Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (20 Nisan 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, daha önce de takımı çalıştıran ve şampiyon yapan Mircea Lucescu ile her konuda anlaştığı iddia edildi. Trabzonspor'un da talip olduğu Rumen hocanın ekibi bile belli. Oğlu Razvan ve eski öğrencisi Emre Aşık, Luce’nin yardımcıları olacak. (Fanatik)

        2

        Pereira ile sezon sonu yolları ayırmaya hazırlanan Sarı- Lacivertli yönetimin Alman Milli Takımı’nın teknik patronu olan Löw’e teklif götürmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, Löw'e reddedemeyeceği bir teklif sunacak. Alman hocadan Euro 2016 sonrası takımın başına geçmesini isteyecek. (Takvim)

        3

        Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, takımın Alman süperstarının kulüpteki geleceğiyle ilgili suskunluğunu bozdu: “Mario Gomez sizin de yazdığınız gibi 21 Nisan’da yeni sezon için kalıp kalmamak konusundaki talebini iletecekti. Fakat bizden süre istedi. Biz de kabul ettik. Kalmasından yana görüş bildirdik. 9 Mayıs’ta bize kesin cevabını verecek. Biz olumlu olacağını düşünüyoruz. Ayrılmak isteseydi olumsuz cevap verirdi” dedi. (Fanatik)

        4

        Galatasaray'da son dönemde birçok iddia gündeme gelirken asıl bombayı ise eski başkanlardan Adnan Polat patlattı. Polat, kendi döneminde Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal için aracı olma sözü verdi. Başkan Özbek'le son dönemde sık sık konuşan Polat'ın, Fenerbahçe ile henüz sözleşme yenilemeyen Mehmet Topal'ı arayarak, dönmek istiyorsa Galatasaray'ın kapılarının açık olduğunu anlattı. Başarılı oyuncunun ise teşekkür ettiği ve sezon bitmeden bir karar vermek istemediğini söylediği öğrenildi. (Fotomaç)

        5

        Portekiz basını, Çin kulüplerinden cazip teklifler alan Fenerbahçeli Nani'ye Atletico Madrid ve Inter'in talip olduğunu öne sürdü. Sarı-Lacivertli yönetim, 20-25 milyon Euro arası bir bedelle Nani’yi Çin’e satmak istiyor. Başarılı oyuncu ise Avrupa’nın üst düzey bir liginde futbol hayatına devam etmeyi planlıyor. Bu nedenle Portekizli futbolcu, Atletico Madrid ve İnter’den gelen teklife sıcak bakıyor. Nani’nin sözleşmesindeki özel madde gereğince bu iki kulüp de 8 milyon Euro’lık bedelle transferi tamamlama şansına sahip. (Fanatik)

        6

        Beşiktaş'ta sağ bek için düşünülen ilk isim Gökhan Gönül... Fenerbahçe ile sözleşmesi bitecek olan yıldız futbolcuya, "Fenerbahçe ile anlaşamazsan sakın başka kulüplerle görüşme. Seni Beşiktaş'ta görmek istiyoruz" mesajı gönderildi. Siyah-beyazlı kulübün stoper adayları arasında ise ilk sırada Bursaspor'un kaptanı Serdar Aziz yer alıyor. (Fotomaç)

        7

        Sezon başında Fiorentina'dan Alman golcü Mario Gomez'i kadrosuna katan Beşiktaş, bu oyuncunun alternatifini bulmak için girişimlere başladı. Kartal'ın hedefindeki isim de netleşti: Edin Dzeko... Daha önce La Gazzetta dello Sport ardından La Republica’nın gündeme getirdiği iddiaları Roma merkezli Il Messaggero yeni bir boyuta taşıdı ve Beşiktaş’ın Boşnak golcünün transferi için girişimlere start verdiğini yazdı. (Şampiy10)

        8

        İnter, Arsenal ve Real Sociedad gibi kulüplerin yakın takibindeki Oğuzhan Özyakup, menajerine sezon sonuna kadar hiç kimseyle görüşmemesi konusunda talimat verdi. Yıldız futbolcu, "Şu anda tek düşüncem şampiyonluk. Başka bir şey beni ilgilendirmiyor" dedi. (Fotomaç)

        9

        Galatasaray'ın eski yıldızlarından Harry Kewell, oyun tarzıyla Roma'nın efsane yıldızı Francesco Totti'ye benzettiği vatandaşı Stefan Mauk'u, sarı-kırmızılı ekibe önerdi. Avustralya'nın Adelaide United takımında forma giyen 20 yaşındaki oyuncu için sarı-kırmızılı ekibin, scout ekiplerinin bir süre izlemede bulunma kararı aldığı bildirildi.

        (Fotomaç)

        10

        Galatasaray'ın eski yıldızlarından Harry Kewell, oyun tarzıyla Roma'nın efsane yıldızı Francesco Totti'ye benzettiği vatandaşı Stefan Mauk'u, sarı-kırmızılı ekibe önerdi. Avustralya'nın Adelaide United takımında forma giyen 20 yaşındaki oyuncu için sarı-kırmızılı ekibin, scout ekiplerinin bir süre izlemede bulunma kararı aldığı bildirildi. (Fotomaç)

        11

        Atiba'ya alternatif oyuncu arayan Beşiktaş yönetimi, Caen takımından Jordan Adeoti'yi gündemine aldı. Sezon sonuna kadar takip edilecek olan Benin uyruklu oyuncunun sezon sonunda sözleşmesinin bitmesi de avantaj olarak görülüyor. (Fotospor)

        12

        İspanya İkinci Lig takımlarından Real Oviedo, La Liga’ya yükselmesi durumunda Beşiktaş’ın yıldızı Sosa’yı kadrosuna katmak istiyor. Beşiktaş'taki futboluyla herkesin beğenisini toplayan Sosa'nın transferinin oldukça zor olacağının farkında olan Oviedo şehrinin takımı yine de şansını denemek istiyor. (Fotomaç)

        13

        Real Sociedad Kulübü, milli futbolcu Oğuzhan Özyakup için Beşiktaş'a sıra dışı bir teklifte bulundu. Sociedad, 23 yaşındaki oyuncunun bonservisinin yarısı için siyah-beyazlılara tam 8 milyon euro önerdi. Griezmann’ı iki sezon önce 30 milyon euroya Atletico Madrid’e satan Sociedad’lı yöneticilerin, “Oğuzhan Özyakup bir sezon La Liga’da oynasın, değerini daha da artıralım. Satacağımız rakamı da paylaşalım” dedikleri belirlendi. (Milliyet)

        14

        Fenerbahçe’den sezon başında 17 milyon Euro (54 milyon 400 bin TL) bedelle Al-Ain’e transfer olan Sow, tekrar Sarı-Lacivertli formayı giymek istediğini söyledi. Senegalli yıldız, Dakar FM’e yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’yi çok sevdim. İstanbul’dayken kendimi hep evimde gibi hissettim. Başkan Aziz Yıldırım bana her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. Ayrıldıktan sonra birkaç kez Fenerbahçe’ye dönme durumum olmuştu ancak gerçekleşmedi. Yeniden Fenerbahçe’yle Avrupa’da futbol oynamak istiyorum” dedi. (Fanatik)

        15

        Galatasaray'da Fatih İşbecer ve Cenk Ergün, sezonun ilk transfer bombasını patlattı. Geçen hafta içinde Almanya'ya giden ikili, Anis Ben Hatira ve menajeri ile bir araya geldi. Ocak ayında Hertha Berlin'den Frankfurt'a giden ve sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan Tunus asıllı Alman oyuncuya 3 yıllık teklif yapıldı. Ben Hatira'nın teklifi kabul ettiği iddia edildi. (Fotomaç)

        16

        Caner Erkin'in menajeri Batur Altıparmak, yıldız futbolcuyla ilgili olarak çarpıcı bir açıklamada bulundu. Radyospor'a konuşan Altıparmak, Caner'in Avrupa'da oynama düşüncesinin olduğunu ifade etti. Altıparmak ayrıca Inter iddiaları üzerine ise "Inter ile imza yok. İmza olsa açıklarım" dedi. Yıldız oyuncunun menajeri, daha önce Beşiktaş dedikodularını da yalanlamıştı.

        17

        Nakoulma’nın menajeri Özgün Koyutürk, oyuncusunun durumuyla ilgili net ifadeler kullandı. Koyutürk, “Haziran ayında serbest kalacağından, hakkında spekülasyon yapılmasını normal karşılıyorum. Durumunu soran çok kulüp var, ancak kimseyle masaya oturmuş değiliz. Premier Lig ve 3 büyük takım önceğilimiz. Bu konuda ciddi görüşmelerimiz var. Beklentilerimizin gerçekleşmemesi durumunda oyuncunun yine de İstanbul’da kariyerine devam edeceğini düşünüyorum” dedi. (Fanatik)

        18

        Lance gazetesi sezon başında Fenerbahçe'ye Gabigol lakaplı Gabriel Barbosa için hayır diyen Santos'un, sarı-lacivertli takıma haber gönderdiğini yazdı. 19 yaşındaki yıldız oyuncuyu satmak için Almanya ve İngiltere'de kulüpplerle görüşen Juan Figer'in istediği aracılık ücretinin Santos Kulübü tarafından çok bulunduğu belirtildi. Bu nedenle Santos'un Fenerbahçe'den son bir fiyat istemeden Gabriel Barbosa'nın satışını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi. (Fotospor)

        19

        Bu sezon çıktığı 29 lig maçında 16 kez fileleri havalandıran Rodallega'ya gelen teklifleri gözönünde bulunduran Akhisar yönetimi, oyuncunun 1+1 yıllık kontratını uzatmak istedi. Ancak Rodallega, “Çin’den çok cazip bir teklif aldım. Sizinle de görüşecekler. Şu an takıma konsantreyim. Bunları sezon sonunda konuşursak her iki taraf için de daha doğru olacaktır” değerlendirmesini yaptı. Akhisar Başkanı Hüseyin Eryüksel daha önce, “Rodallega’yı satmayacağım” demişti. (Fanatik)

        20

        Trabzonspor'un teknik direktör adayları arasında yer alan Ersun Yanal, Muharrem Usta'dan Caner Erkin'i istedi. Usta'nın böylesine külfetli bir transferi düşünmemesine rağmen Fenerbahçe'den Caner'i koparmanın mümkün olması durumunda transfer bütçesinde bir oynama yapmalarının mümkün olduğunu Yanal'la paylaştığı iddia edildi. (Fotospor)

        21

        Fenerbahçe Caner'in takımdan ayrılma ihtimaline karşı Hasan Ali Kaldırım ile beraber sol kanadın yükünü taşıyacak bir isim konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sol kanat için listeye giren isimse adeta Beşiktaş'ın, Mehmet Topal, Caner Erkin ve Gökhan Gönül'le yaptığı hamleye karşılık misillime gibi görülebilecek İsmail Köybaşı. İsmail'in Ahmet Nur Çebi'ye 3 yıllık anlaşma karşılığında "evet" demesine rağmen henüz imzaların atılmamasının arkasında Fenerbahçeli bazı yöneticilerin, "bizim teklifimizi bekle" sözlerini kullanmalarının yattığı da gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        22

        Büyük umutlarla transfer edilen ve 10 numarayı taşıyan Diego Ribas, camianın güvenini kaybetti. Galatasaray maçından sonra sabrı taşan taraftarlar Brezilyalı futbolcuyu gözden çıkardı. (Milliyet)

        23

        Fenerbahçe ile sözleşmesi mayıs ayında sona erecek olan Mehmet Topal, kariyerini Ada'da sürdürecek. Sarı-lacivertli ekibin milli oyuncusunun Tottenham ile prensipte anlaştığı öğrenildi. Resmi imza için yönetimin sunacağı teklifi bekleyen Mehmet Topal’ı, Londra ekibi sezon başında da 6 milyon euro bonservis ücreti önererek iki kez istemiş ancak teklifi geri çevrilmişti. (Milliyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ