Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (24 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Volkan’ın ameliyat oluşu, Fabiano’nun da 6 milyon Euro’luk opsiyonu nedeniyle harekete geçen Fenerbahçe yönetimi, 7 senelik G.Antep macerasını sonlandıran ve bonservisi elinde olan Karcemarskas’ı almayı hedefliyor. (Habertürk)

        2

        Beşiktaş yönetimi takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmayan Mario Gomez’in alternatifleri üzerinde düşünüyor. Kartal’ın, M.City’de ilk 11’e girmekte zorlanan Wilfried Bony ile yakından ilgilendiği öğrenildi. Mutsuz olduğu bilinen 28 yaşındaki forveti İstanbul’a getirebileceklerini düşünen Orman yönetiminin, bonservis ücretini yüksek bulmaları halinde kiralama yöntemine başvuracakları kaydedildi. (Habertürk)

        3

        Akhisar’ın 3.5 milyon Euro istediği Kolombiyalı yıldız Rodallega'nın kontratında “1.5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesinin yer aldığı ortaya çıktı. G.Saray’ın direkt menajeri ve oyuncuyla temasa geçmediği için bundan habersiz olduğu öğrenildi. (Habertürk)

        4

        Fenerbahçeli yıldız futbolcu Lazar Markovic’in gelecek sezon hangi kulüpte forma giyeceğiyle ilgili ilginç bir haber İngiltere’den geldi. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Liverpool, Fenerbahçe’ye “Oyuncunun gelişimi için gelecek sezon sizde kiralık olarak kalmasını uygun buluyoruz. Sizin de planlarınıza uyarsa bir yıl daha Fenerbahçe forması giyebilir” şeklinde haber gönderdi. (Sabah)

        5

        Arsenal, Milan, Tottenham, Roma ve İnter’in de peşinde olduğu Cezayirli yıldız, kendisine en cazip teklifi sunan Fenerbahçe’yi seçti. Sarı-lacivertli kulüple görüşmek için Cezayir Milli Takımı hocası Gourcouff’tan özel izin alan Sofiane Feghouli’nin bir hafta içinde imza atacağı ifade edildi. (Fotomaç)

        6

        Beşiktaş yönetiminin listesindeki isimlerden biri olan 31 yaşındaki Martin Skrtel'in durumu kafa karıştırdı. Liverpool, iki yıl daha sözleşmesi olan Skrtel'i satışa çıkarırken, 5 milyon euro'luk bir bedel belirledi. Ancak Slovak defans oyuncusu için dört farklı menajer, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi'nin kapısını çaldı. Menajerlerden birisi Skrtel için 2.5 milyon euro garanti para isterken bir başkası ise Slovak oyuncuyu 1.5 milyon euro'ya Beşiktaş'a getirebileceğini söyledi. Ahmet Çebi, konuyu Başkan Fikret Orman'la paylaşma kararı aldı. (Fotomaç)

        7

        Beşiktaş'ın stoper transferindeki en önemli adaylarından birinin de 28 yaşındaki Polonyalı oyuncu Kamil Glik olduğu öğrenildi. İtalyan ekibi Torino'da forma giyen Glik ile her konuda anlaşan Beşiktaş yönetimi, futbolcunun kulübü ile oyuncunun bonservisi konusunda pazarlıklarını sürdürüyor. Torino, 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan Kamil için 10 milyon euro civarında bonservis istiyor. (Fotomaç)

        8

        Beşiktaş ile Denys Boyko'nun yolları ayrılıyor. Takımdan ayrılmak istediğini yönetime ileten Ukraynalı kaleci, Siyah-Beyazlılar’daki kariyerini noktalamaya hazırlanıyor. İyi bir teklif gelmesi halinde Boyko'nun transferine onay verecek olan Beşiktaş yönetimi, yeni kaleci arayışlarına başlayacak. Yönetimin listesinde öne çıkan isimler ise Arsenal'den David Ospina, Marsilya'dan Steve Mandanda, Hamburg'dan Rene Adler ve Juventus'tan Neto. (NTVSpor)

        9

        Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'le henüz imzaların atılmaması dedikoduları da beraberinde getirmişti. Gönül'ün sitemkar bir şekilde yakın çevresine, "Yok imza parası istemişim, yok yüksek ücret istemişim. Bunlar külliyen yalan. Artık bu dedikodulardan sıkıldım. Yakında imzaları atınca tüm bu söylentiler de son bulacak. Parayla, pulla işim yok. İki tarafın da menfaatine olacak bir şekilde imzaları atarız. Kontratımda son seneme girdiğimde imzaları daha erken atıyordum. İlk defa bu kadar uzadı. Ancak ben her zaman Fenerbahçe'de oynamak istediğimi söyledim" dediği öğrenildi. (Fotomaç)

        10

        Osmanlıspor'un 21 yaşındaki Nijeryalı forveti Umar Aminu'nun Beşiktaş'a imza attığı iddia edildi. Nijerya basınının iddiasına göre; 2015/2016 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi için geniş bir kadro kurma çalışmalarına Umar Aminu'dan başladığı ve Nijeryalı forvete 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık imza attırdığı belirtildi.

        11

        Moussa Sow'un eksikliğini fazlasıyla hisseden F.Bahçe'nin, yine Fransa'dan Senegalli yıldıza benzer bir ismi gündemine aldığı öğrenildi. 2. Lig'de Le Havre'de oynayan Lys Mousset F.Bahçe'ye önerildi. 3 yıllık kontratı olan, bu sezon 14 gol atan 20 yaşındaki genç golcü için yönetimin nabız yokladığı belirtildi. (Fotomaç)

        12

        İtalyan gazeteci Di Marzio, F.Bahçe’nin Paraguaylı Gustavo Gomez’le ilgilendiğini iddia etti. Kanarya'nın dışında Lazio ve bir İspanyol kulübünün de Gomez'e talip olduğunu öne sürdü. 23 yaşında 1.85 boyundaki Gomez, 2014'te Paraguay'ın Libertad takımından Lanus'a geldi. Arjantin ekibinin genç stoperin bonservisinin yarısı için 2 milyon dolar ödediği belirtildi.

        13

        Daily Star Gazetesi, siyah-beyazlıların genç yıldızı Oğuzhan Özyakup’a yetiştiği kulüp Arsenal’in ardından Chelsea’nin de talip olduğunu yazdı. İngiliz devi Chelsea'nin, Ozi için Beşiktaş'ın kapısını kısa sürede çalacağı da belirtildi. Oğuzhan'ın Euro 2016'nın yıldızlarından biri olması beklenirken burada daha da parlamasından korkan Chelsea, fiyatı katlanmadan transferi tamamlamaya çalışacak. İngiliz cephesinde bunlar olurken Beşiktaş ise 'şampiyon kadrosunu' bozmayı düşünmüyor. Başkan Orman'ın, geçtiğimiz sezonda da taliplileri bulunan genç Oğuzhan'ı en azından 1 sene daha takımda tutmak istiyor.

        14

        Bruno Alves'le yolları ayırmayı planlayan sarı-lacivertliler stoper mevkii için Serdar Aziz ve Serdar Taşçı ile temas halinde. İlk temasta, 7 milyon euro ve takasta Fernandao isteğiyle karşılaşan yönetim, sıkı pazarlıklarla bonservisi 4-5 milyon euro seviyelerine çekerse, Serdar Aziz için düğmeye basacak. Milli stoperin de F.Bahçe'ye sıcak baktığı öğrenildi. Yönetim, Bayern'de şans bulamadığı için mutsuz olan ve Rusya'ya dönmek istemeyen Serdar'ın kulübü Spartak'la masaya oturma peşinde. Kontratı gelecek sezon bitecek milli stoper için kiralama da düşünülüyor. (Fotomaç)

        15

        Yeni sezonda transfer önceliğini hücum hattına veren Galatasaray’da gündeme adı daha önce Fenerbahçe ile sıkça anılan, tanıdık bir isim geldi: Luiz Adriano... Aslan’ın İtalyanlar’ın kapısını satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle çalması öngörülüyor. (Fanatik)

        16

        Trabzonspor elinden çıkaracağı yıldızlar için ''takas'' formülünü devreye soktu. Kulüp, Cardozo ve Douglas'tan kazanç sağlamayı amaçlıyor. Douglas'ın peşinde olan Sporting'in gözden çıkardığı Arjantinli sol bek Jonathan Silva, Faslı 10 numara Zakaria Labyad ve Japon forvet Junya Tanaka isimleri belirlendi. Cardozo'nun en önemli talibi ise Ajax. Bordo-mavililer Ajax'ın elindeki sağ bek Ricardo van Rhijn, ön libero Thulani Sereno ve stoper Mike van der Hoorn'u gözüne kestirdi. (Fotospor)

        17

        Gomez ile yola devam etme konusunda istekli olan Beşiktaş yönetimi ortaya çıkabilecek aksilikleri de göz önünde bulundurarak kolları sıvamış durumda. Siyah-beyazlı yönetim Manchester City'den Dzeko, Milan'dan Luiz Adriano, Arsenal'dan Giroud ve Falcao için de Monaco'dan fiyat istedi. Dzeko için daha önce Roma'nın elinde bulundurduğu 11 milyon euro'luk satın alma bedelini isteyen İngilizlerin ikinci cevabı 9 milyon euro oldu. Luiz Adriano'yu bedava alan Milan ise 6 milyon euro çekti. Giroud için Arsenal 15 milyon euro derken, Falcao için Monaco'nun belirlediği rakam ise 5 milyon euro oldu. (Fotomaç)

        18

        Akhisar Belediyespor’dan eski öğrencileri Merter Yüce ve İsmail Konuk’u takıma kazandıran Hamza Hamzaoğlu’nun yeni hedefi yıldızını parlattığı Bilal Kısa. Bilal’in Aslan’daki durumunun netleşmesini bekleyen tecrübeli hoca bu transferde bizzat devrede. (Fanatik)

        19

        Trabzonspor, Başakşehir'de forma giyen Edin Visca için de harekete geçiyor. Ersun Yanal'ın çok istediği Bosnalı kanat-forvet oyuncusu için yönetimin ilk etapta İstanbul ekibine 3 milyon euro'luk bir teklif sunacağı bildirildi. (Fotomaç)

        20

        Yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak kadronun temellerini oluşturmayı hedefleyen Trabzonspor listesinin başındaki 3 isim için çalışmaları sürdürüyor. Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda görüşmelere başlanan Medicana Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe, Osmanlıspor'dan Badou Ndiaye ve Rennes'ten sol bek Cheikh M'Bengue'nin transferlerinin son aşamaya geldiği ifade edildi. (Fotomaç)

        21

        Beşiktaş'ta devre arasında Ukrayna'nın Dnipro takımından transfer olan Denys Boyko'da flaş gelişme yaşanıyor. 28 yaşındaki file bekçisi, ayrılmak istediğini yönetime bildirirken, Başkan Fikret Orman'ın da bu talebe sıcak baktığı öğrenildi. Ukraynalı kaleci, bu sezon 3 Süper Lig ve 2 Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 5 maçta oynadı. (Fotomaç)

        22

        Eskişehirspor ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Engin Bekdemir, Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor. 24 yaşındaki oyuncu bu sezon 30 maçta görev almış ve 7 gol, 4 asist yapmıştı. Engin'in transferi bu hafta bitebilir. (Fotomaç)

        23

        Şenol Güneş, sezonu kiralık olarak geçiren oyuncuların kaderini de belirledi. Tecrübeli teknik adam sadece devre arasında alınan ve Rayo'ya kiralanan Aras'ın sezon başı kampına katılmasını istedi. Güneş, diğer kiralıklar Pedro Franco, Ömer Şişmanoğlu ve Alex Milosevic'i ise kampta istemediğini aktardı. (Fotomaç)

        24

        Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan Siyah-Beyazlılar, dev turnuvada başarı getirecek bir takım oluşturmak için kolları sıvadı. Operasyona savunma hattından başlayan yönetim; Franco, Alexis ve Milosevic’i göndermeyi planlıyor. Bu isimlerin yerine adaylar; Skrtel ve Zapata. (Fanatik)

        25

        Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon başı 13 milyon euro'ya Çin kulübü Shanghai Shenhua'ya sattığı Demba Ba'ya Premier Lig'den talip var. France Football'un haberine göre, Shangai Shenhua forveti Demba Ba'ya Londra ekibi Crystal Palace talip oldu.

        26

        Galatasaray'ın İtalyan kulübü Fiorentina ile Rossi'nin transferi için temasa geçmesinden sonra İtalyan golcü de takımı ile masaya oturdu. Floransa'daki geleceğini merak eden Rossi'ye İtalyan kulübü de Galatasaray'ın teklifini iletti. Rossi'nin kulüplerin anlaşması durumunda Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı bildirilirken, transferin iki kulübün anlaşmasına bağlı olduğu belirtildi. (Fotospor)

        27

        UEFA Avrupa Ligi’ne direkt grup aşamasından katılacak olan Torku Konyaspor, takımı sırtlayacak bir forvet arıyor. Menajerlerden ise Yeşil-Beyazlılar’a öneri yağıyor. Son olarak Mersinli Welliton önerildi. Top, teknik direktör Aykut Kocaman’da. (Fanatik)

        28

        Giresunspor’da Vedat Muriqi’nin hakkında çıkan transfer haberlerine Başkan Mustafa Bozbağ, son noktayı koydu. Başkan, Vedat ile 2017’ye kadar anlaşmaları olduğunu hatırlatarak, “Vedat için bana gelen tek bir resmi teklif var. Konyaspor Vedat ile ilgili nakit 800 bin Euro verdi ama ben parayı kabul etmedim” dedi. Konyaspor’un teklifinin reddiyle ilgili, “Giresunspor için belki bu tarihinde çok nadir görülebilecek olaylardan birisidir” diyen Bozbağ, “Vedat bizim oyuncumuz, bir yere gidip gitmemesi çok da önemli değil” diye konuştu.

        29

        Schalke’nin genç yıldızı Donis Avdijaj, önceki gün Instagram hesabından Vodafone Arena’lı bir paylaşımda bulunmuştu. Bu durumun ardından Beşiktaşlı futbolseverler büyük heyecan yaşamıştı. Ancak işin aslı hemen ortaya çıktı. İstanbul’a tatil için gelen genç futbolcunun, Arena’nın manzarasına hayran kaldığı için böyle bir fotoğraf çektiği öğrenildi. Genç yıldız adayının, kontratındaki sözleşme fesih bedelinin 49 milyon Euro olduğu bildirildi.

        30

        Hagi, bir süredir Rubin Kazan’la görüşme halindeydi. Tarafların senelik 4 milyon Euro’ya anlaştığı iddiaları ortaya atılsa da, farklı bir gelişme yaşandı. Kazan kulübü, bir ara Galatasaray’ın da gündeminde bulunan Rudi Garcia ile 4 senelik sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

        31

        West Ham United ile Beşiktaş arasındaki Gökhan Töre pazarlığının tamamlanmak üzere olduğu ortaya çıktı. Slaven Bilic’in çalıştırdığı İngiliz kulübünün, milli yıldızın 7 numaralı formasını bile hazırlattığı ve imzalar atıldıktan hemen sonra satışa çıkaracağı belirlendi. West Ham United ile siyah­ beyazlıların 12 milyon pound (yaklaşık 15.5 milyon euro) bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya çok yaklaştıkları aktarıldı. (Milliyet)

        32

        Bursaspor’da geride kalan sezonda 15 maç forma şansı bulan ve Hamza Hamzaoğlu’nca gönderilecekler listesine konulan Dany’ye Süper Lig’in yeni ekibi Karabükspor talip oldu. Kırmızı-Mavililer’in, Bursaspor yönetimiyle iletişim kurup, “Eğer Dany’yi düşünmüyorsanız, ilk biz görüşmek isteriz” dedikleri öğrenildi.

        33

        Beşiktaş yaptığı planlamada Gomez'e 3 yıl için yıllık 3.5 milyon Euro'dan 10.5 milyon Euro'luk bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca maç başılar, şampiyonluk primleri, Şampiyonlar Ligi primleri ve gol primleri ile Alman oyuncunun maaşının 5 milyon Euro'ya kadar çıkacağı da gelen bilgiler arasında. Gomez'in menajerinin de evet demesinden sonra Erdal Torunoğulları Fiorentinalı yöneticilerle masaya oturacak. Torunoğulları'nın İtalyanları 3 milyon Euro civarında bir bonservis bedeline ikna edebileceğini Başkan Orman'la paylaştığı da gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        34

        Shakhtar Donetsk'ten ayrılan ve Rus devi Zenit ile masaya oturan Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun menajeri Arkady Zaporozhanu, Zenit ile anlaştıklarını duyurdu. Zaporozhanu, "Gece sözleşme imzalandı, 2+1 yıllık anlaşmaya vardık. Ama bunun 3 yıllık anlaşma olduğunu da söyleyebiliriz..." dedi. Lucescu'nun yıllık 5 milyon euro garanti ücret alacağı yazılırken; 55 milyon euroluk da transfer bütçesiyle yola çıkacağı kaydedildi. (Sporx)

        35

        Türkiye Kupası Finali’nin ardından büyük bir transfer atağına kalkması beklenen Fenerbahçe, yabancı yıldızların yanına bir de Süper Lig’den yıldız ekledi: Edin Visca. Fenerbahçe, Trabzonspor'un da ilgilendiği Başakşehir’in yıldızı için devreye girdi. Bu transfer ile bizzat Başkan Aziz Yıldırım’ın ilgilenip işi bir an önce bitirmesi bekleniyor. (Fanatik)

        36

        Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira gelecek sezon görevde kalacakmış gibi transfer çalışmalarına devam ediyor. Ali Yıldırım'la görüşen Pereira, futbolun patronuna Liverpool'a dönecek olan Lazar Markovic'in boşluğunu Juan Iturbe ile doldurabileceklerini anlattı. Pereira'nın bonservisi Roma'da olan fakat geçen sezonu Premier Lig takımlarından Bournemouth'ta tamamlayan Arjantinli yıldızla konuştuğunu ve kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelmeye ikna ettiğini belirtti. (Fotospor)

        37

        Beşiktaş, Gökhan Gönül'ü istiyor. Gökhan Gönül, Fenerbahçe'de kalmak istiyor. Gönül'ün menajeri Batur Altıparmak ise Ahmet Nur Çebi'yle gün aşırı görüşerek bilgi veriyor. Son tahlilde Aziz Yıldırım'la yaptığı görüşme sonrasında aldığı sözleşme örneğini avukatlarına inceleten, rakamı az bulmasına rağmen kabul eden Gönül imza için bekliyor. Milli futbolcunun hedefi Euro 2016 için milli takım kampı başlamadan bu sorunu bitirmek. "Şampiyonluk gitti, Türkiye Kupası'da giderse kimse para için gözüme görünmesin" diyen başkan Aziz Yıldırım ise Mehmet Topal ile Gökhan Gönül'e imza attırmak için finali bekliyor. İddialar ise Türkiye Kupası kaybedilirse Yıldırım'ın Gökhan'a imza attırmayacağı, sadece Topal'la anlaşacağı yönünde. (Fotospor)

        38

        Galatasaray ile her daim gözdesi olan Mircea Lucescu'nun yolları bir kez daha kesişmeden ayrıldı. Rumen hoca, Zenit ile el sıkıştı. Luce'den çok umutlu olan Galatasaray yönetimi büyük bir şok yaşasa da alternatif isimlerle görüşmeler yeniden başlatıldı. İç piyasadan Abdullah Avcı gündemdeki yerini korurken İspanyol Roberto Martinez ve Michel de listenin başında yer alıyor. Özellikle Marsilya'dan ayrılan Michel'in göreve gelmeye hazır olduğu belirtiliyor. (Fotomaç)

        39

        Fenerbahçe'de birçok ismin ayrılması gündemde olduğu için hemen hemen her bölgeye takviye yapması gereken yönetim, bonservisi elinde olan ya da kiralık oynayacak isimlere yöneldi. Scout ekibinin listesi de dikkate alınırken ilk aciliyetin sağ ve sol beke verilmesi dikkat çekti. Bu çerçevede gündeme gelen isimlerden biri Barcelona’da Dani Alves’in yedeği olan Douglas. Barcelona Kulübü bu futbolcunun oynayabilmesi için kiralık seçeneğini düşünüyor. (Milliyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ