Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu doyasıya kutladı - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Atletico Madrid’i penaltı atışlarıyla yenerek tarihinde 11. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid dün taraftarıyla buluşup zaferin tadını doyasıya yaşadı. Finalin oynandığı Milano kentinden sabaha karşı özel uçakla Madrid’e gelen Real Madrid takımı, uçaktan iner inmez kutlamalar için Cibeles Meydanı’na gitti. Santiago Bernabeu Stadı’na getirilip burada üstü açık otobüse bindirilen futbolcular ve teknik heyet, daha sonra polis araçlarının eşliğinde meydana getirildi. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen yaklaşık 8 saat takımlarının gelmesini bekleyen on binlerce taraftar, kupayı ve futbolcuları taşıyan otobüsü görünce büyük bir sevinç yaşadı.

        15 DAKİKA SÜRDÜ

        Kulübün marşları ve şarkılarla yapılan kutlamalarda kupayla otobüsten inen futbolcular, meydanı çevreleyen özel güzergahta kupayla tur attı.

        Takım adına Cibeles anıtına çıkan (Kibele olarak bilinen Bereket Tanrıçası) kaptan Sergio Ramos, kulübün bayrağını ve atkısını heykelin boynuna sardı. 15 dakika süren Cibeles Meydanı’ndaki kutlama sonrasında futbolcular ve teknik heyet tekrardan otobüse binerek Bernabeu’ya geri döndü. Evlerine dağılan futbolcular, akşam kutlamalar için yeniden bir araya gelip tekrar üstü açık otobüsle şehir turu yaptı. Kupa daha sonra Madrid Özerk Yönetimi ve Madrid Belediyesi’ne götürüldükten sonra son durağı olan Santiago Bernabeu Stadı’na getirildi.

        TEPKILER YÜKSELDİ

        İspanyol televizyonlarında yapılan programlarda, plansız bir şekilde kutlama yapıldığı gerekçesiyle Real Madrid kanadına eleştiriler yapıldı. Gerek taraftarların gerekse basın mensupları ve polisin sabaha kadar Cibeles Meydanı’nda bekletilmesine isyan eden yorumlar yapıldı. Real Madrid’in organizasyon yapılmadan hemen Cibeles Meydanı’na gitmesine tepki gösterildi.

        IRAK’TA KATLEDİLEN TARAFTARLARA ADANDI

        Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Şampiyonlar Ligi kupasını yaklaşık 2 hafta önce IŞİD’in saldırısında hayatını kaybeden Iraklı taraftarlara ithaf etti. Beled kentinde Real Madrid taraftarının bulunduğu kafede yapılan saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmişti. Perez, “Orada ölen insanlar, Real Madrid’i desteklemekten çok daha fazlasını yapıyorlardı” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ