Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Fenerbahçe Gaziantepspor maçı ne zaman, saat kaçta? Pereira'nın 11'i belli oldu - Futbol Haberleri

        Liderlik için en büyük adaylardan birisi olan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in son virajlarında Gaziantepspor ile karşılaşıyor. Düşme potasında yer alan Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte maç hakkında detaylar...

        "TEKNİK HEYETİMİZE VE FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ"

        Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sarı-lacivertlilerin ligde kalan 4 maçı kazanarak şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, "Teknik heyetimize ve futbolcularımıza sonsuz şekilde inanıyoruz. Kulübümüze şanlı bir şampiyonluk yazılacağına inanıyoruz" dedi.

        Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıya Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Başkan Vekili Mithat Yenigün, Genel Sekreter Mahmut Uslu, yöneticiler İsfendiyar Zülfikari, Nihat Özbağ, Ender Alkaya, Ahmet Önder Fırat ve Mehmet Selim Kosif katıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım divanda konuşma yapmadı.

        Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa'nın Küçük rahatsızlığından dolayı katılamadığı toplantıya Başkan Vekili Nejat Akdoğan başkanlık yaptı.

        MOSTUROĞLU: "SON 4 MAÇI KAZANIP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

        Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya hakem hataları sonucunda elendiklerini vurguladı. Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için mücadele edeceklerini söyleyen Mosturoğlu, "Avrupa'dan hakemin yanlı iradesi sonucu elendik. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde elendiğimiz Shakhtar Donetsk'in oyuncusu Fred'in dopingli olduğu için UEFA'ya müracaat etmiştik. Sonuçsuz kalınca müracaatımızı CAS'a taşıdık. FIFA söz konusu futbolcuya 1 yıl men cezası verince CAS'taki başvurumuz tazminat talebine döndü. Söz konusu dava hala derdesttir. Takımımız Türkiye Kupası'nı alacaktır. Süper Lig'de liderin 3 puan gerisindeyiz. Takımımızın son 4 maçı kazanarak sezonu şampiyonlukla tamamlayacağını ümit ediyoruz. Teknik heyetimize ve futbolcularımıza sonsuz şekilde inanıyoruz. Kulübümüze şanlı bir şampiyonluk yazılacağına inanıyoruz. Taraftarlarımızı son düdüğe kadar futbolcularımızı destekleyerek, yeni bir şampiyonluk hikayesi yazmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Amatör şubeler hakkında da açıklamalarda bulunan Mosturoğlu, THY Euroleague'de Berlin'de düzenlenecek Final-Four'da şampiyonluk beklediğini söyledi. Mosturoğlu ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı "Şikede kumpas" operasyonun da takipçisi olacakları vurguladı.

        FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAYINLANACAK?

        Spor Toto Süper Lig'in 31.haftası kapsamında oynanacak Fenerbahçe Gaziantepspor maçı 01MayısPazar günü, saat 19:00'da, Lig Tv kanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı hakem Mete Kalkavanyönetirken, yardımcılıklarını Aleks Taşçioğluve Serkan Ok üstlenecek.

        FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'LERİ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligde son üç maçtaki kadroyu bozmayı düşünmüyor.

        Pereira, Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçlarında takımını aynı ilk 11'le sahaya sürdü. Gaziantepspor karşısında da kadroyu bozmayı düşünmeyen Pereira'nın muhtemel 11'i şöyle:

        Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie.

        Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Lazar Markovic ile kadro dışı kaldıktan sonra hakkında henüz karar alınmayan Caner Erkin, Gaziantepspor karşısında oynayamayacak.

        Öte yandan Fenerbahçe'de kaptan Volkan Demirel, Robin van Persie ile Diego Ribas sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular sarı kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Medipol Başakşehir deplasmanında forma giyemeyecek.

        FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR İLE 60.RANDEVUDA

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları karşılaşmayla lig tarihinde 60. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 39-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 9 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 125, Gaziantepspor ise 57 gol attı.

        Sezonun ilk yarısında Gaziantep'te yapılan müsabaka 2-2 tamamlandı.

        SON 10 MAÇTAN 9'UNU FENERBAHÇE KAZANDI

        İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 10 maçtan 9'unu kazanan Fenerbahçe, birinde berabere kaldı, rakibine yenilmedi.

        Gaziantepspor, 2010-2011 sezonunun ilk yarısında evinde 2-1 kazandığı maçın ardından Fenerbahçe ile yaptığı 9 lig müsabakasını da yitirdi. Bu sezonun ilk yarısında Gaziantep'te yapılan son randevu ise berabere sonuçlandı.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR FENER'İN

        Fenerbahçe, yarınki rakibi Gaziantepspor'a İstanbul'da yaptığı lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurdu.

        Sarı-lacivertliler, Gaziantepspor ile sahasında yaptığı 29 maçta 25 galibiyet aldı, yalnızca 1 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı.

        Fenerbahçe, İstanbul’da Gaziantepspor filelerine toplam 68 gol attı, kalesinde ise 19 gol gördü.

        Fenerbahçe, lig maçlarında Gaziantepspor'a evindeki tek yenilgisini 1981 yılında aldı. Sarı-lacivertli ekip, 1980-1981 sezonunda, 23 Mayıs 1981 tarihinde sahasında Gaziantepspor'a 1-0 yenildiği maçın ardından, rakibinin Süper Lig'de mücadele ettiği 26 sezonda evinde Gaziantep ekibine mağlup olmadı.

        LİGİN GOL REKORU FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR MAÇINDA

        58. sezonunu yaşayan lig tarihinde şimdiye dek bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepsporar asındaki karşılaşmada filelere gitti.

        1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazandı. Bu maçta atılan toplam 12 gol, ligde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

        Bu tarihi maçta Fenerbahçe'nin gollerini Tanju Çolak (3), Nuri Kamburoğlu (2), Gerson Candido de Paula, Aykut Kocaman ve Gaziantepsporlu İhsan Okay kendi kalesine, Gaziantepspor'un gollerini ise Durmuş Ali Çolak, Marcello Thomas Monteiro, Hamdi Özturgut ve Fenerbahçeli Semih Yuvakuran kendi kalesine attı.

        TARİHE GEÇEN MAÇ

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde 2000-2001 sezonunda İstanbul'da yapılan maç da adeta nefesleri kesti.

        Ligde 29. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fenerbahçe 61 puan ve averajla lider, Gaziantepspor ise 58 puanla üçüncü sırada başladı. Karşılaşmanın ilk yarısınıGaziantepspor 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda adeta coşan Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle inanılmazı gerçekleştirip, sahadan 4-3 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti.

        EN FARKLI GALİBİYET

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki randevular genelde gollü maçlara sahne oluyor.

        Fenerbahçe, rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini, 2007-2008 ve geçen sezon Gaziantep'teki maçlarda 5-0, tarihe geçen 1991-1992 sezonunda 8-4, 1981-1982 ve 2003-2004 sezonlarında 5-1, 1998-1999 sezonunda da 4-0'lık skorlarla aldı.

        ARALARINDAKİ SON 10 MAÇ

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        2010-2011 Fenerbahçe-Gaziantepspor 1 - 0

        2011-2012 Gaziantepspor-Fenerbahçe 1 - 3

        Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 1

        2012-2013 Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 0

        Gaziantepspor-Fenerbahçe 1 - 2

        2013-2014 Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 1

        Gaziantepspor-Fenerbahçe 0 - 3

        2014-2015 Fenerbahçe-Gaziantepspor 1 - 0

        Gaziantepspor-Fenerbahçe 0 - 5

        2015-2016 Gaziantepspor-Fenerbahçe 2 - 2

        Gaziantepspor ise Fenerbahçe önünde en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda 5-1'lik sonuçla elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ