Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Kardemir Karabükspor Süper Lig'de - Futbol Haberleri

        PTT 1. Lig'de son maçlar nefes kesti... 34. haftaya 2. sırada giren Alanyaspor, Giresunspor karşısında 1-0 önde olduğu maçta 79 ve 81'de yediği gollerle yıkıldı. Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'e çıkan takım oldu.

        Alanyaspor, Adana Demirspor, Elazığsporve Balıkesirspor, lige çıkan son takım olmak için play-off mücadelesi verecek.

        PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

        Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-off eşleşmeleri de belli oldu. Play-off eşleşmeleri şu şekilde:

        1. Maçlar: 19 Mayıs Perşembe

        Balıkesirspor - Multigroup Alanyaspor

        Vartaş Elazığspor - Adana Demirspor

        2. Maçlar: 23 Mayıs Pazartesi

        Multigroup Alanyaspor - Balıkesirspor

        Adana Demirspor - Vartaş Elazığspor

        PTT 1. Lig'den düşen son takım ise 1461 Trabzon oldu.

        Kardemir Karabükspor'da futbolcular, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

        GÖZTEPE: 1 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 2

        STAT: İzmir Atatürk

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Çimen, Osman Karakaş

        GÖZTEPE: Göktuğ Bakırbaş, Serkan Kurtuluş, Gençer Cansev, İsmail Can Üzüm, İsmail Köse (Dk. 76 Maah), Özgür İleri, Gosso, Salim İyik, Hakan Barış (Dk. 64 Diarra) Gökhan Karadeniz (Dk. 80 Kerem Şeras), Vleminckx

        KARDEMİR KARABÜKSPOR: Fachini, Kokalovic, Osman Çelik (Dk. 78 Recep Aydın), Rıza Efendioğlu, İsmail Dinler, Murat Akın, Gökhan Alsan, Kerim Zengin, Alexe (Dk. 41 İlhan Depe), Zenke, Isaac (Dk. 67 İzzet Yıldırım)

        GOLLER: Dk. 18 Gökhan Karadeniz (Göztepe), Dk. 35 Zenke, Dk. 51 Murat Akın (Kardemir Karabükspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 4 İsmail Köse, Dk. 24 İsmail Can Üzüm, Dk. 78 Vleminckx (Göztepe), Dk. 34 Murat Akın (Kardemir Karabükspor)

        İLDİZ: "SÖZLERİ TUTMAK BİZİ MUTLU ETTİ"

        PTT 1. Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenen ve Spor Toto Süper Lig'e doğrudan yükselen Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yücel İldiz, oyuncularını tebrik ederek, "Kardemir Karabükspor'la tekrar bu mutluluğu yaşamak, kamuoyuna verilen sözleri tutmak, bizi mutlu etti." dedi.

        Yücel İldiz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un devre arasında 'Hocam, Karabük'ün sana ihtiyacı var.' sözleri üzerine hiç düşünmeden göreve geldiğini belirterek, çok zor bir işi başardıklarını söyledi. Kardemir Karabükspor'un, geçen sezon trajik şekilde küme düştüğünü ve tüm kadrosunu değiştirdiğini anımsatan İldiz, şöyle konuştu:

        "Kardemir Karabükspor'la tekrar bu mutluluğu yaşamak, kamuoyuna verilen sözleri tutmak bizi mutlu etti. Bize bu konuda destek veren, görünen ve görünmeyen tüm kahramanlara çok teşekkür ederiz. Karabüklülere çok teşekkür ederim. Bize olan güvenlerini belli ettiler. 'Yaptık, bir daha yaparız.' demiştik, yaptık. Karabük, bir kurum takımıdır. Umarım bir daha bu günleri yaşamaz, ligde kendisine yakışan yerde olur. Bundan sonraki çalışmalar, bu yönde olacaktır."

        BİR YIL SONRA DÖNDÜ

        PTT 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenen Kardemir Karabükspor, bir yıl aranın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

        Geride kalan sezon aldığı kötü sonuçların ardından PTT 1. Lig'e düşen ve takım kadrosunun yanı sıra teknik heyetinde değişikliğe giden kırmızı-mavili kulüp, hedefini yeniden Süper Lig olarak belirledi.

        PTT 1. Lig'de sezona teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde başlayan Karadeniz ekibi, deneyimli çalıştırıcı ile 6. hafta sonunda yolları ayırdı. Karabük temsilcisi, Kalpar'ın yerine getirilen Elvir Baliç'e de 16. haftada veda etti.

        Baliç'in ardından tecrübeli teknik adam Yücel İldiz ile anlaşan ve ara transfer döneminde Kabananka ve Isaac gibi yıldızları kadrosuna dahil eden Kardemir Karabükspor, ligi 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 yenilgiyle tamamladı ve 62 puan topladı.

        PTT 1. Lig'de ikincilik için mücadele ettiği Multigroup Alanyaspor'un deplasmanda Giresunspor ile 2-2 berabere kalıp, 34 haftalık periyodu 61 puanla tamamlamasıyla rakibini geride bırakan Kardemir Karabükspor, şampiyonluğu daha önce garantileyen Adanaspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan çıkan ikinci ekip oldu. Karabük temsilcisi, bu ligdeki 9. sezonunu geçirecek.

        DÖRDÜNCÜ KEZ SEVİNDİ

        İlk olarak 1992-1993 sezonunda Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor, bu sevinci 4. kez yaşadı.

        Daha önce 1992-1993 sezonunda Ali Kemal Denizci, 1996-1997 sezonunda Giray Bulak ve 2009-2010 sezonunda Yücel İldiz yönetiminde 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Karadeniz ekibi, 4. kez en üst lige çıktı.

        Daha önce 2000-2001 sezonunda Malatyaspor ve 2009-2010 sezonunda Kardemir Karabükspor'u Süper Lig'e taşıyan Yücel İldiz, bu başarıyı 3. kez tekrarladı.

        Öte yandan karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Karabük'te taraftarlar, sokaklarda konvoy oluşturup, meydanlarda toplanarak Süper Lig'e çıkan takımlarının başarısını doyasıya kutladı.

        BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'u tebrik etti.

        Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle: "PTT 1. Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'u kutluyorum. Başarıda emeği geçen futbolcuları, teknik ekibi ve kırmızı-mavili camiayı tebrik ediyorum. Kardemir Karabükspor'a yeni sezonda mücadele edecekleri Spor Toto Süper Lig'de de başarılar diliyorum."

        TFF'DEN MESAJ

        Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1. Lig'i ikinci sırada tamamlayarak, doğrudan Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'u kutladı. TFF'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kutlama mesajında, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak Kardemir Karabükspor'u tebrik eder, önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig'de başarılar dileriz." denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ