Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Düşüşe geçen takımlar - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa'nın önde gelen liglerinde son yıllarda birçok ekip muhteşem geçirdiği sezonun ardından çöküş yaşıyor.

        2

        Gerek mali yapılanma, gerekse de yanlış transfer politikaları takımların düşüşünde önemli bir rol oynuyor.

        3

        İşte kendi liglerine damga vurup ardından önlenemez düşüş yaşayan ekipler:

        4

        Montpellier - Fransa

        2011-2012 sezonunda Fransa Ligi'nin flaş takımı olarak öne çıkan Montpellier, sezonu 82 puanla zirvede tamamlayarak tüm Avrupa'nın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak yönetimin, Giroud gibi önemli yıldızları başka takımlara satması, ardından da yapılan transferlerin bekleneni verememesi Montpellier'yi durduran sebep oldu.

        5

        Bir sonraki sezon ligi 9. sırada tamamlayan Montpellier, 2014 yılında ise 2 puanla küme düşmekten kurtuldu. Ligin sıradan takımlarından birisi olduğunu gösteren Montpellier, bu yıl da düşmemek için mücadele ederek sezonu 12. sırada tamamladı.

        6

        Twente - Hollanda

        2010 yılını şampiyon olarak tamamlayan Twente; Ajax, PSV Eindhoven ve Feyenoord gibi kulüplerin korkulu rüyası haline gelmişti. Her zaman üst sıraları zorlayan kırmızı beyazlı ekip, 2013-2014 sezonunun ardından düşüşe geçti.

        7

        Ajax'ın şampiyon olduğu 2014 yılında ligi 3'üncü sırada tamamlayan Twente, yaşanan mali kriz nedeniyle bir sonraki sene kötü günler yaşamaya başladı. Ligde 6 puanı silinen ekip, sezonu da 10. sırada tamamladı.

        8

        Mali problemlerini bir türlü aşamayan Twente, bu sezona da -3 puanla giriş yaptı. 34 maçta 40 puan toplayıp ligi 13. sırada tamamlayan kırmızı beyazlılar, buna karşın 32 milyon Euro'luk borcu nedeniyle UEFA Finansal Fair Play kuralına uymadığı için Hollanda Futbol Federasyonu tarafından bir alt kümeye düşürüldü.

        9

        Wolfsburg - Almanya

        Almanya'da Bayern Münih'in kurduğu kadro ve elde ettiği sonuçların ardından birçok takım lig ikinciliği için savaşır hale geldi. 2014-2015 sezonunda Borussia Dortmund'un çok kötü bir sezon geçirmesi, daha önce Bundesliga şampiyonluğu yaşamış olan Wolfsburg'un kendini göstermesini sağladı.

        10

        Çok iyi bir sezon geçiren yeşil beyazlılar, 34 haftada 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 69 puan topladı ve ligi 2. sırada tamamladı. Bu yıl ise lig ikincisi apoletiyle sezona başlayan Wolfsburg, Şampiyonlar Ligi ile Bundesliga'yı bir arada götüremedi.

        11

        CSKA Moskova, Manchester United ve PSV Eindhoven'ın bulunduğu Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başaran Wolfsburg, bir sonraki turda Belçika'dan Gent'i eledi ve çeyrek finale yükseldi. Real Madrid'le eşleşen yeşil beyazlılar, ilk maçı 2-0 kazanmasına karşın Madrid'de 3-0 kaybederek mağlup oldu.

        12

        Şampiyonlar Ligi'nde taraftarlarının yüzünü güldüren Alman ekibi, kendi liginde ise hayal kırıklığı yaşattı. 34 haftada sadece 12 galibiyet alan takım, 13 kez rakiplerine boyun eğdi. Wolfsburg bu sezon 45 puan toplayarak 8. oldu ve hayal kırıklığı yaşadı.

        13

        Galatasaray - Türkiye

        2014-2015 sezonunda 34 haftada elde ettiği 24 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgiyle zirveyi ele geçirip 77 puan toplayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin 3 puan önünde sezonu şampiyon olarak tamamladı.

        14

        Sarı kırmızılı takım aynı zamanda Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u devirip mutlu sona ulaşırken, Süper Kupa finalinde de Fenerbahçe'yi geçerek sezonu 3 kupayla tamamladılar.

        15

        Ancak özellikle kulübün mali yapısı nedeniyle incelemeye alınması, ardından UEFA tarafından 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi, büyük problemlerin işareti oldu. Bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarlarını çok üzen sarı kırmızılılar, tek teselliyi Ziraat Türkiye Kupası'nda buldu. Finale yükselen sarı kırmızılı ekip, 26 Mayıs 2016'da Antalya'da Fenerbahçe'yle karşılaşacak.

        16

        Ligde 13 galibiyet ve 9 yenilgi alıp 51 puan toplayan Galatasaray, ilk 5 içerisinde kendisine yer bulamadı. Galatasaray, eğer kupa finalinde Fenerbahçe'yi yenemezse, Avrupa hak edişi olmadığından UEFA'nın men cezası önümüzdeki yıla kalacak.

        17

        2016 - 2017 Sezonu sonunda Avrupa kupalarından birine katılma hakkı elde etse bile cezası nedeniyle yine Avrupa arenasına çıkamayacak ve 2 yıl Avrupa kupalarında boy gösteremeyecek.

        18

        Milan - İtalya

        2010-2011 sezonunda zirveye kurulan ve taraftarlarına şampiyonluk sevinci yaşatan Milan, sonrasında ise tam anlamıyla çöküş yaşadı.

        19

        Bu sezonun ardından ligdeki kalan 5 yılda Juventus şampiyonluğunu ilan ederken, Milan'ın yaşadığı kötü günler daha çok konuşuldu. Kulübün sahibi olan Berlusconi, taraftarların tepkileri nedeniyle hisselerini satışa çıkarırken, Çin'li bir şirketle de 800 milyon Dolar'a anlaştığı iddia edildi. 2014 yılında ligi 8'inci tamamlayan Kırmızı-Siyahılar, 2015'te de 10'uncu olabildiler. Milano ekibi bu sezon da hayal kırıklığı yaratırken, ligde kendisine 7'inci sırada yer bulabildi.

        20

        Chelsea - İngiltere

        2013-2014 yılında Manchester City ve Liverpool'un gerisinde kalarak sezonu 3'üncü sırada tamamlayan Chelsea, teknik direktörlük koltuğuna Mourinho'yu oturtarak bir sonraki sezonun hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirlemişti. Önemli takviyelerle takımı güçlendiren Mourinho, 2014-2015 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldıran isim oldu.

        21

        Bu sezon başında da Chelsea'den beklentiler aynı yöndeydi. Ancak Maviler, beklentilerin tam tersi yönünde ilerleyerek son yılların en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşattılar. Leicester'ın büyük sürpriz yaparak şampiyon olduğu Premier Lig'de, geçen sezonun şampiyonu Chelsea, ligi 10 sırada tamamladı.

        (Cihan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ