Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Kasımpaşa Haberleri

        NEFES TERAPİSİ | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Sezona çok ama çok kötü başlayan F.Bahçe’nin, Zorya deplasmanından son saniye ‘bal’ı ile gelen golle dönüldükten sonra ligde bir ‘soruna’ daha tahammülü yoktu. Bu psikolojideki bir takım için bu ligde karşılaşılacak en rahat rakip Kasımpaşa. Maalesef küme düşmenin ilk adayı Kasımpaşa.

        Ligin en zayıf ekiplerinden birine karşı F.Bahçe yüksek konsantre ile maça başladı. Maç da 2 orta alan oyuncusu Josef ve Ozan’ın sürpriz ve olması gereken sızmaları ile bulunan 2 golü ile 20. dakikada bitti. Bu galibiyet Advocaat’a da Fener’e de adeta nefes terapisi gibi gelecektir. Haftaya içeride Antep maçı da galibiyete yakın duruyor. Dolayısıyla F.Bahçe açısından nihayet ‘doğru nefes’ alma zamanı başlamış olabilir. Çok zayıf bir rakibe karşı da olsa galibiyet iyidir.

        Şimdi gelelim gerçeklere:

        F.Bahçe’de geçen sene Alves vardı, bu sene Skrtel. Sağ bekte Gönül vardı, bu sene Wiel. Caner gitti, HAK ilk tercih oldu. Fernandao vardı, şimdi Emenike ve Nani’nin yerine de Lens.

        Topal-Josef ve Ozan’lı 3’lü orta alan dizilimi Vitor için ‘katli vacip’ fermanlarına neden oluyordu. Dick de son 2 maçtır aynı 3’lüyü tercih ediyor.

        Geçen yıl o takım 2. oldu. Bu yıl bu kadro 2. bile zor olur. Zor-sert ve mutlak kaliteye ihtiyaç olan ligimizde bu eksiklikler olduğu yerde duruyor. Tahminim budur.

        Tespitlerimse şunlar: Çok eleştirilen ve bu kadar eleştirilmeyi de hak etmeyen Ozan’ın 4 haftada 2 gol bulması sevindirici. Volkan Şen takım liderliğini alma özgüveni ile iyi oynadı. Lens 2 asist ile öne çıktı ama maçın adamı 2 asist yapıp 1 gol atan Emenike oldu. Kendisi beni şaşırttı açıkçası. Josef, çok eleştirilse de pozisyon bilgisi ile yeteneğinin üstünde iş yapmaya çalışıyor. İsmail’in gol bulması da kendisi açısından çok önemli.

        Takım 20’de maçı bitirdiği, ilk 45’te fişi çektiği için çok eleştirmek yersiz olur ama 2. yarıdaki futbola yine nakıstı tespitini yapmamız lazım.

        Olası bir Gaziantep galibiyeti takımın ihtiyacı olan ‘rahatlama’ duygusunu geri getirecektir. Ama tekrar ediyorum: En iyi futbolcusu Volkan Şen olan kadro çok kaliteli bir kadro değildir.

        OZAN TUFAN

        Emenike maçın adamıydı. Lens de faydalıydı. Volkan Şen takım lideri de olmuş. Ama ben genç kardeşim Ozan’ı övmek istedim.

        RVP VE SALİH

        Belli oldu RvP’nin çarşambapazar oynaması mümkün değil. Keşke Çin’den falan bir talibi çıksa. Salih ise Ersun Yanal’ı haklı çıkardı.

        MORALSİZLERE MORAL | FAİK ÇETİNER

        İlk yarıyı seyretmeyip maçın skoruna bakanlar (0-3), Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı sürklase ettiğini sanmasınlar. Oyunun birinci bölümünde kendi evinde oynayan Kasımpaşa, rakibine geniş alanlar bırakıp, baskı yapmayıp, Fener’in silahlarına da hiç tedbir almayınca maç çok çabuk koptu. Dick Advocaat, ideal 11 arayışlarını bu maçta da sürdürdü. Moussa Sow, Şener Özbayraklı, Alper Potuk kulübede; Emmanuel Emenike, Van der Wiel ve cezasını tamamlayan Mehmet Topal ile Simon Kjaer sahadaydı. İlk 30 dakika içinde sahada gözükmeyen ev sahibi, oyuna bu dakikadan sonra dahil oldu. Pozisyon bulduğu dakikalarda gol bulamayıp oyun disiplininden de kopunca devre biterken üçüncü golü de yedi. Kasımpaşa’daki bu düşüşü izah etmek mümkün değil; hele hele yeni bir teknik adamla çıktıkları ilk maçta... Maçın ilk 45 dakikası 3-0’a taşınınca ikinci yarı da formaliteye döndü. Kasımpaşa bu yarıda biraz daha öne çıkıp baskı yaptı. Bunun sonucunda penaltıdan bulduğu gol bile oyunun gidişatını değiştirmedi. Çok adamla hücumu düşünen, defansif tedbirleri rafa kaldıran ev sahibi, Fenerbahçe’nin her ani atağında kalesinde tehlike yaşadı. Son 20 dakikaya girilirken Advocaat’ın, Sow’u oyuna alması doğru karardı da oyundan Jeremain Lens çıkar mıydı, tartışılır. Çünkü dünkü oyunda topu rakip kaleye en çabuk götüren, atak başlatan isimlerin başında Volkan Şen ve Lens geliyordu. Sonuçta Fenerbahçe ligdeki ilk galibiyetini farklı alırken, takım olarak keyiflendi ve morallendi. Josef, Ozan, Emenike, Sow ve İsmail Köybaşı da attıkları gollerle kendilerine adeta moral aşısı yaptılar. Yazıyı noktalamadan iki not düşelim: Bu farklı galibiyete rağmen Fenerbahçe havaya girmesin. Kasımpaşa da ciddi olarak uyarıldığı bu maçtan sonra bu işin şakası olmadığını anlayıversin.

        TUNAY TORUN

        Kasımpaşa’da en öne çıkan isim dün gece Tunay Torun’du. Arkadaşları, Tunay’ın ortaya koyduğu mücadeleye bakıp ders çıkartsınlar.

        4 SARI KART

        Fenerbahçe, 90 dakikası gerginlikten uzak geçen ve hiçbir zaman tansiyonu yükselmeyen maçta 4 tane sarı kart görüyorsa, stresli bir maç olsa kaç kart görecekti, merak ettim.

        FENER YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI |İBRAHİM YILDIZ

        Sezona kötü başlayan Fenerbahçe için Kasımpaşa maçı bir dönüm noktasıydı. Yaptığı 3 maçta galibiyeti yoktu. Yeni teknik adam Dick Advocaat, sıkıntıları görmüş ve bunları açık yüreklilikle paylaşmıştı. Van Persie ve Salih’i kadroya almayarak radikal değişikliğin ilk işaretini de verdi.

        Kadroda yapılan bu revizyon dün Kasımpaşa karşısında kendini gösterdi. Farklı bir skor, kolay diyebileceğimiz galibiyet Fenerbahçe’yi yeniden hayata döndürdü.

        4-3-3 dizilişi ile sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, yeni transfer Lens’in ilk 45 dakika süresince ortaya koyduğu oyunla fark yarattı. Tam hazır olmamasına rağmen aldığı topları iyi kullandı. İki güzel orta yaparak Ozan ve Emenike’nin golle buluşmasını sağladı. İkinci yarıda oyundan alınması, yalnız Lens için değil herkes adına sürpriz oldu.

        Fenerbahçe dün klasik çok pas yerine dikine oynamayı tercih etti. Savunma arkasına atılacak toplarla pozisyon bulmak istediler. Kasımpaşa savunmasının zayıf olması, bu düşüncenin başarılı olmasına neden oldu. Ne var ki, her takımın Kasımpaşa gibi kolay bir lokma olmadığı gerçeğinin de altını çizmek gerekir.

        Yine de Emenike ve Volkan’ın oyun iştahı, takımın aldığı farklı sonuçta büyük etkendi. Dönen toplarda Mehmet Topal ile Souza’nın dikkati, Ozan’ın daha az hata oranıyla oynaması takımı diri tutmaya yaradı.

        Kasımpaşa yeni bir teknik direktörle lige tutunmaya çalışıyor. Kemal Hoca’nın iyi niyetinden şüphe yok. Fakat Fenerbahçe gibi üst düzey oyunculara sahip bir takıma karşı savunma güvenliğinin daha dikkatli kurulması gerekirdi. Bu kadar açık veren bir savunma, farkın oluşmasındaki en büyük etkendi. Özellikle hücuma çıktıklarında kaybedilen toplar, kontratak yemelerine neden oldu. Kalelerinde gördükleri 3 gol de bu tür kontrataklardan geldi.

        İkinci yarı topa daha çok hakim olan Kasımpaşa zaman zaman baskı kurdu. Fakat top kayıpları takımı oyundan düşürdü. Hakemin ilk yarıda ev sahibi adına vermediği penaltıyı da not etmekte fayda var.

        Fenerbahçe ilk yarı tempoyu düşük tutarak rakibini taktik olarak tuzağa düşürdü. İkinci yarı hızlı ataklar, direkt rakip alana sürüklenen toplar bugüne dek Fenerbahçe’de görmediğimiz bir sistemdi. Anlaşılan Advocaat’ın bu sistemde ısrar edeceği. Elinde Volkan Şen ve Emenike gibi hızlı oyuncular olması büyük avantaj. Ozan ile Souza’nın rakip ceza sahasına çabuk girmeleri Fenerbahçe takımındaki kazanma arzusunu ve hırsı gösteriyor. Maçın bitiş düdüğüne kadar golü düşünmeleri de bunu ortaya koyuyor. 5 gollü sonuç futbolcuların özgüven kazanması açısından önemliydi.

        LENS İLE EMENİKE

        Sahanın iki iyi oyuncusuydular. Heyecanlı, tempoyu yükselten ve golü düşünen bir oyun ortaya koydular. Arkadaşlarını ateşleyen, topu rakip alana taşıyan tutumları üst düzeydeydi.

        WİEL PATLAMA YAPAMADI

        Geldiği günden beri beklenileni ortaya koyamadı. Bindirmeleri zayıf, orta yeteneği neredeyse yok. Böyle olunca yerini Şener’e bırakması doğaldı.

        GÖÇEK İÇİN KOLAY BİR MAÇ | BÜLENT YAVUZ

        Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Fenerbahçe rakibini sürklase ederek ligin dibine doğru da itiverdi. Bu maçın hakem açısından değerlendirmesine gelince; hani hep derler ya “hakem şansı” diye... İşte bu kağıt üzerindeki zor maç, sahada çok kolay geçince hakem açısından da sıkıntı olmadan 90 dakika tamamlandı. Gerçi Hüseyin Göçek maç kolay olmasa da sezon başlangıcından itibaren yönettiği her maçta yüksek performans gösteriyor. 34. dakikada F.Bahçe ceza alanında hava topuna çıkarken Josef’in eli Adem’in sırtında ancak herhangi bir itme yok. Kasımpaşalılar ‘penaltı’ diye itirazda bulundu ama hakemin devam kararı doğruydu. Ozan ve Mehmet Topal ilk yarıda sarı kart gördüler. Her iki kart da yüzde 100 doğruydu. 56. dakikada Skrtel-Adem mücadelesinde hangi hakem olsa rahatlıkla penaltıyı çalardı. Gerçi Adem’in kolay düşüşü var ama bana göre Slovak oyuncunun da Adem’e müdahalesi var. Bu müdahale oyuncuyu bozar mı, bozduğu için hakem penaltı kararı verdi. Ben bu karara da katılıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ