Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor'a yeni tesis - Futbol Haberleri

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ziyarette yaptığı konuşmada, dağ yöresi turizmini hareketlendirmek ve Bursaspor'a yaz aylarında kullanabileceği bir kamp tesisi inşa edilebilecek olan Gököz bölgesinde inceleme yaptıklarını belirterek, "Bugün Bursaspor Yönetimi ve Belediye ekipleri ile birlikte Gököz'deyiz. Dağ yöresi turizmin gelişmesi yönünde dikkatimizi çeken yerlerden birisi Gököz. Burası turistik tesisler ile birlikte spor alanlarıyla cazibe merkezi haline getirilecek. Burası çevresiyle tüm doğal güzellikleri ile birlikte bin 120 metre rakımlı bir yayla. Bizler de burayı nasıl değerlendirelim diye düşünürken, bu alanda Bursaspor'un kendi tesislerini kurabileceği ve çok sayıda sahanın olduğu bir tesis olabileceği fikrine kavuştuk. Burası aynı zamanda 12 ay boyunca hizmet verecek turistik bir tesis ile kulübe kazandırılabilir" dedi.

        "BURSASPOR'UN MARKA DEĞERİNE DEĞER KATACAK"

        'Stadyumdan sonra Bursaspor'un geleceğine yatırım yapmak amacıyla bu tesisi kazandırabiliriz' diyen Altepe, "Bu maksatla Keles Belediyesi ile birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Keles Belediye Başkanımız Mehmet Teke yaklaşık 150 bin metrekarelik alanı Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti. Bu alanlara her türlü düzenlemeler yapılabilir. Spor sahaları, yürüyüş, bisiklet yolları ile tam bir aktivite alanı. Burada yeni yeni tesisler yapılıyor. Büyük ilgi çekiyor. Her yönüyle güzel bir alan. İlk etapta 7-8 tane saha yapabilecek yerimiz rahatlıkla var. Daha da fazla yapılabilir. Tesisin yeri ve manzarası çok güzel. İstediğimiz gibi alanı planlayıp bu imalatı gerçekleştiririz. Bursaspor'un da marka değerine büyük bir değer katacak kamp merkezi olacak. Bizler de belediye başkanlığımız döneminde Bursa'ya böyle bir tesisi kazandıralım istiyoruz. Bursaspor'umuz diğer kamp merkezlerine gitmek zorunda kalmasın. Burada çok güzel nimetler var. Diğer kulüplerde buraya gelsin. Burası çok kısa süre içerisinde cazibe yeri olacak. Hem dağ yöremiz hem de Bursaspor'umuz kazanacak. Onun için buradayız. Bu yüzden Başkan Ali Ay'ı da buraya davet ettik. Şu anda altyapımız hazır. Hızlı bir şekilde bu tesisleri kazandırmak istiyoruz" dedi.

        ALİ AY: "BURSASPOR KAMP İÇİN 400 BİN EURO ÖDEMEYECEK"

        Başkan Ali Ay ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının ne kadar iyi bir Bursasporlu olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, "Bursaspor her yıl 400 bin Euro'ya yakın bir parayı kamp harcamalarında kullanıyor. Öncelikle ben Bursaspor başkanı olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Yıllık 400 bin Euro'ya yakın Bursaspor'un kamp masrafı oluyordu. Böyle bir tesise kavuştuğumuz takdirde öncelikle bu para cebimizden çıkmayacak ve dışarıdan gelecek olan takımlar ile kalıcı gelir elde edilmiş olacak. Burada Keles Belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. El birliği ile Bursaspor'u daha yukarılara taşımak için uğraşıyoruz" diye konuştu.

        "TEKE: "UZUNGÖL'DEN ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

        Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise, "Burası tam bir turizm bölgesi. Trabzon Uzungöl'den çok daha güzel olacak tesisleri yapma aşamasındayız. Aynı zamanda bölgenin turizm ile birlikte sporla da anılmasını istiyoruz. Biz burada çalışmalar yaptık. Yaklaşık 140 dönüm arazimizi Büyükşehir Belediyemize tahsis ettik. Başkanımızın da söylediği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Bursasporluluğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Belki kamp için Bursaspor yurtdışına gitmeyecek. Yurtiçinden ve yurtdışından kulüpleri burada ağırlamak bizler içinde çok önemli. Kırsal kalkınma adına çok yararlı olacaktır. Bursa ve Bursaspor'umuz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ