Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın yeni teknik direktörü kim olacak? - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray yönetimi gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör konusunda artık son düzlüğe girerken Mayıs'ın ilk haftasında yeni teknik direktörün açıklanması bekleniyor.

        2

        Birçok ünlü isimle temas kurulurken yönetimin isteği üzerine hoca adaylarını araştıran scout ekibi, istikrarlı, ihtiraslı, çalışkan ve sorunların üstünden gelebilecek bir teknik adam arayan başkan Dursun Özbek'in önüne Şili Milli Takımı'nın eski hocası Jorge Sampaoli ile Alman Thomas Schaaf'ı koydu.

        3

        İki deneyimli teknik adamın da benzeri özellikleri var. İşte onlar:

        7

        -İkisinin de kariyerlerinde kazandıkları maçların oranı kaybettiklerinden fazla. Sampaoli'nin yüzde 57.9, Schaaf'ın ise yüzde 46.9.

        8

        -Sampaoli ve Schaaf, gelecek sezon ciddi yatırımlar yapıp yeniden şampiyonluk yarışına dahil olmayı amaçlayan yönetimin, 'kazanan hoca' tarifine birebir uyuyor. Başkan Özbek'in Sampaoli ve Schaaf'ın mali şartlarının öğrenilmesini istediği bildirildi.

        9

        SAMPAOLİ BİR ADIM ÖNDE

        İki hoca adayı üzerinde yoğunlaşan Galatasaray'da Jorge Sampaoli, Thomas Schaaf'a göre bir adım önde görülüyor.

        10

        Şili Milli Takımı'na Copa America'yı kazandıran teknik adam olarak bilinen Sampaoli'yi ön plana çıkaran başka bir unsur ise Peru, Ekvador, Şili ve Arjantin gibi patlama yapmaya hazır oyuncuların bulunduğu ligleri iyi tanıması ve buradan çok ucuza çok uygun şartlarda oyuncu getirebilecek olması.

        11

        Gelecek sezona 5'i direk 11'de forma giyebilecek en az 10-11 oyuncu ile başlamak zorunda olan Galatasaray için Sampaoli bu açıdan biçilmiş kaftan olarak görülüyor.

        12

        Genel Sekreter Fatih İşbecer'in iki kez konuştuğu bilinen Sampaoli'nin Galatasaray'a getireceği ilk isminse Copa America'yı kazandığı Şili'nin UD Catolica takımının parlayan yıldızı Jeisson Vargas olduğu iddia edildi.

        13

        1997 doğumlu sağ ayaklı sol açık oyuncusuna Sampaoli'nin çok güvendiği ve bu oyuncuyu G.Saray'a getirerek kendisinden yeni bir Alexis Sanchez çıkaracağını ilettiği bildirildi.

        14

        Sampaoli'nin listesinde Vargas benzeri gelecekleri parlak olan 2-3 oyuncunun olduğu öğrenildi. Arjantinli hocanın ayrıca yakından tanıdığı bazı tecrübeli oyunculardan da gelme sözü aldığı bildirildi.

        15

        BALLON D'OR'A ADAY GÖSTERİLDİ

        Şili ile 2015'te Copa Amerika'yı kazanan Sampaoli, o yıl Luis Enrique ve Pep Guardiola ile Fifa Ballon D'or'da 'Yılın En İyi Teknik Direktörü' adayı gösterilmişti. Universidade de Chile takımı ile de 2 kez şampiyonluk yaşadı..

        16

        MUSLERA ÖNERDİ

        Sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı kaleci Muslera'nın da Sampaoli konusunda yönetime olumlu referans verdiği belirtiliyor. 56 yaşındaki Sampaoli, Şili Milli Takımı ile olan sözleşmesini ocak ayında kendi isteğiyle feshetmişti. Arjantinli çalıştırıcı, kariyeri boyunca 11 farklı takım çalıştırdı.

        17

        TARAFTAR SEVECEK

        Hücumu seven Jorge Sampaoli, çalıştırdığı takımları 3-4-3 sistemi ile oynatıyor. Baskılı ve pres isteyen anlayışa sahip olan Arjantinli hoca, kulübedeki hareketleri ile de hem oyuncuları hem de taraftarları coşturmasıyla tanınıyor.

        18

        SCHAAF BREMEN'LE 41 YIL ÇALIŞTI

        Werder Bremen'e 1972'de daha 11 yaşındayken katılan ve kulüpte 41 yıl çeşitli görevlerde bulunan teknik direktör Thomas Schaaf'ın sözleşmesi 2013 yılında karşılıklı feshedildi. Alman hoca ardından E. Frankfurt ve Hannover 96'yı çalıştırdı.