Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor "Hem kupada hem ligde..." - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Turkcell Süper Lig'de hafta sonu sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan lider Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.

        Sakatlığı devam eden Hayrettin Yerlikaya'nın da izlediği idmanda ısınma hareketleri, koşu ve pas çalışmasının ardından bir süre istasyon çalışması yapan Sivassporlu futbolcular, daha sonra maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nun zemininin buzlu olması nedeniyle bu zemine alışmak için tesislerdeki zemini buzlu sahada çalışmaya devam etti.

        Burada uzaktan şut ve top kontrolü çalışması yapan kırmızı beyazlı oyuncular, daha sonra çift kale maç yaptı. Teknik direktör Bülent Uygun, zaman zaman oyunu durdurarak futbolcularına buzlu sahada dikkat edilmesi gerekenler hakkında ve maçla ilgili taktiksel bilgiler verdi. İdmanın son bölümünde Sivassporlu oyuncular yan top çalışması yaptı. Sivassporlu oyuncuların Galatasaray maçı öncesinde oldukça hırslı ve neşeli oldukları gözlendi.

        -KAMANAN İLE SÖZLEŞME İMZALANDI-

        Bu arada Sivasspor ara transferde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımından transfer ettiği Fransız Yannic Kamanan ile kulüp tesislerinde sözleşme imzaladı.

        Bazı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı imza töreninde konuşan Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, ilk yarıyı lider olarak bitiren takımlarının ligin devre arasında şu ana kadar tek futbolcu transfer ettiğini söyledi.

        27 yaşındaki Kamanan'ın orta saha oyuncusu olduğunu bildiren Ünsal, ''Kendisine ve kulübümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.

        Kendisini 2.5 yıllığına Sivassporlu yapan sözleşmeye imza atan Kamanan, daha sonra basın mensuplarına poz verdi.

        -GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI-

        Hafta sonu yapacakları Galatasaray maçına da değinen Ünsal, Cumartesi günü Galatasaray ile çok önemli bir lig maçı oynayacaklarını belirterek, ''Bunun için de bazı spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonlar genelde hava ve zemin durumuyla ilgili yapılıyor'' dedi.

        Karda, kışta, yağmurda oynanan futbolun hiç bir şekilde sıcakta oynanan futbol kadar insan sağlığına zarar vermediğini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

        ''Şu anda Sivas'ta hava sıfır dereceye doğru gidiyor. Cumartesi günü meteoroloji şayet yanılmazsa Sivas'ta sıfırın üstünde bir hava var. Buna göre de bir zemin oluşur. Yani buzluymuş, yağmurluymuş, çamurluymuş, karlıymış, futbolun güzelliği zaten burada. Futbolu güzel yapan, futbolu futbol yapan, futbolun ekonomisini dünya çapında bu seviyelere çıkaran zaten bu güzelliklerdir. Her türlü hava şartlarında oynanabilmesidir. Hiç kimse hava şartlarına sığınmasın. Her iki taraf neticede aynı şartlarda futbol oynayacaktır. Çıkıp hem lig maçlarımızı, hem kupa maçlarımızı gayet güzel centilmence oynayacağız. Galatasaray'a da başarılar diliyorum ama inşallah hem kupada, hem ligde galip gelen taraf Sivasspor olur.''

        -''TAKIMIMIZ HER TÜRLÜ ŞARTTA OYNAMAYA HAZIR''-

        Galatasaray Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel'in, Sivasspor ile Fortis Türkiye Kupası'nda yapacakları iki maçı İzmir'de oynama önerisine de değinen Ünsal, kendileri için hasılatın değil, taraftarlarının önemli olduğu görüşünü yineledi.

        Fikret Ünsal, buzlu zemin için önlrilerinin olup olmadığının sorulması üzerine, teknik heyetin ona göre çalışmalar yaptığını belirterek, ''Şu anda bizim takımımız her türlü şartlarda oynamaya hazırdır. Bunun bahanesi olmaz'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ