Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir rövanş için Ukrayna'ya gitti - Futbol Haberleri

        Özel uçakla İstanbul'dan Lviv kentindeki havalimanına gelen teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki turuncu-lacivertli kafile, buradan otobüsle konaklayacağı otele hareket etti.

        Medipol Başakşehir'de sakatlığı nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Mehmet Batdal ile yeni transfer Mustafa Pektemek Ukrayna'ya getirilmedi.

        İstanbul ekibi, maçın oynanacağı Lviv Arena'da bu akşam gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Antrenmandan önce statta, teknik direktör Avcı ve bir futbolcunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

        Shakhtar Donetsk ile Medipol Başakşehir arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi TSİ 22.00’da başlayacak. İki takım arasında İstanbul'da oynanan karşılaşma Shakhtar Donetsk'in 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

        SHAKHTAR DONETSK KAFİLESİ DE AYNI ANDA GELDİ

        Ukrayna'nın Rusya ile yaşadığı sorunlar nedeniyle maçlarını Donetsk yerine Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk kafilesi de Medipol Başakşehir ile aynı anda havalimanına geldi.

        İki takım oyuncuları ve teknik heyeti, kendilerini arka arkaya bekleyen otobüslere bindi ve havalimanından ayrıldı.

        GÜMÜŞDAĞ: İŞİMİZ BİRAZ ZOR AMA BU FUTBOL

        Medipol Başakşehir kafilesi ile birlikte Lviv'e gelen kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, Shakhtar Donetsk karşısında işlerinin zor olduğunu söyledi.

        Kura çekiminde turun en güçlü takımı ile eşleştiklerinin altını çizen Göksel Gümüşdağ, "Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış, UEFA şampiyonu olmuş bir takım. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak bizim de Avrupa'daki ikinci senemiz, tecrübe kazanmak istiyoruz. Sırf netice odaklı değilim, bu işte tecrübe kazanmak çok önemli. İstanbul'daki sonuçtan dolayı işimiz biraz zor ama bu futbol. Buradan iyi bir skorla dönmek istiyoruz, turu bile geçmek istiyoruz ama işimizin kolay olmadığını da biliyoruz. İnşallah iyi oynayan kazanır." diye konuştu.

        Fenerbahçe galibiyetinin takıma moral verdiğini belirten Gümüşdağ, "Başakşehir, sadece bu yıl değil, büyük takımlara karşı her zaman iyi oynayan bir takım. Oturmuş bir takımız, özellikle iki senedir aynı ekip oynuyor. Büyük takımları yenmenin moralini her zaman taşıyoruz. Üç puan alarak bu maça gelmek, sezona başlamak çok önemli. Buradan da o moralle iyi bir sonuçla dönebiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        Gümüşdağ, yeni transferleri Mustafa Pektemek ile ilgili de şunları söyledi:

        "Mustafa Pektemek çok yetenekli bir oyuncu. Abdullah Avcı'nın da eski öğrencilerinden birisi. Beşiktaş'ta çok fazla forma bulma şansı yoktu. Oynadığı alanda bir yoğunluk var. Dolayısıyla bize çok faydalı olacağını düşündük, arzu ettik. Beşiktaş Kulübü de bize bu konuda yardımcı oldu ve Pektemek ile 1 yıllık kiralık anlaşma imzaladık."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ