Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan Bruma'ya yeni sözleşme - Galatasaray Haberleri

        Nazifoğlu, GSTV'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, Bruma'nın kabiliyet ve sürat açısından dünyada önde gelen 5 oyuncudan biri olduğunu ve hiçbir yere gitmeyeceğini vurgulayarak, "Bruma bizim çocuğumuz. Taraftar rahat olsun Bruma bizimle kalacak. Hiçbir yere gitmeyecek. PSV'den teklif geldi. Keşke herkese teklif gelse, bizler otursak, toplantılar yapsak, bunların üzerine konuşsak. Bruma için gelen teklife mutlu olduk ama Bruma'yı 10 milyon avrolara bile vermeyeceğiz." diye konuştu.

        Levent Nafizoğlu, Bruma'nın sarı-kırmızılı takımın İsviçre'de yaptığı kampın yıldızı olduğunu dile getirdi.

        "HEM ORTA SAHA HEM FORVETE TAKVİYE YAPACAĞIZ"

        Levent Nazifoğlu, orta sahada oyuncu kaybettiklerini belirterek, yeni sezon öncesinde 3 transfer yapacaklarını bildirdi.

        Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in transfer konusunda pası yönetime attığını aktaran Nazifoğlu, "Orta sahada oldukça oyuncu kaybettik. Onların yerine oyuncu alacağız. Hem orta saha hem forvete takviye yapacağız. Teknik heyet İsviçre'de 6-7 saatini bu işe ayırıyordu. Sportif AŞ'de bu önerileri değerlendiriyoruz. Ardından harekete geçiyoruz. Çok ihtimal var ama herhalde 3 oyuncu alacağız." ifadelerini kullandı.

        Nazifoğlu, takımdan gönderilecek oyuncuların da belli olduğunu belirterek, "Gidecek oyuncuları belirledik. Bize sunulan kadroyu orada onayladık. Önce menajerleri ile konuşup kendilerine ileteceğiz. Bu oyuncular Danimarka kampında olmayacak." açıklamasında bulundu.

        "LUCAS LEIVA İLE İLGİLENİYORUZ"

        Levent Nazifoğlu, İngiltere'nin Liverpool takımında forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Lucas Leiva ile ilgilendiklerini söyledi.

        Orta alan için başka alternatiflerinin de olduğunu aktaran Nazifoğlu, şöyle devam etti:

        "Leiva ilgilendiğimiz oyunculardan biri ama başka alternatifleri de var. Ön libero için onlardan biri alınacak. Jason Denayer'i almak ise bizim elimizde değil. Kulübü Manchester City'nin kabul etmesi gerekir. Jason burada çok mutluydu. Kulübü izin verirse biz de hocamız Riekerink de buna 'hayır' demeyiz."

        "SNEIJDER, BİZE KALACAĞINI SÖYLEDİ"

        Levent Nazifoğlu, Wesley Sneijder ile Fernando Muslera'nın takımdan ayrılmasının gündemde olmadığını belirtti.

        Sneijder'i bu sezonun yeni transferi olarak gösteren Nazifoğlu, "Sneijder bize kalacağını söyledi. Bence bu senenin yeni transferi. Zaten gönderecek olsak kaptan olarak sahaya çıkarmazdık. Genç bir oyuncu gibi. Tüm arkadaşlarına örnek oluyor. Muslera ile de böyle bir ayrılık gündeme bile gelmedi. Teklif gelirse çok enteresan ve herkesin hemfikir olacağı bir rakamın olması lazım." diye konuştu.

        Takımdan ayrılmak isteyenlerin belli koşulları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Nazifoğlu, "Dzemaili bizim kontratlı oyuncumuz. Sadece Dzemaili değil, oyuncu gitmek istiyorsa son yıl kazandığı parayı getirir, gider. Dzemaili de diğerleri de bizim oyuncularımız. Nasıl ki biz 'git' dediğimizde bir oyuncu gitmiyorsa oyuncu da 'ben gideceğim' deyince gidemez." görüşlerini aktardı.

        "RIEKERINK'E KEFİLİM"

        Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, altyapı koordinatörü olarak geldiği kulüpte A takım teknik direktörü olarak devam eden Hollandalı çalıştırıcı Riekerink'e kefil olduğunu dile getirdi.

        Nazifoğlu, Riekerink'in futbolu çok iyi bildiğini anlatarak, "Türk futbolu için en önemli eksiklerden biri taktik çalışmalar. Riekerink futbolu çok iyi biliyor. Hocamız, Galatasaray'daki değişimi taraftarlara yansıtacaktır. Taraftarlardan ricam Riekerink'ten şüpheleri olmasın. Ben ona inanıyorum ve kefilim." diye konuştu.

        Teknik heyetten ayrılan kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in yerine Fadıl Koşutan ile devam etmek istediklerini vurgulayan Levent Nazifoğlu, "Taffarel, Galatasaray için çok önemli biri. Arkadaşımız Fadıl Koşutan 4 senedir Taffarel ile beraberdi. Tafo'nun 'benden bile iyi' dediği bir arkadaşımız. Şahsi görüşüm, Fadıl'la devam etmemiz." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ