Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Cihat Arslan: Beşiktaş'a yenilmememiz gurur meselesi - Futbol Haberleri

        Arslan yaptığı açıklamada, genel olarak baktıklarında 2015-2016 sezonunu başarılı geçirdiklerini söyledi. İlk yarıda daha iyi bir performans sergilediklerini kaydeden Arslan, birinci devrede iç sahada uzun süre gol yememe, kaybetmeme gibi başarılar elde ettiklerini kaydetti.

        Arslan, ligdeki 4. yıllarında sezonu ilk defa artı averajla bitirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "Çok kritik maçlarda önemli galibiyetler aldık. Dolu dolu geçen bir ilk yarıda topladığımız puanların ardından ara transfer döneminde kadromuza katılan oyuncuların uyum sürenin uzaması nedeniyle biraz düşüşümüz oldu. Geneli değerlendirdiğimizde bu ligde önemli işler yaptık, mutluyum. Oyuncularımızla bütün seneyi sorunsuz geçtik. İç sahada güzel bir atmosferde az sayıda olsa da önemli bir grupla ve centilmen taraftarımızla sezonu tamamladık."

        "İKİNCİ DEVREDE DİNAMİK AKHİSAR BELEDİYESPOR'DAN UZAKLAŞTIK"

        Ligin devre arasında kamp yapamadıklarını hatırlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Son 8 takım arasına kaldığımız Ziraat Türkiye Kupası maçlarının da olduğu devre arasını iyi geçiremedik. Kampa bile gidemedik, sadece 5 gün tatil dönemi vardı. Sezon öncesinde iyi bir kamp dönemi geçirmiştik. İkinci devrede dinamik Akhisar Belediyespor'dan biraz uzaklaştık. Bu da devre arasının kısalığı nedeniyle antrenmanlarla alakalı olabilir."

        HUGO RODALLEGA'NIN PERFORMANSI

        Arslan, sezonu 19 golle tamamlayan Rodallega'nın performansının önemli olduğunu belirterek, "Hugo'nun attığı gollerden daha çok takım içindeki rolü önemliydi. Hugo, takım için çok önemli bir karakter ve takım için çok doğru bir kişilik. Onunla çalışmak benim için genç bir hoca için çok büyük bir deneyim, o özel bir oyuncu." dedi.

        YENİ SEZON PLANLAMASI

        Gelecek sezon için kafaların bir transfer politikasının olduğunu ancak önceliklerinin takımının bütünlüğü ve birlikteliği olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

        "Muhakkak bize hem karakter hem futbol anlamında bize katkı verecek, ilk 11'de oynayacak 2-3 oyuncuyu takıma dahil etmeyi planlıyoruz. Parayı da doğru yerde kullanmamız gerekiyor. Ekonomi birinci önceliğimiz. Transferde hata yapmamamız gerekiyor. En büyük amacımız gösterdiğimiz performansı sürdürmek. Doğru yapılanmış bir kadro ile daha iyi bir Akhisar Belediyespor izleteceğiz."

        AKHİSAR ARENA STADI

        Arslan, Akhisar'da yapılacak stadı en fazla kendilerinin istediğini belirterek, "En önemli eksiğimiz taraftarlarımızla bütünleşememek. Çok sevinçli günlerimiz oldu ama taraftarımızdan yoksunduk. İlçedeki stadın bitmesini herkes çok istiyor. Tabii ki imkanlar dahilinde inşallah en kısa zamanda maçlarımızı Akhisar'da oynarız" dedi.

        BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLUĞU

        Çok önemli bir şampiyonluk yaşayan Beşiktaş'ın bunu sonuna kadar hak ettiğini kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

        "Fenerbahçe de yarışın içindeydi, çok önemli bir kadrosu ve yıldız oyuncuları vardı. Beşiktaş'ın oturmuş kadrosuna yapılan biri iki dokunuş şampiyonluğu getirdi. Vodafone Arena'nın açılışı da oldu. Bu yıl Beşiktaş için daha doğru bir sezondu. Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaştığı sezonda Kasımpaşa ile biz Beşiktaş'tan 4 puan kazandık. Beşiktaş'a mağlup olmamamız gurur meselesi."

        SIRA MİLLİ TAKIMDA

        Arslan, ligin bitmesinin ardından A Milli Takımı'nın da katılacağı EURO 2016 heyecanının başlayacağını belirterek, "Bütün dualarımız onlarla. Fatih hoca önderliğindeki milli takımın Fransa'da göstereceği başarılı performans da Türk futbolunun geleceğini şekillendirecektir. Kalbimiz onlarla" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ