Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona'da Arda Turan: Çok iyi oynadığım için Barcelona'dayım - Futbol Haberleri

        Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan'dan Arsenal'le ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

        Katalonya merkezli Diari Ara gazetesine konuşan Arda, "İyi oynasaydım Arsenal'de olurdum ama çok iyi oynadığım için Barcelona'dayım" dedi.

        Dünya devine imza atacağı zaman dürüstçe düşündüğünü aktaran milli oyuncu, "Eğer iyi oynarsam Arsenal'e gidebilirdim. Barcelona'ya gelmem içinse çok iyi oynamış olmam lazımdı. Kendi stilimden dolayı Barcelona'ya imza attım" şeklinde konuştu.

        Oyun tarzının basit ve kısa paslarla oynamaya dayalı olduğunu anlatan Arda, "Gerektiğinde agresif ama bunların hepsini kaliteyle birlikte sergilemeye dayalı bir stilim var. Barcelona da bu yüzden bana çok uygun" ifadelerini kullandı.

        "ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANMAYA GELDİM!"

        Barcelona'dan takım arkadaşı Lionel Messi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arda Turan, "O, her şeyiyle inanılmaz bir oyuncu. Hızı, top kontrolü ve sürüşü... En önemlisi de taktiksel zekası. Herkesten daha iyi denebilir. O çok zeki bir oyuncu" dedi.

        Arda ayrıca "Barcelona'yı tercih etmende Lionel Messi'yle oynayacak olmanın etkisi var mı?" şeklindeki soruya ise "Hayır, ben Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için buradayım. Leo benim için dünyanın en iyisi ama ben kazanmak için Barça'dayım" diye yanıt verdi.

        "EL CLASICO'DAN DAHA ZOR MAÇLAR OYNADIM!"

        Öte yandan AS gazetesine verdiği röportajda ise hafta sonu oynayacakları Real Madrid maçını değerlendiren 29 yaşındaki futbolcu, Barcelona formasıyla ilk El Clasico maçına çıkacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek "Bu sadece bir maç. Kaybetsek bile hayat devam edecek. Bundan daha zor maçlar oynadım. İlk El Clasico maçım olacağı için benim için özel olacak.” şeklinde konuştu.

        "ZAMANA İHTİYACIM VAR!"

        Barcelona’da 6 ay futbol oynayamadığını ve zor zamanlar geçirdiğini hatırlatan Arda, "Kendimi 12. adam gibi hissediyorum. Zamana ihtiyacım var. Bu zamanı da buluyorum. Dünyanın en iyi futbolcularıyla birlikte oynuyorum. Yavaş yavaş kendimi geliştireceğime inanıyorum” açıklamasında bulundu.

        (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ