Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Middlesbrough yeniden Premier Lig'de! - Futbol Haberleri

        Championship'te 46. haftaya seksen sekizer puanla giren Middlesbrough ile Brighton & Hove Albion arasındaki mücadele, Burnley'nin ardından Premier Lig'e doğrudan yükselen ikinci takımı belirledi.

        Karşılaşmanın 19. dakikasında Cristhian Stuani'nin golüyle öne geçen ev sahibi Middlesbrough, bu üstünlüğünü koruyamadı. Konuk takımda 55. dakikada eşitlik golünü kaydeden Dale Stephens, 59. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

        Mücadelede alınan 1-1'lik beraberliğin ardından iki takım da puanını 89'a yükseltti. Middlesbrough, iki gollük averaj fazlasıyla ikinci sırayı elde ederek 7 sezon sonra Premier Lig'in yolunu tuttu.

        Geçen hafta Premier Lig'e çıkmayı garantileyen Burnley ise Charlton Athletic deplasmanında 20. dakikada Sam Vokes, 49. dakikada George Boyd ve 51. dakikada Andre Gray'in golleriyle 3-0 galip gelerek puanını 93 yaptı ve sezonu şampiyonlukla tamamladı.

        Premier Lig'e yükselecek son takım, Burnley ve Middlesbrough'nun ardından sıralanarak play-off oynamaya hak kazanan Brighton & Hove Albion, Hull City, Derby County ve Sheffield Wednesday arasında yapılacak maçların ardından belli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ