Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Ali Ay'dan milli takım açıklaması - Futbol Haberleri

        Ay yaptığı açıklamada, şampiyonada grupların son sırasında olan ve hala gruptan çıkma şansı bulunan ülkelerin olduğunu belirtti.

        Hiçbir ülkenin gruptan çıkma şansının Türkiye kadar karışık olmadığını ifade eden Ay, "Futbol dışında hangi alanda Avrupa'da ilk 24 ülke arasında yer alıyoruz ki finallere katılmış olmanın bile tadını çıkaramıyoruz." şeklinde konuştu.

        Türkiye'de futbolun halinin ortada olduğunu dile getiren Ay, "Milli takım, bütün kulüplerin aynası. Ülke olarak eleştirmeye, tartışmaya ve hatta olayı daha ileri götürüp kendi bağrımızdan çıkan değerleri karalamaya bayılıyoruz ama kimse de dönüp aynaya bakmaya cesaret etmiyor. Kendi öz eleştirisini yapmıyor. Fransa'daki kafilede kim varsa, federasyon başkanından malzemecisine kadar hepsi bu toprağın insanı. Bugün hedef tahtasına konulan bütün oyuncular, bizim oyuncularımız." ifadelerini kullandı.

        Alay edilmesi yerine kulüpleri yönetenlerin ve antrenörlerin, milli takımda forma giyen oyuncuların bu noktada olmalarından kendilerine bir pay çıkarması gerektiğini vurgulayan Ay, şunları kaydetti:

        "Fatih Terim gibi bir futbol markasını, uluslararası başarıların tümünde imzası olan bir adamı tartışacağımıza, milli takıma bu oyuncuları 'Zihinsel ve fiziksel olarak hazır gönderebiliyor muyuz' önce ona bakalım. Başarıyı paylaşmaya bayılıyoruz ama başarısızlık varsa kendi dışımızdaki herkesi suçluyoruz. Kulüp başkanı olarak Fransa'daki tabloda kendimi de sorumlu görüyorum. Türkiye'de bütün kulüpler başlarını kuma gömmekten vazgeçsinler. Ayrıca bizi biz yapan, bir yapan değerlerimize bu şekilde sırtımızı dönmeye devam edersek, Türk futbolunun kumdan kaleden bir farkı kalmaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ