Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Tribün kapatmanın kimseye faydası yok" - Futbol Haberleri

        Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Antalya'da bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Antalyaspor Genel Müdürü Adem Kart, Alanyaspor Genel Müdürü Ali Topal, Alanyaspor e-biletten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Gürses ve basın mensupları katıldı. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, TFF'nin tribün kapatma konusunu ele aldığını ve tribün kapatmanın kimsenin faydasına olmadığını söyledi.

        "HEDEF 3 MİLYON PASSOLİG KART SATIŞI"

        2.1 milyon kart satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı bu seneki hedeflerinin 3 milyon kart satışı yapmak olduğunu söyledi. Kazancı, "2.1 milyon kart adeti hedefimizin tam ortası 3 sezon itibariyle. 2016-2017 sezonun sonunda ise hedefimiz 3 milyon rakamına ulaşmak. Genel anlamda toplam kart satış hedefimiz 5 milyonun üzerine çıkmak. Yoğun bir şekilde kart satışlarımız devam ediyor" diye konuştu.

        "ANTALYA'DA 86 BİN PASSOLİG KART SAYISI AZ"

        Kazancı, "Passolig sisteminin başlamadan önceki sezonun seyirci ortalaması 10 bin 500, Passolig sisteminin başladığı sezon olan 2014-2015 sezonunda ise bu rakam 6 bin 500'e düşüyor. Ciddi bir düşüş var. Geçen sene bu rakam 6 bin 500'den 8 bin 500'e yükseldi. Yüzde 35'lik bir artış söz konusu. Stadyuma giden seyirci konusu olarak baktığımızda Spor Toto Süper Lig genelinde 1.9 milyondan 2-2,5 milyona artan bir sayı var. Genel toplama baktığımız zaman ise bu rakam 3 milyon 40 binden 4 milyon 50 bine çıkan bir ivme görüyoruz. Şüphesiz bu konuda en büyük artış yeni stadyumların açılması oldu. Bunlara örnek olarak biri Konya. Yeni stadyumla birlikte Konya'nın kart, bilet ve passolig satışları arttı. Biri de Beşiktaş'ın Vodafone Arena Stadyumu, burada Beşikaş logolu olarak bir günde 9 bin 500 kart satışı gördük. Uzağa gitmeye gerek yok Antalya da ise kart satış 86 bine geldi. 86 bin dediğimizde şehir bazında baktığımız zaman 5'inci Şehirdir kart satışında. Bu rakam 2.3 milyon nüfusa baktığımızda çok daha ciddi rakamlara ulaşacağına inanıyoruz. Kombinelere baktığımızda, yeni stadyumun devreye girmesi, yıldız oyuncu transferi 3 bin kombineden 17 bin kombineye çıktığını görüyoruz. Katılım anlamında da yeni stadyumda çok fazla artış olduğunu gördük" dedi.

        "ALANYASPOR'UN KART SATIŞININ ARTMASINI BEKLİYORUZ"

        Passolig kart artışının Alanyaspor'dan da gelmesini beklediklerini dile getiren Ceyhun Kazancı, Alanyasspor'un Passolig kartının 7 binden 13 bine çıktığını dile getirdi. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, "Yepyeni bir başlangıç olacak Alanyaspor için. Alanya'da çok güzel olaylar olacak diye düşünüyorum. Şehrin iki takımı var. 86 bin kartının 50-55 bin kartı Antalya şehrinin kartını almışlar. Konya özeline baktığımızda kart ile şehrin kart sayısı birbirine yakın. 2 kulüp var ama farklı takımların kartlarına başvuru yapan taraftarlar var. Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında da bu ortaya çıktı. İyi yapılanmayla kart, kombine sayılarıyla artış olacağına inanıyoruz. 8 bin 500'lerin, 10 bin 500'lere ulaşacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

        "TRİBÜN KAPATMA KONUSU TFF'NİN GÜNDEMİNDE"

        36 takımın müsabakalarını oynadığı stadyumlarda ciddi kamera sistemlerinin olduğunu söyleyen Kazancı, "İnsanların kafalarında soru işareti olarak biriken bazı konular var. Örneğin hala kapatılan tribünler var. Bütün stadyumlarda çok ciddi bir kamera sistem var. Turnike sistemleri var. Kartı okuttuğunuz zaman taraftarın çok görmediği hemen arka tarafta beliren büyük bir ekran var. Hem kartın üzerindeki fotoğraf hem de sisteme kartı okuttuğunuz anda çıkan fotoğrafınız emniyet güçlerinin karşısına çıkıyor. Bu da başkasının kartıyla içeri girer miyim? Diyenler için aslında. Zaman zaman giriliyor evet güvenlik güçlerinin gözünden kaçıyor. Buna en iyi örnek geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un bir maçında hakeme saldıran şahıs dayısının kartıyla girmişti. Bir anlık zaaftan kaynaklanmıştı. Yaşanan olaylardan sonra cezaların şahsa verilmemesi, kulüplere verilmesi hem maddi hem de tribün kapatma anlamında kulüpleri ve bizleri de mutsuz ediyor. Tribünlerde çok sayıda insan vardı. Artık taraftar yok eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Bu sene bu konuyla ilgili gelişmeler bekliyoruz. TFF'nin gündeminde var. İlerleyen günlerde TFF konuyla ilgili bilgilendirmeyi yapacaktır. Dışarıda duyduğumuz passolig tribünleri kapatıyor şeklinde duyum alıyoruz. Tribünlerin kapanmasının kimseye faydası yok. Böyle bir durumda daha az kartın satışı anlamına gelir. Dolayısıyla inşallah bu sezon değişikliklerle bazı iyileştirmelerin olacağını düşünüyoruz" dedi.

        "6222 SAYILI KANUNA GÖRE KART BASIMI YAPIYORUZ"

        Bir gazetecinin Passolig çıktığında insanların aklına fişlenme olayının geldiği konusunda sorduğu soruya Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı şu şekilde cevap verdi:

        "6222 sayılı bir kanun var. Esasında biz kanun ne söylüyorsa onu uyguluyoruz. Kanun ne diyor, kartın üzerinde fotoğraf olacak, T.C numarası olacak. T.C vatandaşı değilse yabancıysa da pasaport numarası olacak. Bütün bu bilgiler kartın üzerinde olacak ve o şekilde girecek. Bir de şunu ekliyor stadyumda kaç kişi varsa kanunun uyguladığı sisteme göre olacak ve stadyuma öyle girecek. Taraftarların hepsinin bu kanuna göre olması lazım. Kanun çok net bir şekilde çizgileri çekmiş. Fişleme kaygısı var mı? Herkeste malum var. Şiddet olaylarının aşağıya doğru olduğunu görüyoruz. Daha da iyi olmasını umut ediyoruz. Bizim uygulayıcı olarak kanunun değişmesi konusunda çok yapacağımız bir şey yok. Uygulayıcı olarak kanunu değiştirecek durumumuz yok."

        "MOBİL UYGULAMAMIZ OLACAK"

        Gelecek sezon için yeni uygulamalarının olacağına değinen Kazancı, "Mobil telefonlarda yeni uygulamamız olacak. İndirilebilecek bir uygulamamız söz konusu olacak. Bugüne kadar internet sitemizden başvuru yapılıyordu. Buradan bilet ya da kombine alımı gerçekleşiyordu. Bu, uygulamamız üzerinden olacak. Buradan hep kart hem de bilet alımı gerçekleşecek" dedi.

        "MAÇ SAATİ BİLET ALINABİLİR"

        Maç günü kart satışı konusunda maç saat 19.00'da ise 18.55'de sisteme başvurup taraftarın biletlerini alabileceğine de değinen Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, "Her stadyumda Paskart dediğimiz yerler var. Orada, almış olduğunuz biletiniz varsa tek girişlik biletinizi alabilirsiniz. Bu noktaların sayılarını arttırabiliriz. Taraftar maça 10 dakika kaldı, maça giremem diye kaygıya girmesin öyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ