Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Multigroup Alanyaspor'un hedefi Süper Lig'de kalıcı olmak - Coredon Alanyaspor Haberleri

        1948 yılında kurulan turuncu-yeşilli ekip, PTT 1. Lig'de mücadele ettiği ikinci sezonda Süper Lig'e yükselme başarısını gösterdi. İlk sezonunda 2014-2015'te play-off'a kalmayı başaran ancak hedefini gerçekleştiremeyen Alanya temsilcisi, 2015-2016 sezonu play-off'larında şampiyonluğa ulaşarak adını Süper Lig'e yazdırdı.

        Bu sezon lig etabında ikinciliği Kardemir Karabükspor'a kaptıran Alanyaspor, play-off yarı finalinde Balıkesirspor'u (0-0, 1-0) geçti. Finalde Adana Demirspor ile karşılaşan Alanyaspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışlarında rakibine 3-1'lik üstünlük sağlayarak Süper Lig'e çıktı.

        Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, çok zorlu bir sezon geçirdiklerini söyledi.

        Ligi en kötü ikinci sırada bitirmeleri gerekirken, bazı şansızlıklar neticesinde play-off'a kaldıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Burada verilen bir emek var. Çok iyi çalışan bir yönetim kurulu var. İyi bir futbolcu kadromuz ve teknik heyetimiz var. Bunu da şehir ile bütünleştirdik. Bizler ve şehir inandık. Neticesinde de play-off'tan Süper Lig'e çıktık." dedi.

        Çavuşoğlu, zor bir süreci geride bıraktıklarını ancak karşılarına daha zorlu bir sürecin çıkacağını bildiklerini dile getirerek, en zor günlerde en iyi şeyleri yapmaya çalıştıklarını ve bunu da başardıklarını ifade etti.

        "HEDEFİMİZİ 5 YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK"

        Multigroup Alanyaspor ile son üç yılda iki şampiyonluk yaşadıklarını anımsatan Çavuşoğlu, 5 yıl önce devraldıklarında borç batağında olan kulübün adının silinmek üzere olduğunu kaydetti.

        Çavuşoğlu , Multigruoup Alanyaspor'un o günkü imajının çok kötü olduğunu dile getirerek, "Göreve geldiğimizde öncelikle Alanyaspor'un borçlarının bitirilmesi ve sonra da hedeflere ortak olması için çalıştık. Hedeflerimizi 5 yıl içerisinde bir bir gerçekleştirdik." diye konuştu.

        "Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz." diyen Çavuşoğlu, PTT 1. Lig'e ilk çıktıklarında takımın bu ligde kalıp kalmayacağı şeklinde değerlendirmelerin yapıldığını hatırlattı. Kulüpte daha önceki işleyişe bakıldığında, bunun da normal bir düşünce olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Ama biz iyi bir ekibiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla çok iyi çalışmalar yaptık. Neticesinde bir emek oldu ve bunun da karşılığı oldu. Alanyalı olarak, şehir olarak bunu hak ettik ve başardık." ifadelerini kullandı.

        "HERKES KOMBİNE BİLETİ ALSIN"

        Çavuşoğlu, Süper Lig'e yükselme kutlamalarında vatandaşların coşkusunun herkes tarafından görüldüğünü dile getirerek, bugüne kadar ilçede bu kadar insanı sokağa döken bir durumun yaşanmadığını söyledi.

        Bundan sonra da bu coşkunun Alanyaspor'la yaşanacağına inandığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Şehrin, takımına artık daha fazla sahip çıkması lazım. Alanya'da yaşayan herkesin kombine bileti alması lazım. Ancak böyle sahip çıkılır. Biz de yönetim olarak yine elimizi taşın altına koyacağız ve Alanyaspor için elimizden geleni yapacağız. Burada emeği geçen başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ