Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? 2016 Süper Kupa final maçı! - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray ile Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ın karşılacağı Süper Kupa final maçını futbolseverler sabırsızlıkla bekliyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak maç için Beşiktaş hazırlıklara başladı. Peki Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

        GALATASARAY-BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN?

        Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonalarının karşılaştığı Süper Kupa final maçı için sayılı günler kaldı. Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa maçı 13 Ağustos Cumartesi günü saat 20.45'te başlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak maç Atv kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        BEŞİKTAŞ HAZIRLIKLARI SÜRDÜRÜYOR

        Turkcell Süper Kupa'da 13 Ağustos Cumartesi günü Konya'da Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş, günü çift idmanla tamamladı.

        BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki idmanın ilk bölümünde pas çalışması yapıldı. Pas çalışmasında hata yapan oyuncular ceza olarak dans etti. Antrenmanın bu bölümünde keyifli anlar yaşayan siyah-beyazlılar, daha sonra taktik ağırlıklı çift kale maç oynadı. Savunmada kenardan topu çıkarmaya çalışan futbolcular, hücumda ise kanat organizasyonları üzerinde durdu.

        Çift kale maçın ardından bazı oyuncular şut çalıştı. Savunma oyuncusu Marcelo Guedes ise özel olarak bir süre daha antrenman yaptı.

        Siyah-beyazlılar, hazırlıklarını yarın yapacağı tek antrenmanla sürdürecek.

        SÜPER KUPA MAÇINI METE KALKAVAN YÖNETECEK

        2015-2016 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile 2015-2016 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray arasında 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü oynanacak Turkcell Süper Kupa 2016'yı Mete Kalkavan yönetecek.

        Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmada Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ali Palabıyık olacak.

        FIFA kokartlı Mete Kalkavan geçen sezon Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni de yönetmişti.

        SÜPER KUPA FİNALİ'NİN GELİRİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ'NİN AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK

        Ülkemizin çok önemli bir dönemden geçtiği bu günlerde, Galatasaray SK ile Beşiktaş JK sporun birleştirici gücünü sergileyerek 15 Temmuz Şehitleri için önemli bir karar aldı. 2015-16 Sezonu Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray ile 2015-16 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş arasında, 13 Ağustos'ta Konya'da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa mücadelesinin bilet satış geliri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine verilecek.

        BEŞİKTAŞ-GALATASARAY ÖNCE SÜPER KUPADA SONRA DA LİGDE SEZONUN İLK DERBİSİNİ OYNAYACAK

        Beşiktaş'la 5. haftadan önce Süper Kupa Finali'nde de karşılaşacaklarını hatırlatarak söze başlayan Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün şunları söyledi:

        "İlk derbiden önce, sezon başlamadan Süper Kupa'da bir araya geleceğiz. Bu hafta toplantısı olacak burada. Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmaları nerede oynanırsa oynansın, her zaman Türk futboluna büyük kazançlar sağlamıştır. İzleyene ve oynayana büyük keyifler vermiş karşılaşmalardır. Bu sene de umuyorum yine lige, Süper Kupa'ya yakışan karşılaşmalar olacaktır. Sonunda da şampiyon olanı hep beraber kutlayacağız. İnşallah kazasız belasız, sakatlıkların en az olduğu bir sezona böyle güzel bir derbiyle başlarız.

        Zaten milletçe zor günlerden geçtiğimizi biliyoruz. Burada herkesin vazifeleri var, bunları göstermek zorunda. Bizim de vazifelerimiz var. Türk sporuna katkıda bulunan, Türk futbolunun lokomotif kulüpleri olarak toplumumuzun karşısına çıkan güzide kulüpleriz. Bizim üzerimize düşen de vazifelerimizi yerine getirmek olacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ