Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emmanuel Emenike: "Kendimi ispatlamam gerekiyordu" - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Emmanuel Emenike... Sarı-Lacivertli yönetimin büyük umutlarla transfer ettiği Nijeryalı yıldızın Fenerbahçe’deki serüveni inişli çıkışlı oldu.

        Son olarak da hem tribünlerle, hem de camiayla kavgalı bir şekilde takımdan ayrılıp kiralık olarak önce Birleşik Arap Emirlikleri, sonra ise İngiltere’nin yolunu tuttu. Geçen sezonun ikinci yarısında West Ham’da da görüntüsü pek değişmedi.

        Sonuçta Emenike yeniden Fenerbahçe’ye dönerken herkesin kafasındaki soru işaretleri bir hayli fazlaydı. Açıkçası Nijeryalı oyuncudan umudu olanların sayısı yok denecek kadar azdı. Bu görüntüde yine başkan Aziz Yıldırım girdi devreye.

        Başkan Yıldırım yıldız oyuncu ile görüşüp, “Sen gollerini atarsan taraftarlar ve tüm camia senin arkanda durur” diyerek ona sürekli olarak moral verdi.

        Nijeryalı oyuncuda yine stres vardı. ‘Yine başarısız olup tepki görecek miyim?’ düşüncesi Emenike’yi de fazlasıyla geriyordu. Monco maçında iki inanılmaz fırsatı da değerlendiremeyince yine homurdanmalar başlamıştı. Ancak o pes etmedi, mücadele etti ve iki nefis golle takımının galibiyetine imza atan isim oldu.

        Maç sonrasında Nijeryalı oyuncu takım yetkilileri aracılığıyla başkan Aziz Yıldırım’a, “Bana verdiğiniz destekten dolayı

        çok teşekkür ederim” mesajını gönderdi. Teknik heyet ve futbolcularla da mutluluğunu paylaşan Emenike, “Kendimi ispatlamam gerekiyordu. Çok mutluyum. Benim için yeni bir başlangıç oldu” dedi

        TARAFTARLA ARASINI DÜZELTTI

        Emmanuel Emenike hazırlık maçlarının ardından ilk resmi maçında da gollerine devam etti... Nijeryalı yıldız, Romanya’nın Voluntari ekibiyle oynanan özel müsabakada 1, Yunanistan’ın Panathinaikos takımıyla yapılan hazırlık maçında 2 gol kaydederken, kötü geçirdiği iki sezonun ardından tekrar döndüğü Fenerbahçe’de ilk resmi maçında da Monaco’ya karşı iki gol atmayı başardı.

        Böylece 2014-15 sezonunda F.Bahçe taraftarının tepkisiyle karşılaşan Emenike, Sarı-Lacivertli tribünlerle de barışmış oldu. Protestolarla ayrıldığı Kadıköy’e döndüğü ilk resmi maçta 2 gol atan Emenike, Monaco maçında oyundan alınırken, taraftarların alkışlarıyla kenara geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ