Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Mustafa Reşit Akçay: "Konsantrasyonumuzu yüksek tutup kazandık" - Futbol Haberleri

        Akçay, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşında sahalarında Danimarka ekibi Midtjylland'ı 2-0 yenerek gruplara kaldıkları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, 3 günde bir maç yapma alışkanlıkları olmadığını vurguladı. Bu nedenle maç öncesinde endişeli olduklarını belirten Akçay, "Rövanş maçı, kulübün, bizim ve oyuncularımızın kariyeri açısından önemliydi" dedi.

        Maç içinde kopmalar yaşadıklarını dile getiren Akçay, "Ama genel anlamda oyuna hakim olan, pozisyon bulan bizdik. Hem ülkemiz hem de kendi adımıza önemli bir aşamayı geçtik. Her zaman söylüyorum, bizim için lig çok önemli. Türkiye'de bu tip müsabakalar sonrasında bilinçaltına yerleşen yorgunluk veya performans düşüklüğü bizi beklemesin diye elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

        Rakibin duran toplardaki becerisinin zaman zaman kendilerini zorladığını dile getiren Akçay, "Genel anlamda konsantrasyonu yüksek tutarak rakibi bertaraf ettik. Şimdi Gençlerbirliği maçını düşünmeye başladık" ifadelerini kullandı.

        PINTO: "TAMAMEN KENDİ OYUNUMUZU OYNADIK"

        Osmanlıspor'un başarılı sol kanat oyuncusu Pinto ise "Herkes bizim 1-0 skorunu korumak için oynayacağımızı düşündü ama biz tamamen kendi oyunumuzu oynadık. Çünkü kendi oyunumuzu oynağımız zaman, kalitemizi sahaya yansıttığımız zaman biz gereken skoru alacağımızı biliyorduk" dedi.

        Midtjylland karşısında takımı adına 2 gol kaydederek, Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmasında büyük pay sahibi olan başarılı sol kanat oyuncusu Pinto, maça çok ciddi bir şekilde başladıklarını belirterek, "Bir önceki maçta rakibimizi daha iyi tanıdık. İlk maçta rakibimizi fazla tanımıyorduk, ne yapabileceğini tam bilmiyorduk. İlk maç ile bu maç biraz değişik oldu. Belki de herkes bizim 1-0 skorunu korumak için oynayacağımızı düşündü ama biz tamamen kendi oyunumuzu oynadık. Çünkü kendi oyunumuzu oynağımız zaman, kalitemizi sahaya yansıttığımız zaman biz gereken skoru alacağımızı biliyorduk. Arkadaşlar saha içerisinde çok iyi çalıştılar, herkes kendi görevini yaptı ve güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bunu kutlayacağız. Gerçekten çok büyük bir başarı Avrupa Ligi'ne gitmemiz ama tabi ki kutlamaları bitirir bitirmez pazar günkü Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına da başlayacağız" ifadelerini kullandı.

        "KARİYERİMİN HİÇBİR ANINDA 2 GOL ATMAMIŞTIM"

        Maçta iki gol atarak yıldızlaşan Pinto, "Gerçekten çok özel bir duygu çünkü Osmanlıspor Kulübü çok yeni bir kulüp, geçen sene lige yükselmiş bir kulüp. Böyle bir başarıda iki golle katkı sağladığım için mutluyum. Kelimelerle ifade edemiyorum duygularımı. Kariyerimin hiçbir anında 2 gol atmamıştım. Bu da ayrı bir mutluluk. Katkı sağladığım için ve arkadaşlarımla bu başarıyı sağladığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ