Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe kimleri transfer edecek? - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Hayal kırıklığıyla geçen sezonun ardından sessizliğe bürünen Fenerbahçe, önümüzdeki sezonun bombalarını peş peşe patlatmaya hazırlanıyor. Bir süredir sessiz ve derinden transfer çalışmaları yapan Sarı-Lacivertliler, öncelikle elden çıkartılacak futbolcular ve teknik direktör Vitor Pereira’nın durumunu netleştirip, imzaları attırmaya başlayacak.

        UEFA’nın Finansal Fair Play uyarısı ve ardından yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe transferde ayağını yorganına göre uzatacak. Bunun için de bonservisi elinde olan futbolcular ön plana çıktı. Yönetim, ismi uzun süredir gündemde olan ve Valencia ile yollarını ayıran Sofiane Feghouli’yle büyük ölçüde anlaştı. Stoper mevkisi için de Danimarka’nın Brondby kulübünden ayrılan Daniel Agger ile el sıkışıldı. F.Bahçe yönetimi, Agger için devreye giren Beşiktaş’ı, yıldız oyuncunun vatandaşı Kjaer kozuyla devre dışı bırakmayı planlıyor. Bu iki oyuncuya şu ana kadar en iyi teklifin F.Bahçe’den geldiği öğrenildi.

        HATEM BEN ARFA İÇİN KESENİN AĞZI AÇILACAK

        Feghouli ve Agger’in transferinde sona yaklaşan Fenerbahçe, Beşiktaş’tan sonra G.Saray’ın da istediği Hatem Ben Arfa’yı kadrosuna katıp ezeli rakiplerine çalım atmayı planlıyor. Bunun için de Robin van Persie ve Luis Nani’nin durumlarının netleşmesi gerekiyor. İki isimden en azından biri satılırsa, Feghouli ve Agger dışında Ben Arfa’nın da transferinin gerçekleşmesi hedefleniyor.

        AGGER'İN AYRILIŞINI RESMEN DUYURDULAR

        Fenerbahçe’nin prensip anlaşmasına vardığı Daniel Agger için kulübü Brondy dün oyuncunun ayrıldığını resmen duyurarak sözleşmesi biten 31 yaşındaki oyuncunun kariyerine başka bir takımda devam edeceğini açıkladı. Resmi siteye konuşan Fenerbahçe’nin gündemindeki oyuncu, ‘’Hem bir futbolcu hem de bir insan olarak Brondby benim hayatımın önemli bir kısmı. Brondby’yi ve taraftarımızı asla unutmayacağım. Artık yeni bir sayfa açıyorum. Sonderjyske maçından sonra ailemle geleceğim hakkında konuşacağız. Futbol oynamaya devam etmeliyim’’ ifadelerini kullandı.

        ‘AHLAKLI VE PROFESYONEL’

        Brondby Sportif Direktörü Troels Bech de kısa bir açıklama yaparken, “Agger, kulübün yetiştirdiği, iş ahlakı ve kalitesiyle gerçek bir profesyonel. Burada birçok oyuncuya yardımı oldu. Kariyerinin geri kalan kısmını umuyoruz çok güzel geçirir” şeklinde konuştu.

        BEŞİKTAŞ VE MİLAN DA DEVREDE

        Danimarka’nın Brondby takımı ile yollarını ayıran Daniel Agger ile Fenerbahçe el sıkışıp prensipte anlaşmasına rağmen iki de önemli rakibi var. Beşiktaş ve İtalya’nın Milan takımı da 31 yaşındaki yıldız oyuncu için girişimlerini sürdürüyorlar. Özellikle Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in stoper mevkindeki açığı kapatmak için Agger’in transferini çok istediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ