Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Yaşar Aşçıoğlu konuştu TFF karıştı - Fenerbahçe Haberleri

        TFF yönetim kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu, dün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın aleyhine yaptığı çok sert açıklama sonrası yıldırım hızıyla Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Aşçıoğlu’nun yazılı açıklamasını durumu çok hızlı bir şekilde değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, ortamı geren bu yaklaşım doğrultusunda Aşçıoğlu’nun cezalandırılmasını istedi. Hukuk Kurulu da işlemleri hızlandırarak Aşçıoğlu’nu Disiplin kurulu’na gönderdi. Trabzonsporlu olduğu bilinen Yaşar Aşçıoğlu’nun asgari 6 ay hak mahrumiyeti cezası alacağı öğrenildi. TFF Yönetim Kurulu üyeleri dün kendi aralarında yaptığı değerlendirmede, “Centilmenlik çağrısı yaptığımız şu süreçte Yaşar Aşçıoğlu’nun bu yaklaşımına anlam vermek mümkün değil. Federasyon yöneticisine yakışmayacak sözde ve davranışta bulundu” şeklinde durumu değerlendirdi.

        SARAL DA SEVK EDİLDİ

        Bilindiği gibi daha önce de yine Trabzonlu olan TFF Asbaşkanı İbrahim Usta da TrabzonsporGaziantepspor maçı sonrasındaki eylemlerinden dolayı 1.5 yıl ceza almıştı. Daha sonra bu ceza 9 aya indirilmişti. Öte yandan Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral da sanal ortamda Fenerbahçe’ye yönelik mesajlarından dolayı TFF Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

        AŞÇIOĞLU NE DEMİŞTİ?

        “Fenerbahçe gibi güzide bir kulübümüzü kullanıp tüm dünyanın bizimle uğraştığı ve bölmek istediği bu hassas günlerde, savaşa girdiğimiz günde televizyonda düşmanlık tohumları ekmekten keyif alan bir tutumla, her fırsatta TFF’yi karalama politikası güden Aziz yıldırım’ı, bulunduğu makamın gereği olarak bu dönemde karıştırıcılık ve bölücülük yerine, birleştirici ve bütünleştirici cümleler kurmaya veya en azından susmaya davet ediyorum. Tüm spor kulüplerimiz ve taraftarları kardeştir. Bunun aksini söyleyen kalleştir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ