Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta Gomez'in yerine ilk aday Wilfried Bony - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Siyah-Beyazlılar’da Mario Gomez’in Türkiye’de yaşanan sıkıntılı süreç nedeniyle Beşiktaş defterini kapatması keyifleri kaçırdı.

        Teknik direktör Şenol Güneş yönetime stoper ve sol bek transferinde geciktiklerini, Gomez’in ayrılık kararının ardından forvete de bir an önce takviye yapmaları gerektiğini yönetime iletti. Mario Gomez’in olumsuz karar verebileceği düşüncesiyle alternatifler üzerinde duran yönetim, Alman oyuncudan gelen haber üzerine B planını yürürlüğe soktu.

        Kartal, Gomez’in boşluğunu Manchester City’de forma giyen Wilfried Bony ile doldurmak için harekete geçti. Galatasaray’ın da gündeminde olan oyuncunun kulübüyle görüşmelere başlandı.

        İngiliz ekibiyle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fildişi Sahilli oyuncuyu 1 yıllığına kiralamak isteyen Kartal, böylece forvet hattında doğan boşluğu Bony ile doldurmaya çalışacak.

        İKİ SEZONDUR CİTY’DE

        Daha önce Sparta Prag, Vitesse ve Swansea City’de oynayan 27 yaşındaki Bony, son iki sezondur City forması giyiyor. 2012-13 sezonunda Hollanda’nın Vitesse takımında 36 maçta attığı 37 golle dikkatleri çeken Bony, 2015’te Swansea City’den Manchester City’ye 30 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Geçen sezon City’de 34 maça çıkan Fildişi Sahilli oyuncu, 8 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

        ADEBAYOR DA LİSTEDE

        Siyah-Beyazlılar’ın forvet hattına düşündüğü bir diğer isim ise Emmanuel Adebayor... Bir dönem Arsenal forması ile Premier Lig’i sallayan Togolu forvet geçtiğimiz sene Crystal Palace ile yarım sezonluk sözleşme imzalamış ve beklenen performansı gösterememişti. Şu anda boşta olan Adebayor için teknik direktör Şenol Güneş’in onay verdiği ve “Tecrübesi bize fayda sağlar” dediği öğrenildi. Yönetimin alternatif olarak elde tuttuğu 32 yaşında oyuncu için görüşmeler devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ