Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Süper Lig'de 94 penaltı - Kasımpaşa Haberleri

        Futbolcular, kullanılan atışlardan 75'ini gole çevirirken, 19'undan ise yararlanamadı. Sezon içinde 307 karşılaşmada 94 penaltı kararı verildi. Ligde yer alan tüm takımlar penaltı atışı kullandı.

        Galatasaray ve Çaykur Rizespor lehine 9 kez penaltı noktası gösterildi. Sarı-kırmızılı ekip tüm penaltı atışlarını gole çevirirken, Karadeniz ekibi bunlardan 6'sını gol yaptı. Fenerbahçe 8, Trabzonspor ise 7 kez penaltı atışı kullandı. Sarı-lacivertliler penaltıların 6'sını gole çevirirken, ikisinden ise yararlanamadı. Trabzonspor ise atışlardan 4'ünü kaçırırken, üçünde başarılı oldu.

        ALEYHİNE EN ÇOK PENALTI VERİLEN EKİPLER

        Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Kayserispor ve Trabzonspor aleyhine en çok penaltı kararı verilen ekipler oldu. Bu takımlar için hakemler 8 kez penaltı noktasını gösterdi.

        Şampiyon Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi'ne katılma başarısı gösteren Osmanlıspor'un aleyhine verilen penaltılar gol olmadı. Siyah-beyazların 2, başkent ekibini ise bir kez aleyhine verilen penaltılar golle sonuçlanmadı.

        EN ÇOK PENALTI VERİLEN HAFTALAR

        Ligin 18, 19, 25 ve 29. haftasında hakemler 6'şar kez penaltı noktasını gösterdi. 18, 19 ve 25. haftadaki penaltı atışları golle sonuçlanırken, 29. haftada ise 4 penaltı vuruşundan yararlanılamadı.

        29. haftada Fenerbahçeli Fernandao, Antalyasporlu Eto'o, Medipol Başakşehir'den Emre Belözoğlu ve Çaykur Rizesporlu Deniz Kadah penaltı atışlarından yararlanamayan isimler oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ