Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (25 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Bild gazetesi, birinci sayfadan duyurduğu haberde, Borussia Dortmund'un 19 yaşındaki Emre Mor'u renklerine bağladığını duyurdu. Transfer sezonunda ilk olarak Fransa'nın Rennes takımından 19 yaşındaki Dembele'yi de renklerine bağlayan Dortmund Emre için Danimarka temsilcisine 1 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

        2

        Siyah beyazlı yönetim gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek takımı güçlendirmek için oyuncu arayışını sürdürüyor. Transfer çalışmalarını titizlikle sürdüren yönetimin listesinde ilk sırasında Borussia Dortmund'dan Nuri Şahin yer alıyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in ısrarla istediği oyuncular arasında yer alan tecrübeli futbolcunun Beşiktaş'a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Nuri Şahin'in transferinde belirleyici olan taraf ise Borussia Dortmund yönetimi olacak. Alman kulübünün belirleyeceği bonservis bedeline göre görüşmeler yürütülecek. (Hürriyet)

        3

        Antalya ile görüşmedim Siyah-Beyazlı kulüple olan sözleşmesi sona eren Serdar Kurtuluş, Antalya Başkanı Gültekin Gencer’in “Serdar Kurtuluş ile anlaştık” sözlerine açıklık getirdi. HABERTÜRK’e konuşan Serdar, “Benim ne Antalyaspor’la ne de başkanı ile bir görüşmem olmadı. Böyle bir şey söz konusu değil. Zaten yarın (bugün) tatil için Almanya’ya gidiyorum. İddialar gerçek değil” ifadelerini kullandı. (Habertürk)

        4

        Fenerbahçe, Daniel Agger'in işini bitirdi. Brondby ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki futbolcu, birçok Avrupa kulübünden teklif almasına rağmen Fenerbahçe'yi seçti. Agger'in sarı-lacivertli kulübü seçmesinde, vatandaşı Simon Kjaer önemli rol oynadı. Agger, vatandaşı Kjaer’in “Ben hayatımda ilk kez bir kulüpte oynamaktan bu kadar büyük keyif alıyorum. Bu keyfi sen de yaşamalısın” demesi üzerine tercihini F.Bahçe’den yana kullandı. (Fotomaç)

        5

        Lazio, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da talip olduğu Serdar Aziz için Beşiktaş yönetiminin, yeşil-beyazlılara "Size Pedro Franco + 2 milyon euro verelim" teklifini yaptığı; ancak Bursaspor'un buna karşılık "Serdar için 7 milyon euro nakit para istiyoruz" yanıtını verdiği ifade edildi. Beşiktaş yönetimi, 2 milyon euro'luk nakit teklifini biraz daha yükseltmek için planlar yaparken, teknik direktör Şenol Güneş'in ısrarla istediği belirtilen milli stoper Serdar Aziz'in de "Tercihim Beşiktaş'tan yana" dediği bildirildi. (Fotomaç)

        6

        Gökhan Töre konusunda ilk adımları atan Beşiktaş’ın eski teknik patronu Slaven Bilic, Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup’u da listeye kattı. Tam yetki alan Bilic’in İstanbul’a gelerek doğrudan siyah-beyazlı kulüple temasa geçip, teklifini yapacağı aktarıldı. Beşiktaş Yönetimi özellikle Oğuzhan Özyakup’u, West Ham’a vermeye soğuk bakıyor. Başkan Fikret Orman’ın Avrupa’nın dev kulüplerinden teklif gelmedikçe Oğuzhan’ı göndermeyeceği bilinirken, Atiba konusunda ise karar Kanadalı oyuncuya bırakılacak. (Milliyet)

        7

        Galatasaray'ın gündeminde yer alan Giuseppe Rossi'nin, Nani'nin menajeri Federico Pastorello tarafından önerildiği ifade edildi. Pastorello'nun sarı-kırmızılı yöneticilerle yaptığı görüşmede, kiralık oynadığı Levante'den Fiorentina'ya dönen golcü oyuncuyu getirebileceğini söylediği ve Galatasaray'ın da buna sıcak baktığı bildirildi. İspanyol Super Deporte gazetesi, Rossi için Galatasaray'ın rakibinin ise Lazio olduğunu kaydetti. (Fotomaç)

        8

        Trabzonspor'da mevcut stoperlerden Douglas'ın Sporting Lizbon kulübü ile anlaşması, Mustafa Yumlu'nun da sözleşmesinin sona ermesinin ardından, bu bölgeyi güçlendirmek için yapılan transfer görüşmeleri devam ediyor. Bordo-mavili takımda son olarak Portekiz Ligi takımlarından Estoril'de forma giyen savunma oyuncusu Yohan Tavares gündeme geldi. Kulübüyle sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki savunma oyuncunun menajeri de bordo-mavili kulüpten kendilerine gelen bir teklif olduğunu doğruladı. (Fotomaç)

        9

        Bu sezona damga vuran oyunculardan olan Salih Dursun, Ersun Yanal'ın verdiği raporla Trabzonspor'dan ayrılacak. Galatasaray'ın da kadrosunda düşünmediği genç oyuncuya talip olan ilk ekibin ise eski takımı Kayserispor olduğu bildirildi. Kayserispor'un Salih'i geri almak için Galatasaray'a 350 bin Euro teklif ettiği gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        10

        Geçen sezon sonunda Galatasaray'ın kapısından dönen Carlos Zambrano yeniden gündemde... Frankfurt ile sözleşme yenileme kararı alan 26 yaşındaki stoperin, Alman ekibinin küme düşmesinin karar değiştirdiği ve Galatasaray'a haber gönderdiği öğrenildi. Sarı-kırmızılı ekip, bonservisini alabilirse Zambrano ile masaya oturacak. (Fotomaç)

        11

        Gelecek sezon Süper Lig'de oynamak için gün sayan Adanaspor'da yönetim, asansör takım değil kalıcı olmak için kolları sıvamış durumda... Galatasaray'dan Sabri ve Emre, Beşiktaş'tan Serdar, Fenerbahçe'den Mehmet Topuz, Rize'de Eren ve Koray, Mersin İdman Yurdu'ndan Nakoulma, Akhisar'dan Mezenga ilk etapta yönetimin hedefindeki isimler. (Fotospor)

        12

        Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Cordoba'nın, Arsenal'den ayrılarak sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmek isteyen vatandaşı Ospina'yı ikna etmek için Copa America için Bogota'ya gittiği ve oyuncuyla biraraya geldiği öğrenildi. Cordoba'nın bu görüşmede Ospina'ya, siyah-beyazlı takımda birlikte çalışmayı teklif ettiği öğrenildi. Cordoba'nın Beşiktaş'ta görevden ayrılan Sambade'nin yerine kaleci antrenörlüğü görevine getirileceği de iddialar arasında. (Fotomaç)

        13

        Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Hugo Rodallega'nın takımda kalmasından yana olduğunu ifade etti. Oyuncu ve menajeriyle yaptığı görüşmede kendileriyle devam etmek istedikleri söylediğini anlatan Eryüksel, Galatasaray ile ilgili ise, "Teklif gelirse ben karar vermem, önce oyuncunun gitmek istemesi lazım. Galatasaray Başkanı bizden bazı oyuncuları beğendiğini söyledi içlerinden biri de Rodallega'ydı. Bunun dışında bir görüşme olmadı" diye konuştu. Golcü oyuncunun sözleşmesinde '1.5 milyon euro'ya serbest kalır' maddesi olmadığına da açıkladı. (Fotomaç)

        14

        Başakşehirsporlu Visca’yı renklerine dahil etmek isteyen Trabzonspor, bu oyuncu için 1,5 milyon Euro bonservis bedeli ve Sefa Yılmaz’ı önerecek. Usta yönetiminin birkaç güne kadar Başakşehirspor kulübünün resmen kapısını çalacak ve Visca’yı renklerine dahil etmeye çalışacak. (Habertürk)

        15

        Siyah-beyazlı ekibin oyuncularına teklif yağmaya devam ediyor. Şimdi de Anderlecht'in, Beşiktaş defansının solak yıldızı İsmail Köybaşı'nın peşine düştüğü belirtildi. Belçika ekibinin, Kartal'ın başarılı sol bekine 3 yıllık kontrat önerdiği ifade edilirken; Sudinfo sitesine göre Anderlecht, siyah- beyazlılarla kontratı sona eren Köybaşı'nı Avrupa Şampiyonası başlamadan almayı hesaplıyor. (Fotomaç)

        16

        Şampiyonlar Ligi’nde ses getirecek bir kadro oluşturmak için kolları sıvayan Siyah-Beyazlılar, takıma yeni bir golcü katmak için düğmeye bastı. Yönetime menajerler aracılığıyla Roma’nın Fildişili yıldızı Doumbia’nın önerildiği ortaya çıktı. Gomez’in takımdan ayrılması halinde temasa geçilecek isimler listesine Doumbia’nın da eklendiği, bu konudaki son kararı teknik direktör Şenol Güneş’in vereceği bildirildi. (Fanatik)

        17

        Deportivo'ya gitmesi beklenilen Emre Çolak, Galatasaray'da kaldı. Sarı-kırmızılı ekibin, son dakikada 25 yaşındaki oyuncuya yeni bir kontrat önererek takımda tuttuğu ifade edildi. İspanyol ekibinin yaşanan bu gelişme nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı ve konuyu tamamen kapattığı kaydedildi. (Fotomaç)

        18

        Menajeri aracılığıyla Skrtel ile ilk teması kuran yönetimin, başarılı isimden olumlu yanıt aldığı öğrenildi. Premier Lig’de sezonu 8’inci sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları’na gitme hakkını kaybeden takımda mutlu olmayan Skrtel’in, Beşiktaş’la Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istediği bildirildi. (Fanatik)

        19

        Corriere dello Sport, Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Zapata'nın halen kendisine gelecek olan teklifleri beklediğini yazdı. Haberde, tecrübeli stoperin Beşiktaş'a resmi olarak imza atmadan önce son ana kadar İspanyol ve İngiliz takımlarından gelecek olan teklifleri beklediği iddia edildi. Milan'da forma giyen 29 yaşındaki stoperin bugüne kadar cazip bir teklif almadığını ancak Beşiktaş'ın kendisine verdiği süre içerisinde imzayı atmaması durumunda Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebileceği bir takımda oynama şansını da kaybedebileceğini yazdı. (Fotomaç)

        20

        Bordo-mavili takımın Kosta Rikalı kalecisi Esteban Alvarado'nun ayrılmak için gün saydığı iddia edildi. Sezon başında bedelsiz olarak transfer edilen Estaban'ın, daha fazla forma şansı bulacağı bir kulüpte oynamak istediği belirtildi. Bordo-mavili kulübün ise tecrübeli kalecinin durumuyla ilgili olarak teknik direktör Ersun Yanal'ın vereceği karara göre hareket edileceği belirtildi. (Fotomaç)

        21

        Kadro dışı bırakılan, ardından affedilen ama forma şansı bulamayınca yeni sezon için teklifleri değerlendireceğini açıklayan Erkan Zengin ile hocası Ersun Yanal’ın baş başa bir görüşme yaptığı öğrenildi. Yanal’ın, “Yepyeni bir sayfa açıyoruz. Sana ihtiyacım var. Yaşananları unut. Bir daha benzer sıkıntılar yaşamayacağına dair sana söz veriyorum” diyerek oyuncusunu rahatlattığı dile getirildi. (Fanatik)

        22

        Süper Lig'e veda eden Eskişehirspor ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Engin Bekdemir'in Trabzonspor'a önerildiği ileri sürüldü. Eskişehir küme düşmesine rağmen, bu sezon 27 maçta 7 gol 4 asistlik bir performans sergileyen 24 yaşındaki futbolcuya teknik direktör Ersun Yanal'ın da olumlu baktığı belirtildi. (Fotomaç)

        23

        Fırtına'nın gündeminde yer alan Eren Albayrak "Yeniden bordo-mavili formayı giymek beni mutlu eder" dedi. Bizzat Ersun Yanal'ın aradığı 25 yaşındaki defans oyuncusu, "Birkaç haftaya kadar her şeyin netleşeceğini umuyorum. Kaderimizde varsa yeniden bordo-mavili formayı giymek, tabii ki bu durum beni mutlu eder. Benim yeniden Eren olmamı sağlayan Rizespor'u da kırıp dökmemek gerekiyor. Her şeyin hayırlı bir şekilde gelişmesi tek dileğim" diye konuştu. (Fotomaç)

        24

        Sarı-Lacivertliler sürpriz bir şekilde Başakşehir’in yıldızı Edin Visca’yı gündemine almıştı. Boşnak oyuncu için Aziz Yıldırım, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bizzat masaya oturacak. İlk görüşmede Yıldırım’ın Miroslav Stoch’un bonservisinin yanı sıra 1 milyon Euro (3.3 milyon TL) para teklif etmesi bekleniyor. Sevilla ve Trabzonspor’un da devrede olması nedeniyle Gümüşdağ’ın bu teklife nasıl bir yanıt vereceği merak konusu. Türkiye’de ve İstanbul’da çok mutlu olan Edin Visca’nın bu nedenle önceliğinin Fenerbahçe olduğu kaydedildi. (Fanatik)

        25

        F.Bahçe'nin 7 yıl önce Kayserispor'dan 9 milyon euro'ya satın aldığı Mehmet Topuz'un sözleşmesi 30 Haziran itibariyle bitiriyor. Sarı-lacivertli yönetim, 33 yaşına gelen futbolcuyla mukave yenilemeyi düşünmüyor. Fenerbahçe'nin serbest bırakma kararı aldığı Mehmet Topuz'a Kayserispor talip olduğu öğrenildi. Topuz da 9 sezon formasını giydiği sarıkırmızılı ekibe sıcak bakıyor. (Fotomaç)

        26

        Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, Mircea Lucescu'yu Galatasaray'a gelmeye ikna edemedi ama Rumen teknik adam, Gazprom'un CEO'su Alexey Miller'in kendisine verdiği 60 milyon Euro'luk transfer bütçesinin bir kısmını Muslera için harcama konusunda kolları sıvadı. 37 yaşına gelen Malafeyev'in yerine alınan Yuri Lodygin'in bekleneni verememesi yedeği Mikhail Kerzhakov'un da boşluğu dolduramaması üzerine Lucescu'nun Rus ekibine transfer edeceği ilk ismin Muslera olduğu iddia edildi. (Fotospor)

        27

        Liverpool'da teknik direktör Jürgen Klopp'un kadroda düşünmediği Samed Yeşil için 2 yıldır girişimlerde bulunan Trabzonspor yeniden harekete geçti. Bordo-mavili takımın taraftarı olan Samed'in transferi için şartlar araştırılmaya başlandı. Samed, her fırsatta "Trabzonspor'da oynamak istiyorum. Bize her yer Trabzon" diyor. (Fotomaç)

        28

        Fenerbahçe, UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşması sonrasında transfer stratejisini değiştirdi. Öncelikle elinde bulunan oyuncuları kaybetmek istemeyen sarı-lacivertliler, sözleşmesi biten Alves’in kalması için görüşmelere başladı. Portekizli futbolcunun menajerliğini yapan babası Washington Alves, İstanbul’a çağrıldı. Porto’nun teklifine rağmen Alves, maddi konularda anlaşması durumunda sarı-lacivertli takımla yoluna devam edecek. (Milliyet)

        29

        Sakatlığı nedeniyle hiçbir katkı sağlayamayan Lazar Markovic, sezon sonunda Liverpool’a geri dönecek. Diğer iki kiralık futbolcu Fabiano ile Abdoulaye Ba için ise yönetim kararı, teknik heyete bırakacak. Eğer Vitor Pereira devam ederse, Portekizli çalıştırıcının iki futbolcunun da kalması yönünde rapor vereceği öğrenildi. Pereira’nın gönderilmesi halinde Fabiano ile Abdoulaye’nin kaderini yeni hoca belirleyecek. (Fanatik)

        30

        Belçika'da yayın yapan Le Derniere Heure gazetesi, Galatasaray'ın Real Betis ile birlikte Club Brugge'da forma giyen 25 yaşındaki Malili golcü Abdoulaye Diaby için teklif yaptığını yazdı. Galatasaray'ın Diaby için 2 milyon Euro bonservis teklifinde bulunduğunu iddia etti. (Fotospor)

        31

        Gelecek sezon UEFA kriterleri nedeniyle ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olan F.Bahçe , forvet transferi için kiralık formülünü devreye soktu. F.Bahçe Yönetimi, Milan'da sorunlar yaşayan Luiz Adriano için İtalyan kulübünün kapısını çaldı. Brezilyalı golcüyü satın alma opsiyonuyla kiralık olarak istedi. İtalyan kulübünün Fenerbahçe'nin kiralık teklifine olumlu yanıt verebileceği iddia edilirken, Brezilyalı oyuncunun da Sarı-Lacivertli kulüp hakkında bir araştırma yaptığı ifade edildi. (Takvim)

        32

        Premier Lig'de küme düşen Aston Villa'nın sol beki Jordan Amavi, Trabzonspor'un listesine girdi. Sezon başında 22 yaşındaki sol beki 11 milyon Euro'ya Nice'ten alan İngiliz ekibinin Fransız yıldız adayının isteğiyle takımdan ayrılmasına izin verdiği bildirildi. Fakat bonservisini elinde tutmak istediği için kiralamak istediği bu yüzden bordo-mavililerin Birmingham ekibine kiralama teklifi sunacağı gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        33

        Trabzonspor'un kadroya katmak için ön anlaşma yaptığı Polonyalı stoper Marcin Kaminski için iki rakip çıktı. Birisi İspanya'dan Gijon diğeri ise Almanya'dan Karlsruhe. Bordo-mavililerin 24 yaşındaki dev oyuncu için yılda 350 bin Euro'dan 3 artı 1 yıllık teklif yaptığı ayrıca kendisine 3 yılda ödenmek üzere de 300 bin Euro'luk imza parası verileceği gelen bilgiler arasında. Bonservisi elinde olan Polonyalı stoperin kulübü Lech Poznan'a ise bir ödeme yapılmayacak. (Fotospor)

        34

        Trabzonspor'un kadroya katmak için ön anlaşma yaptığı Polonyalı stoper Marcin Kaminski için iki rakip çıktı. Birisi İspanya'dan Gijon diğeri ise Almanya'dan Karlsruhe. Bordo-mavililerin 24 yaşındaki dev oyuncu için yılda 350 bin Euro'dan 3 artı 1 yıllık teklif yaptığı ayrıca kendisine 3 yılda ödenmek üzere de 300 bin Euro'luk imza parası verileceği gelen bilgiler arasında. Bonservisi elinde olan Polonyalı stoperin kulübü Lech Poznan'a ise bir ödeme yapılmayacak. (Fotospor)

        35

        Teknik direktör Ersun Yanal’ın mutlaka renklere dahil edilmesini istediği Osmanlısporlu Ndiaye transferinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Muharrem Usta yönetimi, Senegalli oyuncu için Osmanlıspor’a gözden çıkardığı Aykut Demir ve 1 milyon Euro önerdi. Osmanlıspor yönetimi ise Aykut’un yerine Uğur Demirok’u istedi. Bu talebin kabul edilmemesi halinde 3,5 milyon Euro bonservis bedeli istendi. (Habertürk)

        36

        Beşiktaşlı yöneticiler, Paulo Bento'nun çalıştırdığı Cruzeiro'nun 26 yaşındaki stoperi Manoel için girişimler başladı. Brezilya kulübünün sportif direktörü Thiago Scuro, Beşiktaş ile yapılan görüşmeleri doğruladı. Son iki aydır sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Manoel'in menajeri ise yaptığı açıklamada, "Onlar Manoel'i, Atletico PR'de oynadığı dönemden beri takip ediyorlar. Ama Beşiktaş'ın Manoel için Atletico PR ile de görüşmesi gerekiyor. Çünkü yüzde 50 hakları da onlarda. Bir şey diyemem belki Cruziero da satmak istemez" dedi. (Fotospor)

        37

        Son olarak Trabzon’u çalıştıran Şota Arveladze’ye, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’in teklif yaptığı iddia edildi. Maccabili yöneticilerin 43 yaşındaki Gürcü teknik adama yıllık 1 milyon 500 bin dolar önerdiği ve Şota’nın da İsrail ekibine sıcak baktığı kaydedildi. Şota’ya aynı zamanda Azeri ekibi Neftçi Bakü’nün de talip olduğu ifade edildi. (Habertürk)

        38

        Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım, Caner Erkin'in takımda kalması için 5 maddeyi belirledi. Kupa finali sonrası yapılması beklenen görüşme öncesinde sızan bilgilere göre Yıldırım'ın Caner'in kalması için şartları şu şekilde oldu:

        1- Magazin basınında adını görmeyeceğim.

        2- Anadolu yakasına geri taşınacak.

        3- Kendisi için belirlediğim rakam budur (1.2 milyon euro şimdi aldığından 500 bin Euro daha düşük)

        4- Hocalarının kararına saygı duyacak.

        5- Disiplinsizlik yaptığında vereceğimiz cezaya razı olacak. (Fotospor)

        39

        Hollanda'da mali sorunları nedeniyle küe düşürülen Twente'nin yıldızları paylaşılamıyor... Trabzonspor da Twente'nin orta sahadaki Şilili yıldızı Felipe Gutierrez'e kancayı attı. 25 yaşındaki oyuncunun menajeri ile yapılan görüşmeler olumlu geçerken, öncelikli hedeflerin transferinin gerçekleşmemesi durumunda Gutierrez ile anlaşılacağı belirtildi. (Fotospor)

        40

        Trabzonspor'un "Yeni Jaja" olarak transfer listesine aldığı Robin Okotie konusunda 1860 Münih menajeri Olivier Kreuzer'den açıklama geldi. Siyahi oyuncu için Trabzonspor'la beraber Köln ve CSKA'nın da devrede olduğunu kabul eden Kreuzer, "Birinci ligde oynamak istiyor. Bana söyledi. Fikrinde bir değişiklik olursa menajeri bana söyleyecek. Ona göre görüşmelere başlayacağız. Ama şu anda böyle bir durum yok" sözlerini kullandı. (Fotospor)

        41

        Galatasaray'da Mircea Lucescu’nun Zenit ile anlaşmasından sonra gündemde yer alan iki isim için çalışmalar hızlandı. Abdullah Avcı’nın şu andaki düşüncesinin takımı Başakşehir’de kalıp, Avrupa Ligi’nde başarılı olmak olduğu belirtildi. Ancak Alp Yalman’ın, menajerleri aracılığıyla görüştüğü Ukraynalı teknik adam Markevic’in, kulübü Dnipro ile devam eden (1 yıl) sözleşmesini feshederek Aslan’a gelebileceği öğrenildi. Dnipro’ya Avrupa Ligi finali oynatan Markevic’in, yıllık 2 milyon 500 bin Euro istediği ifade edildi. Genç ve maliyetsiz oyuncularla başarıya giden 65 yaşındaki Markevic’in, ekibiyle birlikte gelmeyi planladığı kaydedildi. (Habertürk)

        42

        Şenol Güneş'in söylediği, "Burak'la konuştum. Moralsiz" sözleri yeni bir iddiayı gündeme taşıdı. Burak'ın eski hocasını arayarak, Çin'e alışamadığını ve transferi yüzünden büyük hata yaptığını anlattığı ortaya çıktı. Burak'ın ayrıca bu konuşmada Güneş'e Gomez'in durumunu da sorduğu ve bir golcüye ihtiyacı olursa seve seve Beşiktaş'a dönmeye hazır olduğunu söylediği bildirildi. Burak'ın ayrıca Trabzonspor'daki yakın dostlarıyla da sürekli temas halinde olduğu ve bordo-mavili formayı da yeniden giymeye hazır olduğunu söylediği gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        43

        Sezonu son haftaya kadar düşme stresi ile geçiren Kayserispor'da yönetim kolları sıvadı. Gelecek sezon benzeri bir sıkıntının yaşanmaması için hem şehri tanıyan hem de camiayı bilen eski oyuncuları takıma geri getirerek gelecek sezon düşmeye değil zirveyi zorlayan bir takım yaratmaya karar verildi. Başta Fenerbahçe'den ayrılan Mehmet Topuz olmak üzere; Sefa Yılmaz, Engin Bekdemir, Salih Dursun, Ömer Şişmanoğlu, Kamil Çörekçi, Furkan Özçal, Nadir Çiftçi ve Serdar Kesimal'ın takıma geri dönmeleri için kollar sıvandı. Sefa, Salih, Furkan ve Serdar ise ilk etapta dönmeye evet dedi. (Fotospor)

        44

        Manchester United’ın başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho’nun, İnter’de birlikte çalıştıkları dönem Şampiyonlar Ligi’ni kazandıkları Wesley Sneijder’ı, transfer listesinin ilk sıralarına yazdığı öğrenildi. ‘Sniper’ı Avrupa’nın en iyi ‘10 numaralarından biri’ olarak tanımlayan Portekizli hocanın, zaman zaman görüşüp yakın ilişkilerini koruduğu Hollandalı yıldız ile yeniden birlikte çalışmak istediği ve bu konuda yönetimden harekete geçmelerini ifade ettiği belirtildi. Kırmızı Şeytanlar’ın Sneijder’ın 7 milyon 500 bin Euro’luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduğu ve Hollandalı’nın takımın Türkiye Kupası’nı kaybetmesi ve Avrupa kupalarından men cezasının 2 sezona çıkması halinde ayrılığı ciddi şekilde masaya yatıracağı kaydedildi. (Habertürk)

        45

        Mircea Lucescu'nun Zenit'e gitmesiyle alternatif isimlere yönelen Galatasaray'da Michel ile yıllık 1 milyon Euro'dan anlaşma sağlandı. Ergün'ün Michel gibi Roberto Martinez'i de ikna ettiği fakat Yunanistan macerası nedeniyle bu kültürü yakından tanıyan Michel'e Başkan Özbek'in sıcak baktığı bildirildi. (Fotospor)

        46

        İspanya basını Barcelona’nın bir dönem Beşiktaş forması da giyen Sidnei’yi kadrosuna katmak üzere olduğunu iddia etti. Barcelona’nın ilgisinin ardından Deportivo’nun 2018 yılında bitecek olan sözleşmesini uzatma teklifini reddeden Sidnei’nin transfer görüşmesi için Barcelona’ya gittiği ve sağlık kontrolünden geçerek resmi imzayı atacağı belirtildi. 2011/2012 sezonunda 15 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla Benfica’dan Beşiktaş’a kiralanan Sidnei, sadece 12 maçta forma giyerek beklentileri karşılayamamıştı. Beşiktaş formasıyla toplam 12 maça çıkan Sidney, 2 gol atmıştı. Sidnei, Alves ve Bebe'yle birlikte Tayfur Havutçu tarafından kadro dışı bırakılmıştı. (Sporcope)

        47

        Yönetim, Fernando Muslera'nın menajerine, "Satabiliriz" dedi. Teklif gelirse, 10 milyona Uruguaylı'yı gönderip yüksek maliyetinden kurtulmak isteyen yönetim, bedavaya Karcemarskars'ı G.Saraylı yapacak. (Akşam)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ