Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Bülent Eken için Türk Telekom Arena'da tören - Galatasaray Haberleri

        Stattaki törene, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu ve kulüp üyelerinin yanı sıra Eken'in ailesi katıldı.

        Törende konuşan Özbek, Eken'in hayatının başından sonuna kadar Galatasaraylı olduğunu belirterek, "Bülent Eken aileden Galatasaraylıdır. Babası ve abisi Galatasaray Lisesinde okumuştur. Bülent abi, Galatasaray kardeşliğinin simgesiydi. Kalbi hep sarı-kırmızı renkler için attı." diye konuştu.

        Merhum Eken için "Futbolu sert, hırçın, mert ve beyefendi futbolculardandı." diyen Özbek, şunları kaydetti:

        "Sarı-kırmızılı formadan sonra yurt dışına çıkan ilk isim oldu. Her mevkide oynadı. Fenerbahçe ile berabere biten bir maçta 83 dakika kalecilik bile yaptı. İtalya'da oynarken 'sana ihtiyacımız var' denildiğinde tek kuruş transfer parası almadan Galatasaray'a imza attı. Divan kurullarında her zaman en önde oturur ve doğrumu, yanlışımı tam bir Galatasaraylı duruşuyla bana anlatırdı. Yaş kütüğüne kendisiyle birlikte plaketini çakmak da bana nasip oldu. Böyle bir efsane ile o anı yaşamaktan büyük bir onur duydum. Kendisine rahmet, tüm Galatasaraylılara başsağlığı, ailesine de sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun."

        Törende bir konuşma yapan Bülent Eken'in oğlu Mert Eken ise babasının anısına bir turnuva düzenlemeyi planladığından bahsederek, "Tüm taraftarların her ortamda barış ve saygı çerçevesinde birlikte yaşayacakları, yeniden barış ve saygı ortamını oluşturabilmek amacıyla bir dostluk turnuvası düzenlemeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

        Eken'in cenazesi Türk Telekom Arena'da yapılan törenin ardından cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ