Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi rakibi kim olacak? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan itibaren katılmaya hak kazanan Fenerbahçe'nin ilk rakibi yarın belli olacak.

        Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turunda yarın İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA Genel Merkezi'nde çekilecek kuralar öncesindeki 5 muhtemel rakibi de belli oldu. Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, Hollanda'dan Ajax, Belçika'dan Anderlecht ve Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag ile birlikte seri başı olan sarı lacivertlilerin üçüncü ön eleme turunda eşleşmesi muhtemel 5 takım şöyle:

        PAOK (Yunanistan)

        Steaua Bükreş (Romanya)

        Monaco (Fransa)

        Young Boys (İsviçre)

        Rostov (Rusya)

        Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden PAOK, Yunanistan Ligi'ni, Steaua Bükreş Romanya Ligi'ni, Young Boys İsviçre Ligi'ni ve Rostov da Rusya Premier Ligi'ni geçen sezon 2. sırada tamamladılar. Bir diğer muhtemel rakibi Monaco ise Fransa Lig 1'i geçen sezon 3. sırada tamamladı.

        FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ YARIN BELLİ OLACAK

        Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi yarın İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

        Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turu ilk maçları dün akşam oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. 2. ön eleme turunda rövanş maçları ise 19 - 20 Temmuz'da oynanacak ve 3. ön eleme turuna yükselecek takımlar belli olacak. 2. ön eleme turu rövanş maçlarında turu geçecek takımların rakipleri de yarın yapılacak 3. ön eleme turu eşleşmelerinde belli olacak.

        Yarın çekilecek kura sonunda oluşacak 3. ön eleme turunun ilk maçları 26 - 27 Temmuz; rövanş mücadeleleri ise 2 - 3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Turu geçen takımlar Şampiyonlar Ligi gruplarından bir önceki adım olan play off turuna kalacaklar.

        FENERBAHÇE TURU GEÇERSE PLAY OFF'TA SERİBAŞI OLAMAYACAK

        Bu arada Fenerbahçe, seri başı olarak kura çekilişine katılacağı 3. ön elemede rakibini eleyerek turu geçerse play off turuna katılmaya hak kazanacak. Ancak bu turda seri başı olma şansı bulunmayan sarı lacivertlileri birbirinden zorlu rakipler bekliyor olacak.

        İngiltere'den Manchester City, Portekiz'den Porto, İspanya'dan Villarreal, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve İtalya'dan Roma kulüpleri direkt olarak play off turuna katılacak. Bu takımlardan Borussia Mönchengladbach ve Roma, Fenerbahçe ile birlikte seri başı olmayan ekipler arasında yer alacak.

        Ancak play off kurasına seri başı olarak girecek Manchester City, Porto ve Villarreal, temsilcimizin 3 muhtemel rakibi olacak. Fenerbahçe, 3. ön eleme turundan gelecek takımlara göre kurada nispeten daha zayıf takımlarla eşleşme şansına da sahip olacak.

        Fenerbahçe 3. ön eleme turunu geçmesi halinde 5 Ağustos'ta play off kura çekimine katılacak. Play off turunda maçlar 16-17 Ağustos ve 23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ