Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altınordu Çağlar Söyüncü, Freiburg ile anlaşmak üzere - Futbol Haberleri

        Özkan, yaptığı açıklamada, canlı olarak izlediği Bayern Münih maçında kendisine bir gün Alman ligi Bundesliga'ya futbolcu gönderme sözü verdiğini söyledi. Bu hayalinin 8 yıl sonra Çağlar Söyüncü sayesinde gerçekleşmek üzere olduğunu kaydeden Özkan, şöyle konuştu:

        "Biz kulüple bitirdik işimizi, ufak tefek ailesinin istedikleri var. Bunları da Freiburg yerine getirir diye tahmin ediyorum. Çağlar ülkemizin bir değeri olarak büyük bir ihtimalle gelecek sezon Bundesliga'da mücadele edecek. Bugüne kadar hep Türk çocukları Almanya'dan Süper Lig'e geliyordu, şimdi Türkiye'den bir futbolcu Almanya'ya gidecek. İthalattan ihracata dönüş gibi, çok önemli bir başlangıç yapıyoruz."

        Özkan, Çağlar Söyüncü için Beşiktaş Kulübüne de eşit para verseler bile Almanya hayalinin olduğunu söylediğini belirterek, "Çocuğun geleceğiyle de doğru karar budur. Çağlar'ın Freiburg formasının ardından Bayern Münih forması giyeceğini belki İngiltere'ye gideceğini tahmin ediyorum. Çünkü Çağlar'da hırs, azim var" dedi.

        Çağlar Söyüncü ile Bayer Leverkusen ve Köln'ün de ilgilendiğini aktaran Özkan, Çağlar'ın yerine gelecek sezon altyapıdan 1999 doğumlu stoper Recep Yemişci'nin A takımda yer alacağını belirtti.

        Özkan, yabancı oyuncu oynatmadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

        "Süper Lig'e çıksak ne yapacağız. Türkiye'de forvet yok, yine düşeceğiz. Kendi forvetlerimizi yetiştiriyoruz. Gelecek sezon Almanya'da 21 ve 23 yaşlarında iki oyuncu ile anlaştık. Bunun dışında iki tane daha yurt içinde lider kimlikli futbolcu transfer edeceğiz. Bu sezon 10 numara denilen forvet arkasında çok sıkıntı yaşadık."

        2001 doğumlu Gökberk Efe ve Mustafa Kaya'nın Barcelona'nın yaz kampına gideceğini belirten Özkan, Katalan kulübünün bu futbolcuları istemesi halinde çocukların başka kültürde gelişimini sağlamak amacıyla hemen göndereceğini söyledi.

        Özkan, 16 Yaş Altı Milli Takımı'nda da forma giyen Berke Özer ile Ozan Can Oruç'un İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City tarafından takip edildiğini, A takım oyuncuları Cengiz Ünder'n de Alman kulüpleri tarafından izlendiğini, 2 Süper Lig ekibinin de ciddi şekilde Cengiz'le ilgilendiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ