Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu! - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR.COM

        İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları...

        Moralsiz, inançsız, güvensiz, kendilerine göre kandırılmış bir kitleydi Beşiktaş. Oyuncularının gitmek istediği, ortada para yok, futbol takımı yok, stat yok, inanç yok... Sıkıntılı günlerdi tabi. Mali krizin olduğu yerde, ahlaki sıkıntılar da vardı. Kısacası negatif manada her şey vardı. 1 sene stadın izniyle uğraştık, o işin yüzde 5'lik kısmıydı sadece. Vodafone Arena'yı yaparken, 30'a yakın stat gezdim.

        Her şeyle uğraştık ama sonucunda Beşiktaş 4 sene içerisinde istediğim bir noktaya geldi. Herkesin gelmek istediği bir kurum oldu. Bunların hepsi planlanmış şeylerdi. Geçen sene Liverpool maçı kırılma noktasıydı. Geçen sene Liverpool'u eleyince, zaten Beşiktaşlı herkes şampiyon olmuştu. Öyle sevinildi.

        Sonucunda 4 senelik süreç çok zor geçti. Ben son 8 aydır falan, 1 gün tatil yapmadım. Önümüzde yönetim açısından 3 senemiz daha var, bundan sonrası da bizim için planlanmış durumda...

        "80 MİLYON DOLAR GELİRDEN 200 MİLYON DOLARA ÇIKTIK"

        İmkansızlıklarla yönettiğimiz için artık camia 'Bu olduysa, bu da olur' diye düşünüyor. Sportif hedefi büyütmek ve borcu da azaltmak lazım. Bu ikisi birbiriyle zıt tabi. Tabi bunun dıışnda her tarafa da yatırım yapmak lazım. Göreve gelirken 80 milyon dolar gelirimiz vardı, şimdi 200 milyon dolar civarında...

        Bu sene Kartal Yuvası açısından da bir rekora gidiyoruz. 350-400 bine dayandı artık. Bunu statsız yapıyoruz üstelik. Seneye tabi hedefimiz 450-500 bin olacak. Beşiktaşlılar artık negatif havayı dağıttı, artık daha dik yürüyorlar. Türk insanının zihniyeti nasıl olacağından çok, nasıl olmaz diye çalışıyor. Geçtiğimiz genel kurulda açıkladığım gibi 455 dava kapattık. Ve benim yönetimimde 'şu futbolcuya borcu var, bu futbolcu alacakları için dava çıktı' diye hiç haber çıkmadı.

        Metin Tekin döneminde olan oyuncular endüstriyel futbolda kalmadı artık. Oyuncu oynamayınca küsüyor, kızıyor, gitmek istiyoruz. Öyle ki biz Trabzonspor'a 2 asist, 3 gol atan Ömer Şişmanoğlu'na forma veremedik, bu sene Antalyaspor'daydı. Şimdi futbolcular ayda 200-300 bin Euro para kazanıyorlar.

        "HER SENE TAKIMIN ÜZERİNE KOYARAK GİDECEĞİZ"

        Takımda çok büyük değişiklikler olmayacak. 7-8 transfer artık mümkün değil, her sene 3-4 transfer yapıp üzerine koyarak devam edeceğiz. Büyük hayaller güzel ama bir de hayatın gerçekleri var.

        "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE YARI FİNAL, FİNAL' DEMEK İNSAN KANDIRMAK OLUR"

        Real Madrid, Barcelona, PSG gibi inanılmaz değerleri ve gelirleri olan takımlar var. 'Şampiyonlar Ligi'nde yarı final, final oynayacağız' dememiz şu an itibariyle insan kandırmak bence... İnanılmaz bir şansla olmaz mı olur, ama biz her sene gelirimizle birlikte üzerine koyarak gideceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ