Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Kulübü'nden Trabzon Barosu'na tepki - Trabzonspor Haberleri

        Baro, Trabzonspor Kulübü'nün tavrına tepki gösterirken, bordo mavili kulüpten ise sert bir açıklama yapıldı. 'Kulübümüzden açıklama: Yeniden yargılama mütalaası veren iki ismin Trabzon'a davet edilmesi kabul edilemez." başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Türkiye Barolar Birliği tarafından Trabzon'da 30 Nisan 2016 tarihinde 'CMK Uygulamaları – İstinaf'" başlığı kapsamında gerçekleştirilecek Meslek İçi Eğitim Semineri'ne Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in davetli olması tarafımızca büyük bir şaşkınlıkla karşılanmıştır. Çünkü söz konusu iki ismin 'yeniden yargılama yapılmalı' şeklinde verdiği mütalaa Şike Davası'na gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır. Haliyle Trabzon'daki panelde Nuhoğlu ve Yenisey'in 'hukuku' anlatacak olması tarafımızca manidar bulunmuştur.

        Yine bir süre önce Türkiye Barolar Birliği ve Trabzon Barosu tarafından bu kapsamda düzenlenen seminere davet edilen bir isme karşı Trabzon halkının tepkileri ortadayken, aynı şekilde başka bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olması şehrin hassasiyetlerinin dikkate alınmadığını göstermektedir.

        Geçtiğimiz hafta sonu Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yaşanan olayların üzerine bu panelin düzenleniyor olması da gerginlik yaratmaktan öteye gitmeyecektir. Trabzonspor Kulübü olarak Türkiye Barolar Birliği ve Trabzon Barosu'ndan şehrimizde büyük tepkilere yol açacağı aşikar olan söz konusu durumun biran önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ