Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira'nın Monaco sancısı - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Önemli transfer yatırımlarına rağmen çalkantılı geçen 2015-16 sezonunun ardından kadroda büyük bir değişime giden Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira’nın takıma uygulatmak istediği sistem konusunda belirsizlik sürüyor...

        Yeni sezonda takımını 3-5-2 formatıyla sahaya sürmeyi planlayan Portekizli hoca, 5 hazırlık maçında da bu sistemi denerken, son Sparta Prag maçının bir bölümünde 4-4-2’ye dönüş yaptı.

        Bunun başlıca sebebi ise savunma rotasyonunda yaşanan gelişmeler...

        TOPAL CEZALI, SKRTEL HAZIR DEĞİL

        Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda diğer rakiplere nazaran çok zorlu bir kura çeken F.Bahçe, ilk maçta 27 Temmuz Çarşamba günü Fransız devi Monaco’yu konuk edecek.

        Kritik maça sayılı günler kala Pereira’nın tercihi 4-4-2 olacak gibi duruyor. Çünkü stoper rotasyonunda sıkıntı var. İzinden dönen yeni transfer Martin Skrtel’in henüz hazır olmaması ve Mehmet Topal’ın cezası nedeniyle ‘tandem’de formaları garanti isimler Simon Kjaer ve Roman Neustadter...

        Bu isimler dışında stoper özellikli Hakan Çinemre’nin kamp performansı teknik heyetin beğenisini kazansa da genç yıldızın uluslararası tecrübesinin eksik olması forma şansını zayıflatıyor. Şener, Van der Wiel, İsmail Köybaşı gibi kanat oyuncularının varlığı da Pereira için ‘şimdilik’ 4-4-2 formatını daha makul kılıyor.

        SEZONU EN ZOR YERDEN AÇIYORUZ

        Sarı-Lacivertliler’in tecrübeli hocası Pereira, futbolcuları ile son toplantıda sezon açılışını en zor noktadan yaptıklarını söyledi. Portekizli teknik adam, “Sezon boyunca muhtemelen bu kadar sakat ve eksiğimiz olmayacak. Sezonu en zor yerden açıyoruz. Çok iyi planlar yapmalı ve planlarımıza çok sadık olmalıyız. Monaco serisini kazanabilmemizin tek yolu bu” ifadelerini kullandı. Pereira’nın bu maçlar öncesinde üstesinden gelmesi gereken çok sorun olsa da Portekizli hoca umutsuzluğa kapılmış durumda değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ