Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Chelsea'den Kenneth Omeruo'yu kiraladı! Kenneth Omeruo kimdir? - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, uzun süre önce anlaştığı fakat diğer stoper adaylarının durumundan dolayı beklettiği Kenneth Omeruo'yu Chelsea'dan 1 yıllığına kiraladı.

        Geçen sezonu Kasımpaşa'da kiralık olarak geçiren Omeruo, transfer sezonunun başlamasıyla Beşiktaş ile anlaşmış, ancak teknik direktör Şenol Güneş'in farklı profilde bir stoper istemesinden dolayı bekletilmişti. Kısa sürede İstanbul'a gelecek olan Niyeryalı stoper sağlık kontrolünden geçtikten sonra takıma katılacak. 22 yaşındaki genç stoper Beşiktaş'tan 700 bin Euro alacak. Genç stoperin satın alma opsiyonunun 4 milyon Euro olacağı öğrenildi.

        CARLOS GİL İÇİN ÇİN'DE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

        Beşiktaş'ın bir diğer stoper adayı olan Brezilyalı Carlos Gil için ise girişimler sürüyor. Oyuncu ile anlaşılmasına rağmen hem teminat, hem de yüksek peşinat isteyen Shandong Luneng ile kıyasıya bir pazarlığın içinde olunduğu ve bir kaç gün içinde bu transferin noktalanacağı bildirildi.

        (DHA)

        KENNETH OMERUOU KİMDİR?

        17 Ekim 1993 tarihinde Nijerya'da dünyaya gelenKenneth Omeruou, futbola 2011 yılında Nijerya takımı olan Juth FC'de başlamıştır. Burada kendisini Belçika takımlarından Standart Liege'nin gözlemcilerine beğendiren oyuncu, 2011 yılında bonservis bedeli olmadan transfer edilmiştir. Burada geçirdiği 1 yılın ardından Chelsea'ya transfer olan Omerouo, kiralık olarak Ado Den Haag'a gönderilmiştir. Kiralık anlaşması bittikten sonra Chelsea'ya geri dönmüş ve kazandığı yeşil saha deneyimlerini İngiltere futboluna göre biçimlendirmesi için bu kez de Middlesbrough'a kiralanmıştır.

        Middlesbrough tarafından beğenilen oyuncu, bir sezon daha kiralandıktan sonra kulübü Chelsea'ya geri dönmüştür. Kiralık teklifleri gelmeye devam eden Omeruou'ya talip olan isim bu kez Kasımpaşa olmuştur. Kasımpaşa'da geçirdiği iyi bir sezonun ardından piyasa değerini arttırarak İngiltere'ye dönen genç stoper, geçtiğimiz sezonun şampiyon olarak bitiren Beşiktaş tarafından 1 yıllığına kiralanmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ