Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Arda Turan, Milli Takımı bırakıyor mu? - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, merakla beklenen Ukrayna ve İzlanda kadrolarını açıkladı... 2018 Dünya Kupası yolunda oynayacağımız 2 hayati maça, kaptan Arda Turan yine davet edilmedi.

        2

        Terim’in Euro 2016 kampında prim konuları yüzünden kavga ettiği yıldızı, bu kez Barcelona’daki performansı sebebiyle kampa çağıracağı düşünülüyordu ama olmadı!

        3

        Fanatik'in haberine göre; İspanyol ekibinde müthiş bir sezon geçiren, forma giydiği 9 maçta 5 gol atıp 4 asist yapan Arda Turan’ın, bu kararı sürpriz olarak görmemesine rağmen, çok radikal bir kararın eşiğine geldiği öğrenildi.

        4

        TERİM'İN MESAJINI ALMADI!
        Kendisinin özne olduğu polemiklerin milli takıma zarar verdiğini düşünen Barça’nın yıldızının, Ay Yıldızlı formaya veda edeceği ortaya çıktı.

        5

        Duygusal bir vedaya hazırlanan Arda Turan’ın yakın çevresi ise, bu konuda her ne kadar deneyimli futbolcuyu haklı görse de konu milli forma olduğu için kendisini kararından vazgeçirmeye uğraşıyor.

        6

        Ancak Terim’in, “Türk halkından özür dilemeleri lazım” göndermesine, çıktığı televizyon programında, “Ben özür dilenecek bir şey yapmadım” yanıtını vermişti.

        7

        Arda Turan’ın veda açıklamasını hafta başında yapması bekleniyor.

        8

        Öte yandan Fotomaç'ın haberine göre, Milli kriz, sanıldığı gibi Fransa'da başlamadı. Olayları başlatan fitil, Euro 2016 öncesi Antalya kampında Arda tarafından ateşlendi.

        9

        Antalya'da önce prim krizi patlak verdi. Daha sonra ise Arda, hocasına idmanda ve herkesin önünde büyük saygısızlık yaptı.

        10

        İddiaya göre Arda, üzerinde büyük emekleri olan ve kendisini evladı gibi seven Terim'in üstüne antrenman yeleğini attı.

        11

        Terim, Euro 2016 öncesi milli menfaatleri düşünerek bu hakaretin faturasını o an kesmedi, şampiyona sonrasında ise gerekeni yaptı.

        12

        Fatih Terim, 31 Ağustos'ta Rusya ile oynadığımız maç öncesi, kadroya almadığı Arda ve diğer futbolcularla ilgili olarak "Özür dileme mercii ben değilim. Hata bana yapılmamıştır, Türk halkına yapılmıştır" demişti.

        13

        Fatih Terim'in Arda Turan'ı Milli Takım'a yine almaması futbol gündemine oturdu. Sosyal medyada binlerce kişi konuyla ilgili yorumda bulundu. İşte Twitter'dan bazı görüşler:

        14

        "Kimse kişisel hesapları yüzünden milli takımı güç kaybına uğratamaz. Bu ne Terim'in takımı ne Arda'nın takımı. Bu 70 milyonun takımı"

        15

        "Hocayı genelde tutmam, çok eleştirmişimdir ama Arda Turan konusunda tamamen Fatih Terim'in yanındayım."

        19

        "Fatih Terim'in egosu ve ben yaptım tavrı artık eskisi kadar sevimli gelmiyor. Dünya futbolunun hayranlıkla izlediği Arda, yenmez yenemez."

        20

        "Barcelona'da harikalar yaratan Arda'yı Milli Takım'a almayan Fatih Terim'i kınıyorum. Milli takım ego tatmin yeri değildir!

        21

        "Bu takımın, kadroya alınmayan kimseye ihtiyacı yok, Arda dahil. Terim'in arkasındayım bu kararında."

        22

        "1 karar alıp arkasında durmak güzel iş. Terim eğer Arda'yı kadroya çağırsaydı karizmasını epey çizdirirdi. Arda'yı çağırmaması doğru karar."

        23

        "Yunus Mallı ile Mevlüt Erdinç ile Milli Takım bir yere gidemez. Fatih Terim, Arda/Burak/Selçuk/Caner tercihleri ile yakında görevden alınır."

        24

        "Arda çok değil 2 gün önce Barça'ya galibiyeti getirdi İspanya gazeteleri manşet manşet Arda'yı haber yaptı ama Fatih Terim almıyor."

        28

        "Terim'i çok seviyorum ama Türk futbol tarihinin en başarılı futbolcusunu milli takımdan uzaklaştırmak ona yakışmıyor. Arda hak etti o formayı."

        29

        "Fatih Terim'in Arda Turan kararını anlamak mümkün değil. Bugüne kadar her kararına saygı duydum ama buna duymuyorum."

        30

        "Arda kötü olduğunda milli takıma alınmamasını nasıl savunduysak iyi olduğunda da alınmasını savunmalıyız, Fatih Terim'in kredisi bitmiştir."