Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya İspanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maçı Cüneyt Çakır yönetecek! - Futbol Haberleri

        Ev sahipliğini Fransa'nın yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) 2. tur maçları oynanıyor. E Grubu'nu lider tamamlayan İtalya ile Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nu ikinci sırada bitiren İspanya karşı karşıya geliyor. Peki İtalya-İspanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler ve maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        İTALYA-İSPANYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        15'incisi düzenlenen Avrupa şampiyonası son 16 turunda İtalya ile İspanya mücadele edecek. İtalya-İspanya maçı 27 Haziran Pazartesi (bugün) günü (TSİ) saat 19.00'da başlayacak. Stade de France'te hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maç TRT Sporve Lig Tv kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Son 16 turu, bugün oynanacak İtalya-İspanya ve İngiltere-İzlanda maçlarıyla tamamlanacak

        MUHTEMEL 11'LER

        İtalya: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Angelo Ogbonna, F. Bernardeschi, Stefano Sturaro, Thiago Motta, Aleesandro Florenzi, Mattia De Sciglio, Simone Zaza, Ciro İmmobile

        İspanya: David De Gea, Juanfran, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Andres İniesta, David Silva, Alvaro Morata, Nolito

        CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEK

        Saint-Denis kentindeki Stade de France'ta oynanacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

        İngiliz Martin Atkinson'ın dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemliklerini Barış Şimşek ve Hüseyin Göçek üstlenecek.

        Cüneyt Çakır, EURO 2016'da gruplarda Portekiz ile İzlanda'nın 1-1 berabere kaldığı ve Belçika'nın, İrlanda Cumhuriyeti'ni 3-0 mağlup ettiği maçlarda düdük çalmıştı.

        İTALYA SAVUNMAYI DÜŞÜNMÜYOR

        Klasik İtalyan futbolunun temelini oluşturan 'Catenaccio' katı bir defans futbolu olarak tanımlansa da İtalya'nın İspanya'ya karşı oynayacağı son 16 maçında geriye yaslanıp, İspanya ataklarını beklemek gibi bir niyeti yok.

        Karşılaşma öncesi basının karşısına geçen İtalya Teknik Direktörü Antonio Conte oldukça iddialı konuştu.

        Sözlerine, "Topa sahip olduğumuzda onları bir hayli üzeceğiz." diye başlayan Conte, "Defans futbolu hakkında çok fazla şey söyleniyor. Biz bu konuda temkinliyiz ama diyorum ki, İspanya da bize karşı temkinli olsa iyi olur." ifadeleriyle iddiasını ortaya koydu.

        İddialı sözlerine devam eden Conte, "Defansta iyi organize olan bir takımız ama aynı zamanda ileride de aynı şekilde organizeyiz. Mümkün olduğunca atak oynamaya çalışacağız." dedi.

        Grup maçlarında Türkiye (3-0) ve Çek Cumhuriyeti'ni (1-0) yenen İspanya, son maçta Hırvatistan'a (2-1) mağlup olmuştu. Bu konuya da değinen Conte, "Mağlubiyet bir takıma her zaman motivasyon katar, sizi kamçılar. İspanya'nın galibiyet serisiyle bu maça çıkmasını arzu ederdim." şeklinde konuştu.

        Basın toplantısına katılan İtalyanların tecrübeli kalecisi ve takım kaptanı Gianluigi Buffon ise geçen sezon Juventus'tan takım arkadaşı olan İspanyolların genç forveti Morata'ya dikkat çekti.

        Morata için, "Kapasitesinin farkında olmayan, çok yetenekli genç bir oyuncu." ifadelerini kullanan tecrübeli eldiven sözlerine şöyle devam etti:

        "Bütün genç oyuncular zor zamanlar geçirdiğinde mazeretler arar ve karamsar bir hal alırlar. Fakat Morata kendini sürekli geliştiren ve çok çalışan bir oyuncu. Çok zeki biri."

        Kariyeriyle ilgili de konuşan 38 yaşındaki Buffon, "Bu seviyede mücadele ettiğiniz zaman devam edip etmemek konusunda sizin kararınızın çok bir önemi yok. Sahadaki performansınız ve hocalarınızın ne düşündüğü çok daha önemli. Ama benim düşüncem iki yıl daha oynamak yönünde." sözlerine yer verdi.

        Bu akşam TSİ 19.00'da başlayacak mücadele İtalya ile İspanya'nın Avrupa şampiyonalarındaki 5'inci karşılaşması olacak. Geride kalan 4 maçta iki takım 1'er galibiyet alırken, 2 maç ise berabere tamamlandı.

        Ancak iki takımın rekabetinde son dönemde İspanya'nın bariz üstünlüğü göze çarpıyor. Zira İtalya, İspanya karşısındaki son resmi galibiyetini 1994 Dünya Kupası Çeyrek Finali'nde 2-1'lik skorla almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ