FFP kurallarının geçen sezon olduğu gibi aynı şekilde devam ettiğini belirten Orman ''Kuralları çiğneyip bonservisli oyuncu alabiliriz ama bu sefer de oyuncuyu esame listesine yazamayız, çünkü UEFA kabul etmiyor. Sadece antrenmana oyuncu almış oluruz. Bu yüzden oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir transfer yapamayız'' dedi.
Beşiktaş Kulübü'nün geleneksel hale getirdiği iftar sohbetlerinin ikincisini dün akşam düzenleyen Fikret Orman iftar sonrası Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ve davetliler ile birlikte Türkiye'nin 2-0 kazandığı Çek Cumhuriyeti maçını izledi.
"MİLLİ TAKIMIMIZA İNANIYORUM"
Maçtan sonra Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Orman, Milli Takımın aldığı galibiyeti ''Bu galibiyet çok güzel oldu.Ben Milli Takımımızın daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum, inşallah diğer maçlar da istediğimiz gibi sonuçlanır ve gruptan çıkarız.'' diye değerlendirdi.
"BONSERVİSLİ OYUNCU ALIRSAK ESAME LİSTESİNE YAZAMAYIZ"
Beşiktaş'ın transfer çalışmalarının UEFA'nın belirlediği kriterler çerçevesinde devam ettiğini belirten Orman ''Bir çok oyuncu gündeme geliyor. Bizim temas kurduklarımız var, bize önerilenler var. Transfer gündemimiz yoğun ama kimse çok büyük beklentilerin içine girmemeli. Çünkü 2 yıldır UEFA'nın çok sıkı denetimi altındayız. Geçen sezon ki kurallar neyse şu anki transfer döneminde de aynı kurallar geçerli. Bu ne demek ; biz oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir oyuncu alamayız .Bu açık ve net bir kural. Buna rağmen şartları zorlayıp bonservisli oyuncu alırsak bu sefer esame listesine yazamayız, oynatamayız. Yani antrenmana topçu almış oluruz. Hal böyleyken, oyuncu da satmadığımız için bonservisli oyuncu alamıyoruz. Sponsorlar bile bize oyuncu alsa UEFA yine kabul etmiyor. Futboldan gelen gelirle oyuncu alacaksın diyor. Durum bu kadar açık ve net'' diye konuştu.
"UEFA MAYIS'TA DEFTERİ KAPATTI YENİ BİR DEFTER AÇTI"
Geçen sezon 3 oyuncu sattıklarını ve buradan gelen paranın geçen sezonun hesabına dahil edildiğini ifade eden Fikret Orman ''Geçen sezon üç oyuncu sattık ve transferde çok rahattık. Bu paranın hepsini transfere kullanmadık ama kalan parayı da bu seneye aktarma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü UEFA 30 Mayıs itibari ile geçen sezonun defterini kapattı ve bize yeni bir defter açtı. O paraların hepsi geçen sezonun toplamı içinde değerlendirildi. Futbol takımımız için 54-55 milyon Euro civarında bir harcamamız olmuş.Bu sene de aşağı yukarı aynı rakamlar ödenecek ve biz bunu daha da aşağı çekmek için uğraşıyoruz'' dedi.
"FFP KURALLARI BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR FIRSAT OLDU"
UEFA'nın 2 yıldır uyguladığı sıkı denetimi Beşiktaş adına bir şansa çevirdiklerinin altını çizen Orman ''UEFA'nın bize uyguladığı FFP kuralarını büyük bir şansa çevirdiğimizi düşünüyorum ve transferde eskilere nazaran, futbol piyasasındaki genel davranışlara nazaran çok mesafe kaydettiğimiz düşünüyorum. Çünkü bu kurallar bizi daha çok araştırmaya, çok daha sıkı pazarlıklar yapmaya alıştırdı. Hem parasal, hem aldığımız oyuncuların performansIarı açısından yaptığımız transferlerdeki başarılar bunun çok açık bir göstergesi. Bu kurallar olmasa belki daha çok gaza gelip daha yüksek paralar harcayabilirdik. O yüzden FFP kuralları bizim için büyük bir fırsat oldu'' şeklinde konuştu.
"RAKİPLERİMİZ DAHA YENİ DENETİME GİRİYOR"
FFP kurallarının rakiplerine de uygulanmaya başladığını söyleyen Orman ''Önümüzdeki sezondan itibaren FFP konusunda daha rahat olacağız. Bir çok yasak kalkacak. Ama şimdiden söylüyorum önümüzdeki sezonda da sanki UEFA FFP devam ediyormuş gibi çalışma yapacağız. Bunu kesinlikle bozmamalıyız. Yoksa bu kadar borç hiç bir şekilde aşağı çekilemez. Rakiplerimiz bu denetimlere daha yeni girmeye başladı. Biz bitirmek üzereyiz. Bu yüzden önümüzdeki sezonlar bizim için daha rahat geçecek gibi duruyor. Ama hep söylüyorum tek yolumuz ve felsefemiz şımarmamak olmalı'' diye konuştu.
"TOLGA-BOYKO VE FABRİ REKABET EDECEK KAZANAN BEŞİKTAŞ OLACAK"
Beşiktaş'ın transfer çalışmalarına da kısaca değinen Orman İspanyol kaleci Fabricio'nun transferi sonrası 2 yabancı kaleci olacağı ve bunu sıkıntı yaratıp yaratmayacağı sorularına '' İki yabancı kaleci sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı sorusu çok gündemde. Öncelikle şunu söyleyeyim Boyko bir yere gitmek istemiyor. Zaten şu ana kadar değerini bulan ve bizim 'düşünelim' diyebileceğimiz bir teklif te yok. Rekabet her zaman takım için en faydalı motivasyondur.3 kaleci de çok büyük bir rekabetin içine girecek. Burada da kazanan Beşiktaş olacak'' diye cevap verdi.
"GÖKHAN TÖRE KONUSU ŞİMDİLİK KAPANDI"
Fikret Orman West Ham'a transferi söz konusu olan Gökhan Töre için ''Gökhan Töre bizim mutlaka satalım dediğimiz, satışa çıkarttığımız bir oyuncu değil. Gökhan çok değer verdiğimiz bir oyuncu ve takımımızın yıldızlarından birisi. Ancak kendi gitmek isterse satarız. Ama en son gelen teklif satın alma opsiyonlu kiralama şeklindeydi. Biz de direkt olarak ret cevabı verdik ve konuyu kapattık.
Aras Özbiliz'den ben çok umutluyum. Sezon başı çalışmalarına katılacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Yine Tolgay ve Veli Kavlak'ın önümüzdeki sezon daha çok süre alacaklarına ve çok faydalı olacaklarını düşünüyorum. Zaten şampiyon bir takımımız var. Bunun üstüne koymak için çabalıyoruz''
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.