi:

        "Kadromda 23 futbolcu var ve bu konuda bir ayrım yapamam. Herkes benden aynı muameleyi görecektir. Hiçbir futbolcunun kökenine göre karar veremeyiz. Hisli bir şekilde davranamayız. Tabii ki oynayacak olursa vereceğimiz görevi nasıl üstleneceğini göreceğiz. Umarım öyle bir durum yaşar ve hep beraber görürüz" şeklinde görüş belirtti.

        ZLATKO JUNUZOVIC'İN AÇIKLAMALARI

        Almanya'nın Werder Bremen takımında forma giyen orta saha oyuncusu Zlatko Junuzovic ise şunları söyledi:

        "Oynadığımız futbol, rakibi baskı altında tutmaya dayanıyor. Yarın da Türkiye'ye karşı bunu devam ettireceğimize inanıyorum ama durmadan baskı yapamazsınız. Maç içinde varyasyonlar denememiz lazım. Arnavutluk'a karşı bunu yüzde 100 uygulayamasak da Türkiye'ye karşı daha iyi olmamız lazım. Arnavutluk maçı, bizim için iyi bir karşılaşma oldu. Türkiye karşısında da daha iyisini yapmaya çalışacağız"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ