Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Göksel Gümüşdağ: "2 dakika düşünmeye davet ediyoruz" - Trabzonspor Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle tüm karşılaşmaların iki dakika geç başlatılmasıyla ilgili aldıkları kararın eleştirilmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

        Gümüşdağ, yazılı yaptığı açıklamada, ligdeki 31. hafta maçlarının 2 dakika geç başlama kararıyla vermek istedikleri mesajı; ekranlarda, stat anonslarında, oyuncuların sahadaki dizilişlerinde ve sosyal medyada var güçleriyle tüm Türkiye'ye hatırlatacaklarını kaydederek, şu görüşlere yer verdi:

        "Biz bu hareketi Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş ile ortak başlattık. Spora, topluma, hakemlere futbolun tüm değerlerine gösterilmesi gereken saygıyı hatırlatabilmek için ortak bir zihniyet ile tek vücut olduk. '2 dakika düşün' önerimiz, sadece sahaya girip hakeme saldıran 17 yaşındaki bir çocuğa yönelik değil. Bizi bu noktaya getiren herkese ve istediği sonucu alamayınca kendini kaybedip Türk futbolunu zedeleyen her söyleme. Sinirlerine hakim olamayan yöneticiye, halkı kışkırtan tribün liderine, provokasyoncuya, haddini aşan yorumcuya, profesyonel olması gerekirken öfkesine yenilen oyuncuya, kısacası bugün geldiğimiz noktaya bizi getiren herkese…Dolayısıyla futbolu seven herkesi 2 dakika düşünmeye davet ediyoruz. Futbola saygıya davet ediyoruz."

        Maçları 2 dakika geç başlatma kararının etkisiz bir protesto olduğu yönündeki düşünceye de karşı çıkan Göksel Gümüşdağ, "Önümüzdeki hafta maçlarını 2 dakika geç başlatma kararımızı etkisiz bir protesto zanneden tüm futbol paydaşlarından ve özellikle de spor medyasından bir ricamız var. Acele hüküm vermeyin. Aksine destek olun. Bu kararla birlikte '2 dakika düşün' başlığı altında bir kampanya başlatıyoruz. Bu vesileyle sahadaki rekabetin teröre ve düşmanlığa dönüşmesini engellemek için herkesi 2 dakika için düşünmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ