Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (18 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de Salih Uçan, Miroslav Stoch ve Emenike gelecek sezon kadroda tutulacak. Emenike takımda üçüncü forvet olarak yerini alırken, Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Markovic'ten eksiği yok fazlası var. Değerlendirmesini bilemedik" dediği Slovak oyuncu da kadroda tutulacak. Kanada başka takviye yapılmayacak. Fenerbahçe'de ayrıca takımdan ayrılacak olan Diego'nun boşluğunu ise Salih Uçan dolduracak. (Fotospor)

        2

        Danimarka Milli Takımı’nda savunmada Kjaer ile birlikte stoper olarak oynayan Bröndby’lü Agger’in sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Agger, Ekstra Bladet gazetesine F.Bahçe ile temas olduğunun yalan olmadığını ifade ederken, herhangi bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.Agger’in Fenerbahçe ve Türkiye’ye sıcak baktığı öne sürülürken, menajeri Per Steffensen’in sarı-lacivertli kulüple temasta olduğu iddia edildi. (Milliyet)

        3

        Akhisar Belediyespor'un Ryan Donk ile ilgilenmesinin ardından, Galatasaray da karşı bir teklif hazırladı. Hugo Rodallega'yı yakından takip eden sarı-kırmızılı yönetim, Donk ile takas fikrini ortaya attı. Akhisar, teklife sıcak bakarken, Donk'un üzerine bir miktar da para istedi. (Fotomaç)

        4

        Fenerbahçe'de, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı merak konusu olan Luis Nani ayrılığa hazırlanıyor. Fenerbahçe’nin Portekizli yıldızı, arabasını, motorunu ve özel rejenerasyon makinesini ülkesine yolladı. Ağrılarını gerekçe göstererek son dönemlerde idmanlara da çıkmayan tecrübeli oyuncunun Çin’den gelen astronomik teklifleri değerlendirme kararı aldığı öğrenildi. (Milliyet)

        5

        Oğuzhan için İtalya ve İspanya’dan gelen 13 milyon euro’luk teklifleri geri çeviren siyah-beyazlı yönetim, 20 milyon euro’nun altındaki hiçbir öneriyi ciddiye almayacak. (Fotomaç)

        6

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, önceki gün yayıncı kuruluşun konuğu oldu. Kartal’ın patronu, “Gökhan, milli takım oyuncusu. Fenerbahçe’den oyuncu almak gibi bir egomuz yok ama Gökhan gelmek isterse kendisini Beşiktaş’ta görmek isterim” ifadelerini kullandı. Henüz Fenerbahçe’nin de sözleşmesi biten oyuncusuyla hiçbir temas kurmaması, Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’a imza atması için sadece Türkiye Kupası Finali’nin beklendiği tahminlerini güçlendiriyor. (Fanatik)

        7

        Sinisa Mihajlovic'in, 15 gün önce G.Saray'a hayır dedikten sonra birkaç gün önce sarı-kırmızılı ekibe haber göndererek görüşmeye hazır olduğunu iletmesinin arkasında Roberto Mancini'nin yattığı ortaya çıktı. Inter'de Mancini'nin yardımcılığı ile teknik direktörlük kariyerine başlayan Sırp teknik adamın, İtalyan teknik adamla yaptığı görüşmeden sonra Cenk Ergün'e haber gönderdiği bildirildi. (Fotomaç)

        8

        Sarı kırmızılı yöneticiler, 26 Mayıs’taki kupa finali sonrası durumu belli olacak Mehmet Topal adına resmen harekete geçecek. Yıllık 2.4 milyon Euro alan Topal’a kulübüyle yaptığı görüşmenin ardından G.Saray daha cazip bir teklifte bulunacak. (Hürriyet)

        9

        Sezonu Bursa'da kiralık geçiren Stoch, iyi bir teklif gelmez de satılmazsa Fener'e geri dönecek. Cezası nedeniyle sezonu kapatan ve dün Bursa'dan ayrılan Slovak oyuncu, "F.Bahçe'de bana yeni bir şans verilirse, bunu bu kez iyi değerlendireceğim" dedi. (Fotomaç)

        10

        F.Bahçe'nin devre arasında West Ham'a kiraladığı Emmanuel Emenike ile Shanghai Shenhua ilgileniyor. İngiliz basınında yer alan habere göre Çin ekibi Nijeryalı forvete yıllık 7 milyon euro'luk bir maaş teklif edecek. Emenike ile Real Sociedad'ın ilgilendiği kaydedildi. (Fotomaç)

        11

        Alves'in ağır şekilde sakatladığı Uygar Mert'e yönetimden jest yapılacak. Sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan 20 yaşındaki oyuncuya 4 yıllık yeni kontrat yapılacağı öğrenildi. Ligde 1 maç oynayan, kupada ise 7 karşılaşmaya çıkıp 1 gol atan Uygar, U21 takımı ile 16 karşılaşmada 15 kez fileleri sarstı. (Fotomaç)

        12

        Kiralık oynadıkları İnter ve Real Sociedad’ın satın alma opsiyonlarını kullanmadığı Telles ve Bruma konusunda yönetimin kararı çok net. Eğer önceden belirlenen rakamlar verilmezse, Sarı-Kırmızılılar iki genç yeteneği de yeni sezon kadrosuna bekliyor. Galatasaray cephesi bu futbolcuların hem sahada takıma katkı vereceğini hem de ileride satılmaları halinde kulübe para kazandıracağını düşünüyor. (Fanatik)

        13

        Bir yandan, “Fenerbahçe’de kalmak istiyorum. Artık ligi tanıdım, önümüzdeki sezon şampiyon olurum” diyen Portekizli hoca, bir yandan da eski kulübü Porto ile görüşmelere başladı. Portekiz ekibinin başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa, 47 yaşındaki teknik adam ile 1 aydır görüştüğünü açıkladı. Porto Başkanı Costa’nın sözlerine göre; Pereira henüz Fenerbahçe’yle şampiyonluk yarışına havlu atmadığı dönemde bile yeni kulüp arayışlarına başlamış oluyor. (Fanatik)

        14

        Fenerbahçe'de bir kez daha Aziz Yıldırım'ın dediği oldu... Mahmut Uslu başta olmak üzere yönetim kurulunun neredeyse tamamının, "gönderilsin" demesine rağmen Başkan ağırlığını koydu ve Vitor Pereira'nın kalması yönünde görüş bildirdi. Şu an için Pereira'nın kalma ihtimali yüzde 85 'e kadar yükselirken, zorunluluğun ise Galatasaray ile oynanacak Türkiye Kupası finalinin olduğu bildirildi. (Fotospor)

        15

        Galatasaray’ın, geçtiğimiz Nisan ayında masaya oturduğu ve gelecek sezon için prensip anlaşmasına vardığı Shakhtar Donetsk’in hocası Mircea Lucescu’ya olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Luce’nin, Ukrayna ekibinin sahibi Akhmetov’la Kiev kentinde çok gizli bir toplantı yaptığı ve önümüzdeki sezon burada olmayacağını söylediği öğrenildi. Luce’nin bu kararını, 21 Mayıs’ta Zorya ile oynanacak Ukrayna Kupası Finali’nin ardından kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi. (Fanatik)

        16

        Geçen sezon Beşiktaş'ın çaldığı gibi bu sezon da Galatasaray, Fioretina'nın kapısına dayandı. Sarı-kırmızılıların İtalyan ekibinin sezonu La Liga'da küme düşen Levante'de tamamlayan Giuseppe Rossi için ilk görüşmeyi yaptı. 29 yaşındaki forvet için Fiorentina'nın planları hakkında bilgi alındı. Fiorentina'nın 2012-13 sezonunda 10 milyon Euro bonsevis bedeli ile aldığı Rossi için istenen rakam öğrenildi. (Fotospor)

        17

        Hırvat hoca, eski öğrencisini West Ham United’a almak için tekrar atağa kalktı. Transfer için İngiliz ekibinin yönetiminden talepte bulunan başarılı menajer, Gökhan Töre’yi yeni sezondaki kadrolarında kilit isim yapmayı hedefliyor. (Fanatik)

        18

        Beşiktaş'ta uzun bir aradan sonra yeniden şampiyonluk keyfini yaşatan Şenol Güneş'e Fikret Orman büyük bir sürpriz hazırlıyor. Siyah-beyazlı ekibin başkanı önümüzdeki sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Güneş'e 2 yıllık daha sözleşme teklifinde bulunacak. Orman'ın, kendisinin başkan olarak devam edeceği önümüzdeki 3 yıllık süreci de Güneş ile tamamlamak istediğini yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla da paylaştığı bildirildi. (Fotospor)

        19

        Kaçan şampiyonluktan sonra yeni sezonun planlarını daha kararlı ve iddialı yapan Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım’ın aklındaki yeni teknik direktörün dünyaca ünlü Jose Mourinho olduğu ortaya çıktı. Yakın geçmişte yıldız futbolculara bonservis ve yıllık ücretleri dikkate alındığında servet ödeyen Yıldırım’ın bu kez asıl yatırımı teknik direktöre yapmakta karar kıldığı öğrenildi. Chelsea’den ayrıldıktan sonra şu ana kadar hiçbir takıma imza atmayan 53 yaşındaki hoca için Fenerbahçe’nin patronunun yıllık 15 milyon Euro’yu (50 milyon TL) gözden çıkardığı ileri sürüldü. (Fanatik)

        20

        Fenerbahçe'nin sezon başında Porto'dan kiralama bedeli olmadan getirdiği Abdoulaye Ba ve Fabiano'ya veda ediliyor. Porto'nun Ocak ayında sözleşmelerinde (Fabiano için 5 milyon euro-Ba için 3.5 milyon euro) 8.5 milyon Euro'luk satın alma bedelleri bulunan ikili için 7 milyon euro'ya inmişti. Fakat yönetim iki oyuncu için rakamın toplam 4 milyon Euro olduğunu iletmişti. Porto yönetimi iki oyuncu için bu rakamı kabul edemeyeceklerini iletince Fenerbahçe'de teşekkür etti. İkili G.Saray ile oynanacak Türkiye Kupas finali sonrasında takımlarına dönecek. (Fotospor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ