Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Mustafa Pektemek'i gönderiyor - Beşiktaş Haberleri

        Transfer çalışmalarını teknik direktör Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda sürdüren Beşiktaş yönetimi, kaleci Günay Güvenç ve Serdar Kurtuluş'un ardından bir oyuncuyla daha yollarını ayırma kararı aldı.Siyah beyazlılar, 2011 yılında 4 milyon Euro artı Ali Kuçik karşılığında Gençlerbirliği'nden transfer ettikleri Mustafa Pektemek'i gönderiyor.

        Büyük umutlarla alınmasına rağmen sık sık yaşadığı sakatlıklar yüzünden takıma beklenen katkıyı yapamayan Pektemek'in kiraya verilmesi planlanıyor.Beşiktaş yönetimi, 30 Ocak 2014'te 4 yıllık sözleşme imzaladığı Mustafa Pektemek'e 1.5 milyon Euro (4.9 milyon TL) garanti para ve maç başı 10 bin Euro ödüyor. Pektemek'in 2 yıl daha mukavelesi bulunuyor.

        Mario Gomez ve Cenk Tosun'un üstün form grafikleri nedeniyle geçen sezon fazla forma şansı bulamayan 27 yaşındaki forvet oyuncusu, Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda 7, Avrupa Ligi'nde de 1 maçta forma giydi. Pektemek sadece kupada 1 gol atıp 1 de asist yapabildi.

        Başkan Fikret Orman, “Mustafa Pektemek çok iyi niyetli bir oyuncumuz. Onun da oynamasını istiyorum. Yeni sezonda oynayabileceği bir takıma gitmeli” dedi. Başakşehir, Konyaspor, Karabükspor ve Alanyaspor’un Pektemek için Beşiktaş ile temasa geçtiği öğrenildi.

        Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in yerine, geçen sezon Antalyaspor'a kiralanan Ömer Şişmanoğlu'nu monte edecek. Yeniden takıma dönecek olan Ömer ise, bu kez kalıcı olmak için mücadele edecek. Geçen sezonu Konyaspor ve Antalyaspor’da kiralık geçiren Ömer, 24 maçta 7 gol kaydetti.

        (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ