Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Advocaat: "Yaratıcı oyuncuya ihtiyacımız var" - Fenerbahçe Haberleri

        Dick Advocaat, Kayserispor maçının ardından şunları söyledi:

        "Zorlu bir karşılaşmaydı bizim için. 10 kişi olmamıza rağmen çok iyi mücadele ettik. Çok basit goller gördük kalemizde. Bu açıdan başarılı değildik. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Çok çalıştılar 2. yarı. En azından beraberliği kurtardık. 10 günde 4 maç yaptık, futbolcuları görme şansı bulduk. Genel olarak iyi bir izlenim oluştu. Ancak dengeli bir kadromuzun olmadığını gördük. 4-5 orta saha oyuncumuz var ancak aynı tip oyuncular. Topla ne yaptığını bilen, yaratıcı futbolcu ihtiyacımız var. Adam adama savunma yapıyoruz duran toplarda. Herkes en iyi şekilde adamını tutup, işini yapmalı. Yediğimiz gollerde muhtemelen 1-2 oyuncumuz uyuyordu. Adam adama savunma daha iyi, izlediğinizde kimin hata yaptığını, adam kaçırdığını görebiliyorsunuz."

        BASIN TOPLANTISI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de iki haftada sadece 1 puan alarak iyi bir başlangıç yapamadıklarını söyledi.

        Kayserispor'la 3-3 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik adam, alınan sonuçtan dolayı mutsuz olduğunu belirtti.

        İki haftada 5 puan kaybettiklerini hatırlatan Advocaat, "6 puandan sadece birini alabildik. İyi bir başlangıç değil. Doğru bir dengeli kadromuz yok. Orta sahada pas dağıtan bir oyuncumuz yok. Hepsi defansif orta saha oyuncuları. Hepsi oyunu dengeleyen isimler. Kadro dengemizin iyi bir hale gelebilmesi için üzerinde çalışıyoruz. Oyuncularım mücadele etmediler diyemem, onları suçlayamam. 10 kişiyken yüzde 80 topa sahiptik. Oyuncularım maçı kazanmak için gayret gösterdiler. Gelişmeliyiz. Bununla ilgili şüphem yok. Fizik konusunda yapmamız gereken çok şey var." ifadelerini kullandı.

        "ORTA SAHA TRANSFERİ OLMAZSA SİSTEMİ DEĞİŞTİRİRİM"

        Dick Advocaat, iki transfere ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Hollandalı teknik adam, "Transferde önceliğiniz kanat oyuncusu mu, 10 numara mı?" sorusuna, "İkisi de. Finansal anlamda çok fazla fırsatımız yok elimizde. Bu nedenle kiralama yoluna gitmeye çalışıyoruz. Bir kanat oyuncusu almamız önemli, hala bu fikirdeyim. Bir orta sahaya da ihtiyacımız var yoksa sistemi değiştirmek zorunda kalırız." cevabını verdi.

        "FİKSTÜR SIKLIĞI İYİ OLACAK"

        Tecrübeli teknik adam, milli takım arasından sonra fikstürün yoğun olmasının işlerine yarayabileceğini belirtti. Fizik olarak gelişmeleri gerektiğinin altını çizen Advocaat, "Fikstür sıkışıklığı iyi olacak belki de. Salı ve perşembe günü çift antrenman yapacağız. Her oyuncunun fizik durumu kötü demiyorum ama bazı oyuncularımız da bu var. Çok zor oldu bugün 11 kişiye karşı uzun süre mücadele etmek. Çok kolay goller yedik maalesef. İkinci yarıda oyuncularımın gösterdiği mücadeleden mutsuz değilim. Fizik konusunu hızlı bir şekilde geliştireceğimize dair içimde büyük bir his var." değerlendirmesine bulundu.

        İlk iki haftada görülen kırmızı kartları da yorumlayan Advocaat, "Bana göre iki kırmızı kartta sarı kart olacak pozisyonlardı. Ben takımımın agresifliğini severim ama doğru şekilde oynamak lazım. Tekme atmak değil agresiflikten kastım. Bence Kjaer doğru bir şekilde topu kaptı ama kırmızı kartla cezalandırıldı. Geçen hafta Mehmet Topal'ın pozisyonu da sarı kart olabilirdi." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ