Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kadıköy'de Emmanuel Emenike resitali! - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe’de yeni sezonda performansı merakla beklenen isimlerin başında Emmanuel Emenike geliyordu. 2014-15 sezonunun sonlarına doğru taraftarlarla arası bozulan, hatta Beşiktaş ile oynanan derbide ıslıklanması sonrası ağlayıp sahayı terk eden Nijeryalı yıldızın dönüşü ise muhteşem oldu.

        Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain’de, ikinci devresini ise Premier Lig takımlarından West Ham United’da geçiren Emenike, Kanarya’ya geri dönmüş ve hazırlık kampına katılmıştı. Bu periyotta görev aldığı 2 hazırlık maçında 3 gol atarak umut veren 29 yaşındaki santrfor, dün ise zirve yaptı.

        İlk yarıda 19’da Hasan Ali’nin ortasında uygun durumda kafayı zayıf vuran, 27’de ise yine net bir fırsatta topu kaleciye nişanlayan yıldız oyuncu, Ülker Stadı’nı dolduran taraftarların kafasında tam soru işaretleri oluşturuyordu ki, 39’da fileleri bulup tribünleri coşturdu. Emenike, 28 Nisan 2015’te Türkiye Kupası’ndaki Bursa maçından 456 gün sonra Sarı-Lacivertli formayla gol sevinci yaşadı.

        ‘DEĞİŞTİRİN’ DEDİ

        Bununla yetinmeyen Nijeryalı, 61’de ise gözlerin pasını sildi. Van der Wiel’in sağdan yaptığı etkili ortaya nefis bir vole vuran Emenike, topu adeta filelere asıp takımını galibiyete taşıdı. 71. dakikada kulübeye ‘değiştirin’ işareti yaparak oyundan alınan Emenike, 433 gün önce ıslıklarla veda ettiği Kadıköy’de ayakta alkışlanarak kenara geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ